Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΕΠΑΡΧΩΤΙΚΗΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΦΙΕΣΤΑΣ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Ξεφτίλα διεθνούς ολκής...

ΑΚΑΤΑΣΧΕΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΟΛΑΓΝΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΠΕΛΑΣΟΝΤΑ ΖΟΡΟ


Ο "Συνδεσμος Γυναικών Θεσσαλονίκης Μακεδονίας Εν Αθήναις" οργάνωσε
Εκδήλωση με θέμα "Ο Μακεδονικός Αγώνας Συνεχίζεται" σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης, την Τετάρτη 13 Οκτωβρίου, στο Πολιτιστικό Κέντρο "ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ". Παρόμοια εκδήλωση είχε γίνει μόλις πρόσφατα και στην Βέροια, που είχε οργανωθεί από το Βυζαντινό Μουσείο Βεροίας.

Σε αντίθεση με την σεμνή εκδήλωση της Βέροιας, η Σαλονικιώτικη σύναξη εξελίχτηκε σε προεκλογικό τσίρκο.
Επί 45 λεπτά, η δημοσιογράφος και γενική γραμματέας του "Συνδέσμου Γυναικών Θεσσαλονίκης Μακεδονίας Εν Αθήναις"κυρία Νίκη Στρατηλάτη ανάλωσε την υπομονή των ακροατών σε μιά άνευ προηγουμένου πανηγυρική παρουσίαση των κάθε είδους δημοτικών και περιφεριακών υποψηφίων των συνδιασμών των κκ Γκιουλέκα και Ψωμιάδη!

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο κορυφαίος και διεθνούς φήμης Αμερικανός Καθηγητής Κλασσικών σπουδών και Αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο Μπέρκλεϊ διδάκτωρ κ. Στέφανος Μίλλερ (Stephen G. Miller). Θέμα της ομιλίας του ήταν "Οι Μακεδόνες στην Αρχαία Νεμέα". Ο καθηγητής Στέφανος Μίλλερ είναι ο αρχαιολόγος ο οποίος ανέσκαψε και επαναδιαμόρφωσε το Αρχαίο Στάδιο Νεμέας, δημιούργησε το αρχαιολογικό πάρκο και ξεκίνησε την αναστήλωση του Ναού του Διός στην Νεμέα.

Στην εκδήλωση συμμετείχε με δεκαπεντάλεπτη ομιλία του και ο διεθνολόγος - πανεπιστημιακός και Αντιδήμαρχος Αρχιτεκτονικού-Τοπογραφίας του Δήμου Θεσσαλονίκης κ. Βενιαμίν Καρακωστάνογλου, με θέμα "Το Μακεδονικό ζήτημα σήμερα".

12-10-2010-1Πρίν ξεκινήσουν οι ομιλίες, τις οποίες φυσικά ο κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης δεν αξιώθηκε να καθήσει να ακούσει, και ακολουθώντας τον σαρανταπεντάλεπτο προεκλογικό χείμαρο παρουσίασης υποψηφίων από την κυρία Νίκη Στρατηλάτη, στο βήμα ανέβηκε και ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης για να χαιρετίσει την εκδήλωση.

Μη έχοντας φυσικά συναίσθηση του επιπέδου των προσκεκλημένων Ακαδημαϊκών, μη σεβόμενος ούτε ιερό ούτε όσιο και αδιαφορώντας παντελώς γιά την απαραδέκτου ήθους επαρχιώτικη κατάπτωση που επέβαλε στην εκδήλωση και στους σοβαρότατου κύρους καθηγητές, ο κύριος Νομάρχης, χρησιμοποίησε το βήμα για μία επί δεκαπενταλέπτου διαρκείας προεκλογική ομιλία.

Πέταξε προεκλογικής υφής πανηγυριώτικες εθνικιστικές κορόνες του στυλ "εμείς δεν πουλάμε την Μακεδονία", και επετέθηκε λυσσωδώς εναντίον του υποψήφιου Περιφεριάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Μάρκου Μπόλαρη κατηγορώντας τον ούτε λίγο ούτε πολύ γιά εθνική μειοδοσία. Φεύγοντας μάλιστα από το βήμα, ο κ. Ψωμιάδης εσπευσμένα επέστρεψε και παίρνοντας το μικρόφωνο για δεύτερη φορά αναρωτήθηκε γιά το τί είδους σκοτεινά σχέδια πλέκονται εναντίον της Μακεδονίας,και στα οποία υπενίχτηκε πως (φυσικά) ο κύριος αντίπαλός του, κ. Μάρκος Μπόλαρης, είναι συνένοχος.

Την όλη εκδήλωση από αρχής μέχρι τέλους μαγνητοσκόπησε τηλεοπτικό συνεργείο του 4Ε, άρα τα ντοκουμέντα υπάρχουν. 

Μέσα στο  προεκλογικό αυτό παραλλήρημα, καλέστηκε ο σοβαρός καθηγητής κύριος Μίλλερ να παρουσιάσει την ομιλία του. Υπ΄όψιν, ο καθηγητής κ. Στήβεν Μίλλερ, με το κύρος του σαν Κοσμήτωρ της Σχολής Κλασσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας στο Μπέρκλεϋ, είναι ο άνθρωπος που οργάνωσε την συγκέντρωση εκατοντάδων υπογραφών ακαδημαϊκών και πανεπιστημιακών καθηγητών από όλον τον κόσμο υπέρ των Ελληνικών θέσεων στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων (γνωστό και σαν "Γράμμα προς τον Ομπάμα" -  http://macedonia-evidence.org/documentation-gr.html ). Ανεβαίνοντας στο βήμα λοιπόν και με αρκετή δόση οίκτου και λεπτής υφής σαρκασμού γιά το επαρχιώτικο πανηγύρι στον οποίο τον έμπλεξαν, ο κ. καθηγητής άρχισε λέγοντας (μιλώντας πάντα στα Ελληνικά) πως λυπάται που αισθάνθηκε σαν να ήταν ο μόνος στην αίθουσα που δυστυχώς δεν κατεβαίνει υποψήφιος για κάποια προεκλογική θέση!...

Φίλος αρχαιολόγος, που γνωρίζει προσωπικά το ξεύγος Μίλλερ πλησίασε τον κ. καθηγητή μετά από την ομήγηρη και του ζήτησε συγνώμην εκ μέρους των όποιων σοβαρών Θεσσαλονικέων του ακροατηρίου γιά το Ψωμιάδειου κάλους χωριατομπάχαλο στο οποίο τον έμπλεξαν αυτον καθώς και για την καπήλευση της παρουσίας και του παγκόσμιου φήμης Ακαδημαϊκού του κύρους.

Η απάντησή του καθηγητή Stephen Miller: "Δεν πειράζει...μην στεναχωριέσαι, έχω συνηθίσει. Στην Ελλάδα είμαστε...συμβαίνουν αυτά!"

Να ανοίξει, με άλλα λόγια, η γή να σε καταπιεί...και να μην ξέρεις που να κρυφτείς απο την ξεφτίλα!

Σάββατο, 16-10-2010
Μόλις κάποιος φίλος μου έστειλε ένα κλιπάκι από την ομιλία του  Ψωμιάδη, που δυστυχώς δεν βιντεοσκοπήθηκε στο σύνολό της και λείπουν οι ύβρεις εναντίον του Μάρκου Μπόλαρη.
Ο Μακεδόνας της καρδιάς μας και η κολαούζα του επί το έργον :


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου