Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Γιά ποιά Ευρώπη μιλάτε...πίσω ολοταχώς στο Μπαγκλαντές!

ΟΛΟΙ ΡΙΧΝΟΥΝ ΚΡΟΚΟΔΕΙΛΙΑ ΔΑΚΡΥΑ ΓΙΟΑ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΤΖΙΡΟΥ ΤΩΝ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ ΛΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΑΛΛΑ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΠΟΥ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ ΕΞΩ!
ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΠΟΥ ΕΠΙΦΕΡΕΙ Η ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΑΥΤΗ ΜΑΣΤΙΓΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑ. ΓΕΜΙΖΟΥΝ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΑΠΟ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΕΙΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΜΕ ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΙΚΑ, ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΝΤΟΥΜΑΝΙΑΖΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΘΑΝΑΤΟΥ, ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΑ!

19 Οκτ 2010


Και ο Ψωμιάδης υποστηρίζει την αναστολή του νόμου για το κάπνισμα



Μετά τους Βελόπουλο και Μπουτάρη και ο Ψωμιάδης υπέκυψε στις σειρήνες της αλίευσης ψήφων.

Επιστολή στον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανδρέα Λοβέρδο έστειλε ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης σχετικά με το θέμα της απαγόρευσης του καπνίσματος.

Με την επιστολή του ο κ. Ψωμιάδης ζητά από τον Υπουργό να επανεξετάσει το νόμο και να προχωρήσει στις αναγκαίες ρυθμίσεις «ώστε να υπάρξει διαχωρισμός των καταστημάτων σε καπνιζόντων και μη καπνιζόντων, κατ’ επιλογή του εκάστοτε επιχειρηματία, με τις απαραίτητες βέβαια μετατροπές όπου αυτό είναι αναγκαίο». Παράλληλα, τονίζει ότι ...


«κανένας νόμος δεν μπορεί να έχει εφαρμογή όταν δεν έχει την αποδοχή της κοινωνίας, όταν δεν συμφωνεί με τις κοινωνικές ανάγκες», επισημαίνοντας ταυτόχρονα και τις επιχειρηματικές επιπτώσεις της απαγόρευσης του καπνίσματος, καθώς «η πτώση του τζίρου σε ορισμένες περιπτώσεις φτάνει το 50%, με δυσμενείς επιπτώσεις για τις ίδιες τις επιχειρήσεις (λουκέτα, απολύσεις κλπ)».


Το πλήρες κείμενο της επιστολής του Νομάρχη Θεσσαλονίκης Παναγιώτη Ψωμιάδη έχει ως εξής:

«Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Επανέρχομαι σήμερα με επιστολή μου στο θέμα της απαγόρευσης του καπνίσματος, διότι αντιλαμβάνομαι ότι η κοινωνία δεν αποδέχεται ένα νόμο που ωθεί στην παρανομία καταστηματάρχες και πελάτες.

Φυσικά κανείς δεν επιθυμεί να αλλάζει ένας νόμος μόλις δύο μήνες μετά την ψήφισή του, ωστόσο είναι προφανές ότι δεν μεσολάβησε επαρκής διάλογος με τους ενδιαφερόμενους. Αποτέλεσμα είναι οι μισοί επιχειρηματίες να έχουν προσφύγει στη Δικαιοσύνη για να κηρυχθεί παράνομος και αντισυνταγματικός ο αντικαπνιστικός νόμος και οι άλλοι μισοί να κάνουν «αντάρτικο» στην κυβέρνηση εν έτει 2010 με τασάκια πάνω στα τραπέζια των καφέ και των εστιατορίων!

Θεωρώ ότι κανένας νόμος δεν μπορεί να έχει εφαρμογή όταν δεν έχει την αποδοχή της κοινωνίας, όταν δεν συμφωνεί με τις κοινωνικές ανάγκες. Λάβετε υπόψη ότι η πτώση του τζίρου σε ορισμένες περιπτώσεις φτάνει το 50%, με δυσμενείς επιπτώσεις για τις ίδιες τις επιχειρήσεις (λουκέτα, απολύσεις κλπ).

Κατόπιν τούτων και θεωρώντας δεδομένο το ενδιαφέρον σας για τις κοινωνικές επιπτώσεις ενός νόμου, σας παρακαλώ να επανεξετάσετε το νόμο και να προχωρήσετε στις αναγκαίες νομοθετικές ρυθμίσεις ώστε να υπάρξει διαχωρισμός των καταστημάτων σε καπνιζόντων και μη καπνιζόντων, κατ’ επιλογή του εκάστοτε επιχειρηματία, με τις απαραίτητες βέβαια μετατροπές όπου αυτό είναι αναγκαίο. Η κοινωνία αποφάσισε. Ας ανταποκριθεί και η πολιτεία, σεβόμενη τα δικαιώματα καπνιστών και αντικαπνιστών, αλλά κυρίως τις κοινωνικές, επιχειρηματικές, εργασιακές επιπτώσεις από την καθολική απαγόρευση του καπνίσματος.

Με εκτίμηση,

Ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης

Παναγιώτης Ψωμιάδης»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου