Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Ομιλία Παπανδρέου σήμερα στη Θεσσαλονίκη

Ημερομηνία: 01/11/2010

«Σκέψου πολιτικά, δράσε αναπτυξιακά». Σε αυτό το σύνθημα, σύμφωνα με τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης Γιώργο Πασχαλίδη, συμπυκνώνεται όλη η στρατηγική και η αντίληψη του συνδυασμού του Μάρκου Μπόλαρη για την αναμέτρηση της προσεχούς Κυριακής.

Η μάχη είναι σαφώς πολιτική, αλλά το διακύβευμα είναι η αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής», δήλωσε στη «Θ» ο κ. Πασχαλίδης συνδυάζοντας την ντε φάκτο πολιτικοποίηση των εκλογών -μετά και τη διακαναλική συνέντευξη του Γιώργου Παπανδρέου- αλλά και την προγραμματική υπεροχή που, όπως υπογραμμίζει, διαθέτει ο κ. Μπόλαρης έναντι «των ατάκτων συρραφών εξαγγελιών του κ. Ψωμιάδη».
Η τελευταία προεκλογική εβδομάδα ξεκινά δυναμικά για το ΠΑΣΟΚ Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς στη Θεσσαλονίκη θα βρίσκεται σήμερα, δεύτερη φορά σε μια εβδομάδα, ο Γιώργος Παπανδρέου. Ο πρωθυπουργός θα είναι ο κεντρικός ομιλητής στην περιφερειακή συνδιάσκεψη που διοργανώνεται στο «Porto Palace». Ξεκινά στις 3 το μεσημέρι με τρία στρογγυλά τραπέζια για ανάπτυξη, κοινωνική πολιτική και αγροτικά. Γύρω στις 6 το απόγευμα ο κ. Μπόλαρης θα παρουσιάσει τα συμπεράσματα της συνδιάσκεψης και θα ακολουθήσει ομιλία του κ. Παπανδρέου. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επρόκειτο να έρθει από το πρωί στη Θεσσαλονίκη, όμως οι υποχρεώσεις του στην Αθήνα ακύρωσαν το πρόγραμμά του στην περιοχή, το οποίο προέβλεπε επισκέψεις σε όμορο νομό και σε δύο σημεία της πόλης. 

Μάχη β’ γύρου
Σύμφωνα με στέλεχος της Ιπποκράτους τις τελευταίες δεκαπέντε ημέρες το κλίμα στην Κεντρική Μακεδονία έχει αρχίζει να αλλάζει. «Ο Ψωμιάδης βρίσκεται σε εμφανή πτωτική τροχιά, ενώ ο Μπόλαρης ανεβαίνει, καθώς αυξάνεται η συσπείρωση των ψηφοφόρων μας», επισημαίνει. Στο ΠΑΣΟΚ μιλούν πλέον με βεβαιότητα για μάχη δύο γύρων, «στην οποία όλα πλέον θα είναι ανοιχτά», τονίζουν. Πιστεύουν επίσης ότι οι επισκέψεις Παπανδρέου ευνοούν την αύξηση της συσπείρωσης και δεν αποκλείουν και νέα άνοδο του πρωθυπουργού στην Κεντρική Μακεδονία ενδιαμέσως των δύο γύρων.  Αύριο θα βρεθεί στη Θεσσαλονίκης ο υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος, ο οποίος θα συναντηθεί με πανεπιστημιακούς σε κεντρικό καφέ της πόλης.
Έως το τέλος της προεκλογικής περιόδου θα υπάρξει ένα τελικό σάρωμα και στους επτά νομούς με επικεφαλής τον κ. Μπόλαρη και τους υποψήφιους αντιπεριφερειάρχες. Παράλληλα θα αξιοποιηθούν στο μέγιστο οι εμφανίσεις του υποψήφιου περιφερειάρχη σε τηλεοράσεις και ραδιόφωνα. 
Η προεκλογική εκστρατεία θα κλείσει με εκδήλωση - χάπενινγκ στην πλατεία Αριστοτέλους, πιθανότατα το βράδυ της Παρασκευής. Στο μεταξύ σε εκδήλωση του συνδυασμού που έγινε το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη, με τη συμμετοχή και της προέδρου της Επιτροπής των Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Mercedes Bresso, αναδείχθηκε «η ευρωπαϊκή προοπτική των αιρετών περιφερειών, οι καλές πρακτικές και η ορθή εφαρμογή του θεσμού της αιρετής περιφέρειας», όπως σημείωσε στην παρέμβασή του ο κ. Μπόλαρης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου