Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

ΠΓΔΜ - Ψευδομακεδονισμός, Ισλάμ και αναγνώριση

Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου 2010

Η FYROM, συζητά την ένταξή της, στον Οργανισμό Ισλαμικής Διάσκεψης(!)

http://akritas-history-of-makedonia.blogspot.com/2010/10/fyrom.html
Ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ισλαμικής Διάσκεψης (ΟΙΔ), Εκμελντενίν Ιχσάνογλου, συναντήθηκε, σήμερα, στα Σκόπια με το Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Αμπντουλκαντάρ Μεμέντι όπως μας ενημερώνει η εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΥΠΕΞ της ΠΓΔΜ, στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε το ενδεχόμενο ένταξης της ΠΓΔΜ στον ΟΙΔ, καθώς και θέματα αμοιβαίας στήριξης διαφόρων πρωτοβουλιών από τις δύο πλευρές.

Ο κ. Μεμέντι σημείωσε ότι η ΠΓΔΜ, ως χώρα με κατά το 1/3 μουσουλμανικό πληθυσμό, μπορεί να έχει εξαιρετική συνεργασία με τις χώρες-μέλη του ΟΙΔ, τονίζοντας, στο πλαίσιο αυτό, ότι οι περισσότερες χώρες-μέλη του ΟΙΔ έχουν αναγνωρίσει την ΠΓΔΜ με το συνταγματικό της όνομα.

Ο κ. Ιχσάνογλου χαιρέτισε την
 τοποθέτηση του κ. Μεμέντι ως ειδικού εκπροσώπου της ΠΓΔΜ στον ΟΙΔ.

Ο Γ..Γ του ΟΙΔ βρίσκεται στην ΠΓΔΜ, στο πλαίσιο του....4ου διεθνούς συμποσίου «Ισλαμικός Πολιτισμός στα Βαλκάνια», το οποίο διοργανώνουν η Ακαδημία Τεχνών και Επιστημών της ΠΓΔΜ (MANU) και το Κέντρο Ερευνών της ισλαμικής ιστορίας, τέχνης και πολιτισμού.

Ο ΟΙΔ είναι ένας διακυβερνητικός οργανισμός που σχηματίστηκε στις 25 Σεπτεμβρίου 1969 στη Σύνοδο του Ραμπάτ στο Μαρόκο. Αριθμεί 57 χώρες-μέλη και ο βασικός του στόχος είναι η διάδοση των ισλαμικών αξιών και συμφερόντων σε όλο τον κόσμο.

Στην φωτογραφία είναι διαμαρτυρούμενοι Τούρκοι, όπου ζητούν εθνική αναγνώριση. Σημειωτέον το καθεστώς της FYROM τους θεωρεί ως Σλαβομακεδόνες Μουσουλμάνους Τορμπέσι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου