ΤΗΣ ΑΝΝΙΤΑΣ ΣΤΙΒΑΚΤΑΚΗ
«Ζεσταίνεται» το κλίμα μεταξύ του Μάρκου Μπόλαρη και του Παναγιώτη Ψωμιάδη όσο πλησιάζουμε προς τις κάλπες. Χτες την πάσα πήρε ο κ. Μπόλαρης καταγγέλλοντας τον νυν νομάρχη ότι βαδίζει σε κατήφορο και εκδηλώνεται με κινήσεις πανικού και μεγαλομανίας. Αφορμή αποτέλεσαν δύο δηλώσεις του κ. Ψωμιάδη, η πρώτη στον «ΑτΚ», όπου υποστήριξε ότι ο ίδιος είναι πιο κοντά στο ΠΑΣΟΚ από τον κ. Μπόλαρη, και η δεύτερη χτες το πρωί, όταν σε τηλεοπτική εκπομπή του ΑΝΤ1 φέρεται να ισχυρίστηκε πως ο κ. Μπόλαρης υποστηρίζει πως πρέπει να πουληθεί η Μακεδονία.
«Εμαθα ότι υπήρξαν καινούργιες εκφράσεις πανικού. Ξέρετε ότι δεν πρόκειται να παρακολουθήσω στον κατήφορο και στο επίπεδο αυτές τις δηλώσεις. Ξεκαθάρισα από την αρχή ότι εκπέμπουμε σε άλλο μήκος κύματος. Κάνουμε μια τελείως διαφορετική πρόταση στους πολίτες. Είναι πρόταση που έχει σχέση με τη δημοκρατία, είναι πρόταση που έχει σχέση με την πολιτική, την ανάπτυξη, πρόταση που απαντά στις καθημερινές ανάγκες. Η ιστορία, η Μακεδονία, οι παραδόσεις μας, είναι πολύ σοβαρές υποθέσεις για να τις καταστήσουμε αντικείμενο εθνικιστικών κραυγών ή παραληρήματος», δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο υποψήφιος περιφερειάρχης.
Μπ. Μπαρμπουνάκης
Στη συνέντευξη ο κ. Μπόλαρης ανακοίνωσε ότι ο Μπάμπης Μπαρμπουνάκης θα είναι υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με το συνδυασμό του, επισημαίνοντας ότι «έχει καταθέσει με την παρουσία του τον καλύτερό του εαυτό σε πολλούς τομείς, όπως στην αυτοδιοίκηση, στο συνδικαλισμό, στον πολιτισμό, στο χώρο τον επαγγελματικό αλλά και τον κοινωνικό». Από την πλευρά του ο κ. Μπαρμπουνάκης δήλωσε έτοιμος για τη «νικηφόρα μάχη». «Στην αυτοδιοίκηση», είπε, «δεν υπάρχουν κοινά μυστικά, υπάρχουν όμως οι αγώνες για να πετύχουμε τους στόχους μας».
Γ. Πασχαλίδης
Την πρώτη του συνάντηση με δημοσιογράφους, ως υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, είχε στην ίδια εκδήλωση και ο Γιώργος Πασχαλίδης. Μάλιστα, σε δηλώσεις του σημείωσε ότι η μάχη για την Περιφέρεια θα έχει και πολιτικά μηνύματα, ενώ κάλεσε τους πολίτες να ανταποκριθούν στο μήνυμα της συμμετοχής στις κάλπες. Στην περιοδεία του νωρίτερα στη Χαλκιδική, ο κ. Μπόλαρης ανακοίνωσε και τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους του ψηφοδελτίου του στο συγκεκριμένο νομό. Είναι οι: Ιωάννα Βαφειάδου, Αριστείδης Κανέλης, Γιώργος Λαμπράκης, Θανάσης Μάντζιος, Δημήτρης Πρασάς, Βούλα Τσοπουρίδου.