Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

«Γιατί ο Γκρουέφσκι χρονοτριβεί»

Από το ιστολόγιο του Γιώργου Εχέδωρου
http://echedoros-a.blogspot.com/2010/10/blog-post_1763.html

Οκτώβριος 30, 2010

Ο Γκρουέφσκι χρονοτριβεί. Παίζει το παιχνίδι της καθυστέρησης και αναμένει την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, έγραψε η εφημερίδα της Θεσσαλονίκης «Μακεδονία». Η εφημερίδα επικαλείται αξιόπιστες πηγές που υποστηρίζουν ότι η ετυμηγορία της Χάγης, θα βγει σε λίγους μήνες και η σκοπιανή κυβέρνηση ελπίζει σε ένα θετικό αποτέλεσμα.

Διπλωματικές πηγές- όπως αναφέρουν εφημερίδες των Αθηνών- αυτή είναι μια αδιέξοδος στρατηγική του σκοπιανού πρωθυπουργού η οποία δεν τους ανησυχεί καθόλου επειδή αναμένουν ένα θετικό αποτέλεσμα, δηλαδή, υπέρ της Ελλάδας.

Η πρωτοβουλία του Γκρουέφσκι να συναντηθεί με τον Παπανδρέου, έκρυβε την προσπάθεια του σκοπιανού πρωθυπουργού, να δείξει στο ευρωπαϊκό κοινό ότι είναι διατεθειμένος να συμβιβαστεί και να συμμετάσχει εποικοδομητικά στις διαπραγματεύσεις, υποστηρίζει η εφημερίδα ‘Θεσσαλονίκη’.

Σύμφωνα, εξάλλου, με τις ελληνικές εφημερίδες, μετά το δεύτερο γύρο των εκλογών στην Ελλάδα αναμένονται μυστικές διαπραγματεύσεις, για τις οποίες δεν έχουν αναφερθεί το παραμικρό δημοσίως. Πάντως παραμένει το όνομα ‘Δημοκρατία της Μακεδονίας του Βαρδάρη’, ως μια καλή βάση για διαπραγμάτευση.

Αν το ΠΑΣΟΚ δεν πάρει την απαραίτητη εμπιστοσύνη των πολιτών, στις δημοτικές εκλογές, η χώρα θα μπορούσε να αντιμετωπίσει πρόωρες εκλογές.

Τα ελληνικά ΜΜΕ θεωρούν ότι ο Παπανδρέου δεν θα περιμένει μέχρι την άνοιξη, αλλά θα μπορούσε να προκηρύξει εκλογές στις αρχές Δεκεμβρίου, γράφει στην ανταπόκρισή της από την Ελλάδα η Σάνια Ρίστοφσκα, για το 'κανάλι 5'.
--
Δημοσιεύσαμε επίσης:
Σκοπιανή εφημερίδα: Η κυβέρνηση εσκεμμένα καθυστερεί τη λύση με την Ελλάδα

Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου