Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Θεσσαλονίκη - “Είναι όλοι τους παιδιά του Κούβελα”


Ημερομηνία: 20/10/2010
ΠΑΣΟΚ κατά Ψωμιάδη, Γκιουλέκα και γαλάζιων δημάρχων  
http://www.makthes.gr/news/politics/elections2010/63510/ 


Φίλιππου Δεργιαδέ

Τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου και τον υπουργό Εσωτερικών Γ. Ραγκούση “επιστρατεύει” το ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης προκειμένου να ενδυναμωθούν προεκλογικά οι υποψηφιότητες του Μάρκου Μπόλαρη και του Γιάννη Μπουτάρη αλλά και άλλων υποψηφίων που υποστηρίζει το κυβερνών κόμμα στο πολεοδομικό συγκρότημα.
Ο πρωθυπουργός αναμένεται στη Θεσσαλονίκη λίγο πριν από τον πρώτο γύρο των εκλογών, πιθανόν στις αρχές Νοεμβρίου, ενώ θα έχει προηγηθεί προδρομική ανοιχτή προεκλογική εκδήλωση στην πόλη με θέμα τις αυτοδιοικητικές εκλογές και με κύριο ομιλητή τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση. Η εκδήλωση, με στόχο να τονώσει προεκλογικά τις επιλογές του ΠΑΣΟΚ, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 25 Οκτωβρίου στις 7.30 μ.μ. στο ξενοδοχείο “Ηλέκτρα Παλάς”. Εκτός του Γ. Ραγκούση θα μιλήσουν ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Μ. Μπόλαρης και ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρης, ενώ σύντομες παρεμβάσεις θα γίνουν και από υποψήφιους δημάρχους του πολεοδομικού συγκροτήματος που τυγχάνουν της στήριξης του ΠΑΣΟΚ.

“Κρύβονται και υπεκφεύγουν”
Χθες σε συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της Ν.Ε. Πόλης Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ, ο γραμματέας της Ν.Ε. Χ. Παπαστεργίου από κοινού με τους υποψήφιους δημάρχους Αμπελοκήπων - Μενεμένης Β. Τεκτονίδου και Ευόσμου - Ελ. Κορδελιού Λ. Καφαρίδη, παρουσία των στελεχών του γραφείου αυτοδιοίκησης της Νομαρχιακής Επιτροπής Λ. Ζαχαριάδη και Μ. Πάππου, εξαπέλυσαν σφοδρή επίθεση σε αυτοδιοικητικά στελέχη και υποψηφίους που υποστηρίζει η ΝΔ κάνοντας λόγο για “καθεστώς συντήρησης”, για “φοβικούς και ανεπαρκείς δημάρχους” και “παιδιά του Κούβελα”. Ο Χ. Παπαστεργίου αρχικά εστίασε τα πυρά του στον πρόεδρο της ΝΔ Α. Σαμαρά, λέγοντας ότι επί της ουσίας αποφεύγει να καταθέσει πρόταση για την αυτοδιοίκηση ενώ στρεφόμενος προς τον Π. Ψωμιάδη τον χαρακτήρισε “κρυπτόμενο νομάρχη” που δεν απαντά σε συγκεκριμένες καταγγελίες.

“Υπεκφεύγει και δεν απαντά ενώ δεν έχει να παρουσιάσει κανένα έργο” τόνισε και αναφερόμενος στον Κ. Γκιουλέκα σημείωσε ότι εκτός από το γεγονός ότι αντιγράφει το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ για τη Θεσσαλονίκη, επίσης κρύβεται και δεν τοποθετείται δημοσίως για το καθεστώς Παπαγεωργόπουλου.
Αναφέρθηκε επίσης στους κ. Κυρίζογλου, Ακτσελή και Χατζηβρέττα, δημάρχους Αμπελοκήπων, Μενεμένης και Ευόσμου, στους οποίους απέδωσε τον όρο “παιδιά του Κούβελα”. “Συνολικά πρόκειται για ένα συντηρητικό κατεστημένο που έχει κάνει περίγελο τη Θεσσαλονίκη σε όλη την Ελλάδα” είπε και χαρακτήρισε τον Λ. Κυρίζογλου “μικρό Ψωμιάδη”, ενώ σημείωσε ότι δεν είναι τυχαίο πως οι συγκεκριμένοι δήμοι είναι πρωταθλητές στα χρέη.

Θετική ψήφος
Για τον Μ. Μπόλαρη τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ επικροτεί τη χαμηλών τόνων προεκλογική καμπάνια του υποψήφιου περιφερειάρχη, ο οποίος πρέπει να είναι, όπως είπε, “μια θετική επιλογή των ψηφοφόρων” και όχι να εμπλακεί σε μια “αντιπαράθεση ψωμιαδικού τύπου”. Για τον Γ. Μπουτάρη σχολίασε ότι συνενώνει ευρύτερες πολιτικές δυνάμεις αλλαγής στον δήμο Θεσσαλονίκης ενώ ερωτηθείς για στελέχη του ΠΑΣΟΚ που συμμετέχουν σε αντίπαλους συνδυασμούς τόνισε ότι “αυτοί δεν είναι ΠΑΣΟΚ”.

Καταγγελίες
Από την πλευρά της η υποψήφια δήμαρχος Β. Τεκτονίδου κατηγόρησε τους κ. Κυρίζογλου και Ακτσελή για συσσώρευση χρεών (ανέφερε χρέη 6,8 εκατ. ευρώ στους Αμπελόκηπους και 5,5 εκατ. ευρώ στη Μενεμένη) και τόνισε ότι οι πολίτες θα επιλέξουν πολίτες που έχουν θέσεις για τα διαπιστωμένα προβλήματα της καθημερινότητας. Ο δε υποψήφιος δήμαρχος Ευόσμου - Ελ. Κορδελιού Λ. Καφαρίδης κατήγγειλε ότι 160 συμβασιούχοι που παραμένουν 16 μήνες απλήρωτοι επαναπροσλήφθηκαν από το καθεστώς Χατζηβρέττα στο πλαίσιο ενός πελατειακού συστήματος που εκβιάζει τους πολίτες ακόμη και για τους παιδικούς σταθμούς.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου