Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

Δεν άρεσε στους Τούρκους η εμπλοκή της Frontex στον Έβρο - κραυγές εναντίον της ΕΕ για τα...ανθρώπινα δικαιώματα

Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου 2010

Απίστευτο! Η Τουρκία εγκαλεί την Ευρώπη για έλλειψη ευαισθησίας στο θέμα των βασανιστηρίων!!!

http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/10/blog-post_7251.html
ΔΕΝ ΑΡΕΣΕ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ
Αντιδράσεις για την παρουσία Frontex στον Έβρο

Από τον Τούρκο εκπρόσωπο της ύπατης αρμοστείας για τους πρόσφυγες...
Δεν άρεσε τελικά η παρουσία που θα έχει η FRONTEX στον Έβρο, γιατί πλέον θα γίνεται γνωστή η ανοχή του Τούρκων στο θέμα της προώθησης λαθρομεταναστών προς την χώρα μας. Έτσι λοιπόν επιφυλάξεις για το έργο που αναλαμβάνει η FRONTEX στα ελληνοτουρκικά σύνορα διατύπωσε χθες ο Μετίν Τσοράμπατιρ, εκπρόσωπος της αρμοστείας UNHCR των Ηνωμένων Εθνών για τους πρόσφυγες, στην Τουρκία.

«Αυτοί που διαφεύγουν από βασανιστήρια και αυτοί που φεύγουν για οικονομικούς λόγους ταξιδεύουν όλοι μαζί στα πλοία, αλλά η FRONTEX τους μεταχειρίζεται ως οικονομικούς μετανάστες», παρατήρησε ο κ. Μετίν Τσοράμπατιρ και τόνισε ότι «δεν πρέπει να επαναπροωθούμε αυτούς που προσπαθούν να γλιτώσουν από τα βασανιστήρια».

Ο Τσοράμπατιρ διευκρίνισε ότι έχουν γίνει επαφές με την Ε.Ε. για αυτό το θέμα, ενώ πρόσθεσε ότι η «Ε.Ε. ζητεί από την Τουρκία ο έλεγχος των συνόρων της να μην γίνεται από στρατιωτικές μονάδες».
«Η φύλαξη των συνόρων είναι δικαίωμα κάθε χώρας, αλλά στη φύλαξη των συνόρων προτεραιότητα έχουν οι άνθρωποι που διαφεύγουν από πιέσεις και βασανιστήρια. Δεν πρέπει αυτή η αρχή να καταπατείται», σημείωσε ακόμα ο Τσοράμπατιρ.
ΧΡΟΝΟΣ
sterg είπε...
«Αυτοί που διαφεύγουν από βασανιστήρια ... ...δεν πρέπει να επαναπροωθούμε αυτούς που προσπαθούν να γλιτώσουν από τα βασανιστήρια». Η τουρκια στον τοιχο.Αυτος επρεπε να ειναι ο τιτλος του αρθρου. Ειναι για γελια οταν βλεπεις τον βασανιστη που τα οικονομαει μετα τα βασανιστηρια απο την εμπορια των θυματων του να φωναζει "πιαστε τον βασανιστη". Τους φευγουν τα σωβρακα γιατι μετρουνε πλεον την κινητικοτητα απο την...απεναντι οχθη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου