Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

"ΙΚΑΝΟΣ ΗΓΕΤΗΣ" o Νομάρχης κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης και "ΗΓΕΤΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ" κατά την ΟΜΑΔΑ ΕΨΙΛΟΝ

http://www.omada-hepsilon.org/thiranoiksia.html



Θυρανοίξια Ναού του Μεγάλου Αλεξάνδρου - χωρίς τον Ανθιμο!
(Δωδεκαθεϊστικός γάρ ο Ναός)  
ΟΠΟΥ ΕΘΝΟΚΑΠΗΛΕΙΑ, ΚΙΤΣΑΡΙΟ, ΚΑΜΕΡΕΣ  ΚΑΙ  ΔΗΜΑΓΩΓΙΑ - Ο ΠΑΝΙΚΑΣ  ΜΕΣΑ!
                    
    Επί τέλους, μετά από 2.177  χρόνια αποκτά  ο Ελληνισμός μια δική του γωνιά. Μια γωνιά όπου θα μπορεί να συναντά τους δικούς του προγόνους, τους δικούς του προπάτορες, τους δικούς του ήρωες, όπου θα  μπορεί να βρει τις δικές του ρίζες  για να αντλήσει  τους χυμούς  της καταγωγής του  που θα τον  βοηθήσουν να φθάσει   στο  πνευματικό επίπεδο   των δικών του ηρώων και των δικών του θεών.
    Hρθε  πλέον η ώρα να  δημιουργήσουμε  έναν τόπο που δεν θα  έχει κανένας το  δικαίωμα να βεβηλώνει  την  ιερή μνήμη των μεγάλων προγόνων  του Ελληνισμού με τα ξενόφερτα, αντικοινωνικά  και παραχαραγμένα  ινδάλματα.
   Εκατοντάδες χρόνια πέρασαν και ο Έλληνας έμεινε ναρκωμένος  από  τις φλυαρίες κάποιων ''θεόπνευστων''  προφητών, κάποιων  άλλων ''αγίων'' αλλά και θεών, οι οποίοι με την θεωρία τους και με τις πράξεις τους κατακερμάτισαν  τον Ελληνισμό και  τον  αναθεματίζουν μέχρι σήμερα  ως βέβηλο, άθεο, μιαρό και  ειδωλολάτρη.      
     Είχαμε λοιπόν ιερή υποχρέωση να   υψώσουμε το ανάστημά μας  μπροστά σε αυτή  την βέβηλη  συμπεριφορά και να επιτάξουμε τον εαυτό μας  για τον  μεγάλο αγώνα    που θα  επιφέρει  την τιμή και τον σεβασμό  προς όλους εκείνους οι οποίοι  έσωσαν, ειρήνευσαν,  απελευθέρωσαν και αποκατάστησαν  την κατατρεγμένη  ζωή.
     Σ'  αυτούς ανήκουν οι ύμνοι, σε αυτούς ανήκουν  τα   στεφάνια, σε αυτούς ανήκουν οι  δοξολογίες και για  ότι μας άφησαν αυτοί  αξίζει να  αγωνιστούμε  μέχρι θανάτου.  Κανένας άλλος δεν πέθανε για την Ελλάδα, κανένας   άλλος δεν έθεσε τη ζωή του σε κίνδυνο  για  την Ελλάδα και κανένας  άλλος  δεν μαρτύρησε  για την ελληνική  κληρονομιά.
   Oμως εμείς τους ξεχάσαμε, τους θάψαμε, τους κατηγορήσαμε, τους ατιμάσαμε και στις δικές τους θέσεις τοποθετήσαμε κάποιους άλλους  οι οποίοι μαρτύρησαν  όχι για την Ελλάδα, όχι για την ελληνική κληρονομιά, όχι για την  σωτηρία  της ζωής αλλά για κάποιον  θεό ή για κάποια παραδείσια  αποκατάσταση.
     Oλα αυτά  τα υφιστάμενα  γεγονότα και   πράξεις  που έλαβαν χώρα  στο διάστημα των  δύο χιλιάδων ετών, όπως και ο  διωγμός  των Ελλήνων  αλλά κυρίως η μετάλλαξη  της  ελληνικής συνείδησης   μας  ώθησαν να προβούμε  σε  αυτό το τολμηρό διάβημα στήνοντας ένα απλό οικοδόμημα ως τον ''ΝΑΟ ΤΩΝ  ΕΨΙΛΟΝ''  δηλαδή  ''ΝΑΟ  ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ'', ο οποίος κοσμείται από ελληνικά  πρότυπα  και μηνύει ελληνικά ινδάλματα τιμώντας  τις υπέρτατες  αξίες του Ελληνισμού.
     Την πρωτοβουλία μας αυτή όφειλαν να την στηρίξουν οι  εν Ελλάδι  κρατικές  και πνευματικές  υπηρεσίες. Δυστυχώς μέχρι σήμερα   κανένας δεν ενδιαφέρθηκε και κανένας δεν χειροκρότησε αυτή  την τόσο αγνή ενέργεια και πράξη. Τρία πρόσωπα μόνο  από κρατικούς φορείς τίμησαν την εκδήλωση  των εγκαινίων. Eνας ήταν ο  Νομάρχης Θεσσαλονίκης κύριος Ψωμιάδης Παναγιώτης, (σημ. του καταθέτοντος - ο κ. Ψωμιάδης πήγε μόνος του, ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. 'Ανθιμος δεν παραβρέθηκε) ο αντινομάρχης Θεσσαλονίκης κύριος  Τουλίκας και ο  δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Ωραιοκάστρου κύριος  Πολιχρονίδης  Ανέστης Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομάδος Έψιλον και η Οργανωτική Επιτροπή, τους  συγχαίρει  και τους ευχαριστεί  για την τιμή που έκαναν στην προσπάθειά μας με την παρουσία τους.  Απέδειξαν ότι είναι ηγέτες όλων των Ελλήνων όπου αυτοί και εάν ανήκουν, όπου αυτοί και εάν πιστεύουν. Η παρουσία τους  επισφραγίζει  το  αξιόλογο κόσμημα  του ικανού ηγέτη. Η χώρα μας έχει ανάγκη  από ηγέτες που αγκαλιάζουν τους ενεργούς πολίτες και προωθούν  τις πρωτοβουλίες για  κοινωφελή έργα  που  εξυπηρετούν τα ιστορικά και κοινωνικά μας ιδεώδη. Οι ηγέτες που στερούνται αυτής της ικανότητας ανήκουν στους δειλούς και ανάξιους σύμφωνα με  τον Διογένη.
     Την τελετή  των εγκαινίων  πλαισίωσαν  θρησκευτικές, αθλητικές  και θεατρικές εκδηλώσεις. Η καθιέρωση του Ναού έγινε σύμφωνα με τα αρχαιοελληνικά  πρότυπα και πρωτοστάτησαν η ομάδα του  Ραδάμανθη Αναγνωστάκη και η  ομάδα του Γεωργίου  Φωτεινού από τον Σύλλογο ''Προμηθεύς - Πυρφόρος''.
     Ο αγώνας   ήταν  10  χιλιόμετρα με αφετηρία και  τερματισμό  τον περίβολο του  Ναού αφού προηγουμένως έγινε σπονδή στην θεά Νίκη και ορκίστηκαν όλοι οι συμμετέχοντες μπροστά στο άγαλμά της. Όλοι οι συμμετέχοντες βραβεύτηκαν με ένα χρυσό μετάλλιο με την προτομή του Δία που φιλοτεχνήθηκε στην Ιταλία. Οι πρώτοι από κάθε κατηγορία βραβεύτηκαν  με κύπελλο και μετάλλιο. Μετά τις  απονομές  προσφέρθηκε  οργανωμένο γεύμα σε όλους.
        Μετά τα θρησκευτικά δρώμενα ο θίασος  του  κυρίου  Ανανγνωστάκη   παρουσίασε θεατρικό δρώμενο ''οι βάκχες''.
      Την εκδήλωση τίμησαν επίσης  πρόσωπα διαφόρων οργανώσεων και Συλλόγων όπως οι δημοσιογράφοι, κύριος Αβραμίδης Γαβριήλ  από το ράδιο Ακρίτες, ο κύριος  Μιχαηλίδης Λάζαρος από το ΑΛΦΑ  Δράμας, η  Μαρία Γερολυμάτου από το  τρίτο μάτι,  ο Χίτζος  Αριστόβουλος  από το ΤΗΛΕΦΩΣ  Αθηνών, ο κύριος Ικτήνος από  την  εφημερίδα ''Ελλήνων Λόγος'', ο πρόεδρος του Συλλόγου ''Προμηθεύς - Πυρφόρος'' κύριος Αγρόδιος Γεώργιος, ο  πρόεδρος από τον ΑΡΕΣ-ΑΝΑΞ  κύριος Σωκράτης Σιδηρίπουλος, ο πρόεδρος  του ΕΑΡ  κύριος Σωκράτης Χριστοδουλάρης, και πολλά άλλα στελέχη της Ομάδας  Έψιλον  αλλά και άλλων Συλλόγων και Οργανώσεων.
     Στην εκδήλωση  τιμήθηκαν πολλοί από τους προσκεκλημένους  μεταξύ αυτών  και ο κύριος Παχτίτης Γεώργιος για την έμπρακτο προσφορά του.
      Η οργάνωση έγινε από την Ομάδα ''Ε'' Έψιλον  με υπεύθυνο τον πρόεδρο κύριο Αριστοτέλη Κακογεωργίου  και  τους στενούς συνεργάτες, κύριο Τσαμπάζη Αθανάσιο, κύριο Μητρέντση Ίων, κύριο Σασάκαρο Κωνσταντίνο, κυρία Υπατία  Γερολυμάτου, κυρία Φιλιππίδου  Αναστασία, κύριο Λαζαρίδη Γεώργιο   και πολλούς άλλους. 
      Ευχαριστούμε τον κύριο Παπαδόπουλο Νεόφυτο, ιδιοκτήτη του ''LEONE''  ο οποίος προσέφερε εδέσματα σε όλους τους επισκέπτες όπως και τον κύριο Βισιώτη Αναστάσιο  για τα ωραία  σουβλάκια του.  Ευχαριστούμε επίσης τον Δήμο Ωραιοκάστρου για  την προμήθεια των καθισμάτων και  των   τραπεζιών.
     Χορηγοί της εκδήλωσης ήταν,  η Ομάδα ''Ε'' ΕΨΙΛΟΝ, ο Αριστοτέλης Κακογεωργίου  και  ο  Παχτίτης Γεώργιος .
   Τέλος ευχαριστούμε όλους που βοήθησαν και όλους που τίμησαν με την παρουσία τους την  εκδήλωση της καθιέρωσης του  ''ΝΑΟΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ''  και ευχόμαστε σε όλους  υγεία και  ευτυχία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου