Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Σκληρό αλλά και... έντεχνο ροκ


Εκλογές 2010 - Δήμοι & Περιφέρειες
Ημερομηνία: 19/10/2010
[P]
Τη στροφή στο σκληρό ροκ εξετάζει το επιτελείο του Μάρκου Μπόλαρη για το επόμενο διάστημα έναντι του Παναγιώτη Ψωμιάδη. Οι τελευταίες αψιμαχίες μεταξύ των δύο κύριων μονομάχων για την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας φαίνεται να έχουν λειτουργήσει ευεργετικά υπέρ του υποψηφίου του ΠΑΣΟΚ που μάχεται να κερδίσει πόντους στο πεδίο της αναγνωρισιμότητας.
http://www.makthes.gr/news/politics/elections2010/63457/
 
Του Φίλιππου Δεργιαδέ

Οι τελευταίες δύο είσοδοι στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού, του πρώην προέδρου του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βόρειας Ελλάδας Β. Θωμαΐδη, αλλά κυρίως του γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής Β’ Θεσσαλονίκης Παντελή Κουκουλεκίδη, λέγεται πως έχουν ενισχύσει το εσωκομματικό προφίλ της παράταξης που διχάστηκε έντονα λόγω της επιλογής Πασχαλίδη. Να θυμίσουμε ότι ο Π. Κουκουλεκίδης, άτυπος επικεφαλής της νομαρχιακής παράταξης του ΠΑΣΟΚ, είχε αντιδράσει έντονα στον εξ Αθηνών διορισμό του Γ. Πασχαλίδη στη θέση του υποψήφιου αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης. Είχε αποσύρει την υποψηφιότητά του για το περιφερειακό συμβούλιο, είχε χαρακτηρίσει τότε τον πρώην ΥΜΑΘ “παροπλισμένο πολιτικό” και είχε μιλήσει για “διαδικασίες παροχής ασύλου” στο σύστημα Ψωμιάδη.
Μετά τις πιέσεις του όλου ΠΑΣΟΚ, ο γραμματέας της ΝΕ Β’ Θεσσαλονίκης πείστηκε να επιστρέψει στο ψηφοδέλτιο, αλλά, όπως φαίνεται, με τους δικούς του όρους. “Στο πλαίσιο της συστράτευσης κόντρα στο καθεστώς Ψωμιάδη προσπερνώ τις διαφωνίες για τις διαδικασίες”, τονίζει, αλλά προσθέτει πως “πρέπει να αλλάξει η αντιμετώπιση του Ψωμιάδη, να πάμε στο σκληρό ροκ και να αναδείξουμε τα θέματα της νομαρχίας”. Υπέρ της προεκλογικής εντατικοποίησης τάσσεται και ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Ν. Κριθαρίθης, ο οποίος επισημαίνει ότι “η προεκλογική καμπάνια πρέπει να επιταχύνει την επαφή με την κοινωνία, να αναδείξει τις προγραμματικές θέσεις του συνδυασμού, αλλά και να αποκαλύψει πολιτικά το σύστημα Ψωμιάδη... Να πάμε σε σκληρό πολιτικό ροκ, που θα πατάει σε νότες και όχι σε παραφωνίες”, προσθέτει, επισημαίνοντας ότι η αντιπαράθεση θα πρέπει να είναι αμιγώς ιδεολογική και πολιτική.

“Τελικό χτύπημα”
Ο ίδιος ο Μ. Μπόλαρης προσπαθεί να ισορροπεί, αποφεύγοντας να δίνει ο ίδιος το στίγμα της όξυνσης. “Είμαι βέβαιος ότι οι πολίτες ξέρουν ότι εκπέμπουμε σε άλλο μήκος κύματος από την άλλη πρόταση, ότι δεν μας ενδιαφέρει η αναγνωρισιμότητα”, τόνισε προχθές μιλώντας σε εκδήλωση γυναικών σε περίπτερο της ΔΕΘ, κρατώντας ήπιους τόνους. Ωστόσο χθεσινή αναφορά στην επίσημη ιστοσελίδα του συνδυασμού αναφέρεται στο τελικό χτύπημα που ετοιμάζει το επιτελείο Μάρκου Μπόλαρη στην τελική ευθεία προς τις περιφερειακές εκλογές. Όπως αναγράφεται, “τo επιτελείο του σχεδιάζει το τελικό χτύπημα που θα δώσει ο Μάρκος Μπόλαρης στον Παναγιώτη Ψωμιάδη την τελευταία εβδομάδα πριν από τις περιφερειακές εκλογές”.
Δεν είναι τυχαίο ότι εκτίμηση του επιτελείου Μπόλαρη που κοινοποιήθηκε στον Τύπο αναφέρεται σε “εικόνα πανικού που βγάζει με τις δηλώσεις και τις κινήσεις του ο Παναγιώτης Ψωμιάδης”, ενώ παράλληλα σημειώνεται ότι καταγράφεται “αυξημένη αποδοχή από πλευράς των πολιτών, της πολιτικής και αυτοδιοικητικής πρότασης του Μετώπου Ανάπτυξης”.


Το σχέδιο δράσης του ΠΑΣΟΚ

Το περασμένο Σαββατοκύριακο ολοκληρώθηκε και ο σχεδιασμός της δράσης του ΠΑΣΟΚ στον νομό Θεσσαλονίκης σχετικά με τις περιφερειακές εκλογές. Ο γραμματέας της ΝΕ Πόλης Θεσσαλονίκης Χρήστος Παπαστεργίου έχει αναλάβει επικεφαλής εκλογικής επιτροπής για τον νομό Θεσσαλονίκης και σήμερα στις 11.30 θα δώσει σχετική συνέντευξη Τύπου, ενώ χθες βράδυ σε κέντρο του δήμου Συκεών πραγματοποιήθηκε συνάντηση καλύτερης γνωριμίας και ενημέρωσης του Μ. Μπόλαρη με τους γραμματείς των οργανώσεων του κόμματος.
Στις 17.30 σήμερα ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Μάρκος Μπόλαρης θα πραγματοποιήσει ομιλία στον τοπικό σύνδεσμο του Ε’ διαμερίσματος, στην οδό Κωνσταντινουπόλεως 130, και στη συνέχεια θα επισκεφτεί καταστηματάρχες της περιοχής. Στις 19.00 θα βρίσκεται στη Χαλκηδόνα, όπου θα πραγματοποιήσει ομιλία στην αίθουσα εκδηλώσεων του γυμνασίου.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου