Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Στο ψηφοδέλτιο του Μπόλαρη ο εκδότης (και ιδιοκτήτης του ιστορικού βιβλιοπωλείου) Μπάμπης Μπαρμπουνάκης

Με τον Μπόλαρη ο Μπάμπης Μπαρμπουνάκης

Εγκατέλειψε και τυπικά την ιδέα για ανεξάρτητη διεκδίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης ο Μπάμπης Μπαρμπουνάκης και εντάχθηκε ως υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Θεσσαλονίκης στο ψηφοδέλτιο του υποψήφιου περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας του ΠΑΣΟΚ Μάρκου Μπόλαρη.
Η τελική συμφωνία κλείστηκε την Κυριακή και η παρουσίαση της υποψηφιότητας του επί τρεις εκλογικές αναμετρήσεις πρώτου δημοτικού συμβούλου του ΠΑΣΟΚ στον δήμο Θεσσαλονίκης έγινε χθες. “Εξαιρετική” χαρακτήρισε την υποψηφιότητα ο κ. Μπόλαρης και πρόσθεσε πως “ενισχύει τον συνδυασμό” λόγω της πλούσιας “πολιτικής, αυτοδιοικητικής, κοινωνικής και πολιτιστικής του προσφοράς”. Ο κ. Μπαρμπουνάκης από την πλευρά του ευχαρίστησε τον υποψήφιο περιφερειάρχη “για την τιμή να τον συμπεριλάβει στον συνδυασμό” και τόνισε πως και από αυτόν τον νέο αυτοδιοικητικό ρόλο θα δώσει αγώνες για το μέλλον της περιοχής.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μπόλαρης βρίσκεται σε συζητήσεις και με τον δήμαρχο Νεάπολης Νάκη Λαδόπουλο -το όνομα του οποίου ακουγόταν έντονα για υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης- ώστε να κατέβει ως υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος. Δεν ήταν τυχαίο άλλωστε πως ο κ. Μπόλαρης έπλεξε το εγκώμιο του κ. Λαδόπουλου χαρακτηρίζοντάς τον “επιτυχημένο δήμαρχο” και “προσωπικότητα της αυτοδιοίκησης”.
Την πρώτη του δημόσια τοποθέτηση ως υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης έκανε και ο πρώην υπουργός Γιώργος Πασχαλίδης. Τόσο ο ίδιος όσο και ο κ. Μπόλαρης επιβεβαίωσαν ότι η συμμετοχή του προέκυψε κατόπιν πρωθυπουργικής πρότασης. “Ανταποκρίθηκα σε ένα κάλεσμα μάχης. Είναι μάχη ανασυγκρότησης της ελληνικής περιφέρειας. Είναι μάχη αυτοδιοικητική αλλά και με πολιτικά μηνύματα. Θέλουμε έναν ήπιο πολιτικό αγώνα με συζήτηση για τον ‘Καλλικράτη’, αλλά δεν θα αρνηθούμε και μια γενικότερη συζήτηση”, είπε ο κ. Πασχαλίδης, ο οποίος επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη έπειτα από επτά χρόνια, μετά τη “μετακόμισή” του από το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης στο Εμπορικής Ναυτιλίας.


Οι υποψήφιοι στη Χαλκιδική

Τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους Χαλκιδικής παρουσίασε χθες σε ειδική εκδήλωση στον Πολύγυρο, ο κ. Μπόλαρης. Υποψήφιοι είναι οι: Ιωάννα Βαφειάδου, μέλος δ.σ. Δικηγορικού Συλλόγου Χαλκιδικής, Αριστείδης Κανέλης, δήμαρχος Κασσάνδρας, Γιώργος Λαμπράκης, νομαρχιακός σύμβουλος, Θανάσης Μάντζιος, πρόεδρος ΕΚΑΣ Χαλκιδικής, Δημήτρης Πρασάς, δημοτικός σύμβουλος δήμου Ζερβοχωρίων, Βούλα Τσοπουρίδου, πρώην νομαρχιακή σύμβουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου