Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010

Μ. Μπόλαρης: Πρόκληση να υπερκαλύψουμε και να διαψεύσουμε τα ποσοστά των δημοσκοπήσεων


        Στην πρώτη παρουσία του ως υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας παραχώρησε χτες συνέντευξη τύπου ο π. Υφυπουργός Οικονομικών κ. Μάρκος Μπόλαρης. Στην ομιλία του παρουσίασε μέρος του προγράμματός του για την ευρύτερη περιοχή, το οποίο προκάλεσε τις εντυπώσεις των παρευρισκομένων, λόγω της ευρύτητας των θεμάτων το οποίο καλύπτει. Στην ομιλία του ο Σερραίος πολιτικός έκανε αναφορά στους λόγους που τον ώθησαν στην υποψηφιότητα του για την περιφέρεια, αλλά και όσα ακούγονται γύρω από αυτήν, όπως τα ονόματα των αντιπεριφερειαρχών.
           Την ομιλία άνοιξε ο Γραμματέας της Ν.Ε. Σερρών κ. Κώστας Τρέντσιος ο οποίος τόνισε το έργο και τον αγώνα που διαπράττει ο κ. Μπόλαρης εν όψει των εκλογών, δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Ο Μάρκος Μπόλαρης κάνει ένα μαραθώνιο αγώνα δρόμου σε όλη την Κεντρικη Μακεδονία προτάσσοντας το περιεχόμενο και τις αξίες μέσα από τη μεγάλη τομή στη διοίκηση του «Καλλικράτη». Αυτό που έχει να κρίνει ο λαός είναι αν θα μείνουμε στο φαίνεσθαι ή θα προχωρήσουμε στην ουσία».
            Στην συνέχεια ο κ. Μπόλαρης αναφέρθηκε στον «Καλλικράτη» και τα μεγάλα οφέλη που αυτός έχει να προσφέρει στην Ελληνική περιφέρεια: «Μπροστά μας έχουμε μία καινούργια πρόκληση. Κανείς στο παρελθόν δεν έχει κάνει σαφή διάλογο για το θέμα της αιρετής περιφέρειας, παράγοντα σημαντικό για την ανάπτυξη της χώρας. Μετά από 200 χρόνια ύπαρξης του Ελληνικού κράτους, η περιφέρεια μέσω του «Καλλικράτη» θα αναλάβει 300 ενέργειες και αρμοδιότητες που τόσο καιρό συγκαταλέγονταν στην κεντρική κρατική μηχανή, όπως η χρηματοδότηση και ο πλήρης σχεδιασμός της περιφερειακής πολιτικής. Ο «Καλλικράτης» είναι ένα μεγάλο βήμα προς την αποκέντρωση και την καταπολέμηση του συγκεντρωτικού κράτους, αναβαθμίζοντας έτσι τον ρόλο της περιφέρειας, που από απλός κρατικός συνεργάτης γίνεται ευρωπαϊκός».
           Για πρώτη φορά, υπογράμμισε ο κ.Μπόλαρης, οι πολίτες της περιφέρειας κρατούν τη μοίρα στα χέρια τους: «Ο Καλλικράτης είναι λαμπρό αποτέλεσμα σκληρών εργασιών 8 μηνών, που οι «άλλοι» δεν έκαναν σε 20 χρόνια Όλοι αυτοί που μακαρίζουν το Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης θα πρέπει να ξέρουν πως δεν ήταν τίποτα παραπάνω από ένα «άδειο πουκάμισο» και ήταν απλός θεατής των προβλημάτων», τόνισε ο υποψήφιος.
           Ο κ. Μπόλαρης έκανε ευρεία αναφορά στα κύρια μέρη του προγράμματος τα οποία σύμφωνα με τον ίδιο είναι νευραλγικής σημασίας, ώστε να ανακάμψει η Ελληνική περιφέρεια. Πιο συγκεκριμένα δήλωσε: « Η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι εξαιρετικά σημαντική για εμάς, καθώς έχει τις δυνατότητες για ανάπτυξη και να γίνει «ισχυρός παίχτης», αναπτύσσοντας την «μαρασμένη» Βιομηχανία, γεωργία, τουρισμό, οικολογία κ.α.. Η Θεσσαλονίκη έχει το νούμερο ένα σημαντικό λιμάνι στη Βαλκανική. Ο Νομός Σερρών παίζει σημαντικό ρόλο στο πρόγραμμα μου. Λόγω της διασυνοριακής γειτνίασης μπορεί να υπάρξουν αρκετές συνεργασίες αναπτυξιακού ρόλου με τις γείτονες Βουλγαρία και Ρουμανία, αλλά και να ελκύσει μεγάλο αριθμό τουριστών, καθώς μπορεί να στηρίξει πολλές μορφές τουρισμού».
           Όσον αφορά τους αντιπεριφερειάρχες και συμβούλους οι οποίοι θα στελεχώσουν τον συνδυασμό του ο υποψήφιος δήλωσε: «Δεν θα ήθελα να σταθώ σε ονοματολογίες σήμερα. Τα ονόματα των υποψηφίων μου θα ανακοινωθούν το προσεχές χρονικό διάστημα.
Σας διαβεβαιώνω πως θα επιλεγούν άτομα που έχουν διατελέσει έργο στην τοπική αυτοδιοίκηση και είναι ικανοί να αναλάβουν την ευθύνη. Είναι υψίστης σημασίας για εμένα να επιλεγούν ικανοί υποψήφιοι, διότι μόνο έτσι θα βγούμε από τον φαύλο κύκλο της  διαφθοράς και σας διαβεβαιώνω πως η περιοχή μας έχει αρκετούς τέτοιους πολίτες.
           Ωστόσο κανένας «πράσινος» περιφερειάρχης δεν έχει ακόμα ανακοινώσει πλήρες συνδυασμό». Ο κ. Μπόλαρης εξαπόλυσε «βέλη» εναντίον του εκλογικού του αντιπάλου κ. Παναγιώτη Ψωμιάδη, λέγοντας: «Δεν με ενδιαφέρουν οι προσωπικότητες, είτε είναι πολιτικές, είτε αθλητικές, είτε του Life style. Νοιάζομαι για τα πρόσωπα τα οποία μοχθούν και προσπαθούν για το καλό του τόπου και των πολιτών.
            Δεν πρόκειται να γίνω μόνιμος καλεσμένος στα πρωινάδικα προκειμένου να γίνω δημοφιλής».
Σχόλιο έγινε και για την δημοσκόπηση της GPO που θέλει τον Σερραίο πολιτικό να υπολείπεται 20 μονάδων.
           « Όπως γνωρίζεται η δημοσκόπηση της GPO έχει εκδοθεί πριν από τέσσερις εβδομάδες, δεν θα έπρεπε να βγάζουμε συμπεράσματα από τώρα, καθώς ο προεκλογικός αγώνας τώρα ξεκινά».
Σε ερώτηση εάν προτίθεται να παραιτηθεί από το Βουλευτικό του αξίωμα εν όψει εκλογών, ο κ. Μπόλαρης είπε: «Έχω λάβει εντολή τεσσάρων ετών από τους πολίτες και θα την τιμήσω».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου