Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

ΜΠΟΛΑΡΗΣ «Η στολή του Σούπερμαν δεν σε κάνει ήρωα»

Κυριακή, 24 Οκτωβρίου 2010
0000_8selection_crp_600x«Η στολή του Σούπερμαν δεν αρκεί για να σε κάνει ήρωα» λέει για τον Παναγιώτη Ψωμιάδη ο αντίπαλός του στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας Μάρκος Μπόλαρης. Ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ επικρίνει τον κ. Ψωμιάδη για λαϊκισμό: «Όσες ώρες της ημέρας δεν ήταν “καλωδιωμένος” σε κάποια εκπομπή της τηλεόρασης, συνέχιζε το έργο με τίτλο “Πανίκας, το παιδί του λαού”». Καταγγέλλει επίσης ότι ακολούθησε πρακτικές «κουμπάρων», χρηματοδότησε ανύπαρκτα έργα και έκανε «σκόντο» σε επιχειρηματίες που κλέβουν τους πολίτες νοθεύοντας καύσιμα…

- Πολλοί συνάδελφοί σας, βουλευτές και υφυπουργοί, αρνήθηκαν να είναι υποψήφιοι στην Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας απέναντι στον Ψωμιάδη. Εσείς γιατί είπατε το «ναι»;- Εγώ είπα το «ναι», γιατί για μένα δεν προέχει η ασφάλεια μιας υπουργικής καρέκλας. Η πρόταση του πρωθυπουργού ήταν μια μεγάλη πρόκληση, αφού αφορά έναν θεσμό που για πρώτη φορά δίνει τη δυνατότητα στους ανθρώπους της περιφέρειας να σχεδιάσουν μόνοι τους το μέλλον του τόπου τους. Εγώ είμαι ένας άνθρωπος της περιφέρειας, σ’ αυτόν τον τόπο μεγαλώνω έξι παιδιά. Επίσης, είμαι άνθρωπος που πιστεύει στους αγώνες και θεωρώ πως κανένας αγώνας δεν είναι μάταιος. Δεν ξέρω γιατί κάποιοι νομίζουν πως η υποψηφιότητα Ψωμιάδη θα έπρεπε να αποτελεί «φόβητρο» στη μάχη για τη διεκδίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Η ανυπαρξία έργου και σοβαρής πολιτικής πρότασης του απερχόμενου νομάρχη έχει καταγραφεί από την κοινωνία. Οι πολίτες γνωρίζουν πλέον πως τα πράγματα σοβάρεψαν και πως τα μεγάλα προβλήματα του τόπου δεν λύνονται ούτε με τραγούδια ούτε με ευχολόγια.

- Οι πληροφορίες λένε πως η Ιπποκράτους δεν κινητοποιήθηκε όσο θα έπρεπε για να υποστηρίξει την υποψηφιότητά σας τόσο οικονομικά όσο και επιτελικά. Τελικά έχετε τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ;- Στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε δεν μπορούμε να ζητάμε θυσίες από τον κόσμο και ταυτόχρονα να σπαταλούμε χρήμα για λαμπερές προεκλογικές καμπάνιες. Ποιος σοβαρός πολιτικός θα είχε τέτοιες απαιτήσεις; Εγώ στις 7 Νοεμβρίου ζητώ την ψήφο των πολιτών για να μπορέσει ο συνδυασμός μας να εφαρμόσει ένα πρόγραμμα που έχει ως αιχμές την ανάπτυξη και την διαφάνεια. Τις λογικές της επαιτείας, της γκρίνιας και του βολέματος κάποια άλλοι τις κάνουν σημαία και τις βαφτίζουν λογικές διεκδίκησης. Σ’ αυτό τον αγώνα αισθάνομαι ότι όχι μόνο έχω την πλήρη στήριξη του ΠΑΣΟΚ, αλλά θα έχω και τη στήριξη όλων των υγιών δυνάμεων της κοινωνίας.

- Τι γνώμη έχετε για τον συνυποψήφιό σας Παναγιώτη Ψωμιάδη; Είναι παιδί του λαού ή λαϊκιστής;
- Η δημόσια εικόνα του κ. Ψωμιάδη είναι καταγεγραμμένη. Τα σχόλια περιττεύουν. Επί χρόνια κινείται στη λογική του «φαίνεσθαι» και της φιέστας. Όσες ώρες της ημέρας δεν ήταν «καλωδιωμένος» σε κάποια εκπομπή της τηλεόρασης, συνέχιζε το έργο με τίτλο «Πανίκας, το παιδί του λαού».
Είναι εκατομμύρια οι άνθρωποι του μόχθου, της δουλειάς και του μεροκάματου και τα παρηγορητικά χτυπήματα στη πλάτη δεν δίνουν λύσεις στα αδιέξοδα και στις αγωνίες τους. Δεν πας εκπρόσωπός τους στην Αυτοδιοίκηση για να τους λες «σε καταλαβαίνω, είμαι και εγώ παιδί του λαού». Αυτός που πραγματικά τους καταλαβαίνει δίνει μάχες για τα δικαιώματά τους. Δεν επιτρέπει να υπάρχουν διπλοβάρδιες στα σχολεία, δεν παρακολουθεί άβουλος την καταστροφή της λίμνης Κορώνειας, δεν κάνει «σκόντο» στα πρόστιμα που επιβλήθηκαν σ’ επιχειρήσεις που μολύνουν τον τόπο μας ούτε σ’ επιχειρηματίες που κλέβουν τους πολίτες νοθεύοντας καύσιμα. Δεν χρηματοδοτεί ανύπαρκτα έργα ούτε ακολουθεί πρακτικές «κουμπάρων».
Είναι γνωστά πλέον τα έργα και οι ημέρες του κ. Ψωμιάδη και καμία μεταμφίεση δεν μπορεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις.
Οι πολίτες γνωρίζουν ότι η στολή του Σούπερμαν δεν αρκεί για να σε κάνει ήρωα γι’ αυτό και δεν θα μείνουν στο ίδιο έργο θεατές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου