Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

"Ο Καλλικράτης θέλει ανθρώπους που μπορούν, όχι που μεμψιμοιρούν"

Αρθρο του ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΡΚΟ ΜΠΟΛΑΡΗ

eleftheros_typos_logo_100x

0000_8selection_crp_500x«Το μνημόνιο πρέπει  να συνοδευθεί από μέτρα για την ανάπτυξη», παραδέχεται ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Μάρκος Μπόλαρης στη  συνέντευξη του στον Ελεύθερο Τύπο.

Υπόσχεται διαφάνεια, λογοδοσία και αυτοδιοικητική ηθική – εφόσον εκλεγεί-, κατηγορεί για αδιαφάνεια  στη Νομαρχία Θεσσαλονίκης το βασικό του αντίπαλο Παναγιώτη Ψωμιάδη και δεσμεύεται ότι θα μείνει ως αντιπολίτευση στην περιφέρεια, εφόσον δεν εκλεγεί.

Γιατί να ψηφίσουν οι πολίτες έναν κυβερνητικό υποψήφιο;
Ανταποκρίθηκα στην πρόκληση των περιφερειακών εκλογών, «σαν έτοιμος από καιρό» που λέει και ο αλεξανδρινός ποιητής, μετά την τιμητική πρόταση του  πρωθυπουργού . Ήταν επιλογή αγώνα για το νέο σύστημα διοικητικής αναδιάρθρωσης, της ισχυρής αιρετής περιφέρειας, που ψήφισε η Βουλή των Ελλήνων. Η εμπειρία μου τόσο στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (αντιδήμαρχος, νομαρχιακός σύμβουλος) όσο και στο Κοινοβούλιο (με συνεχόμενες θητείες) και η  κυβερνητική θητεία μου ως υφυπουργού Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας συνιστούν μια πολιτική σκευή που ανταποκρίνεται στις αυξημένες αρμοδιότητες και ευθύνες της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης. Όλο το διάστημα της θητείας μου ως υφυπουργού Οικονομίας και Ανταγωνιστικότητας εργάσθηκα, σε πείσμα τη ς κεντρικής γραφειοκρατίας, για να υλοποιήσω τη δέσμευση του πρωθυπουργού για ουσιαστικές αρμοδιότητες στη Θεσσαλονίκη . Αυτή η συνεπής και μαχητική στάση, η εμπειρία και η συσσωρευμένη γνώση, καθ ' όλη τη διάρκεια της πολιτικής μου διαδρομής, είναι τα εχέγγυα για την πρόκληση που ξανοίγεται.

eleftheros_typos_logo_100x

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου