Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Μ. ΜΠΟΛΑΡΗΣ «Ανάπτυξη ή καθυστέρηση» το δίλημμα για Κ. Μακεδονία

http://www.makthes.gr/news/politics/64078/

Πόλωση, πολιτική αλλά και προγραμματική, έναντι του Παναγιώτη Ψωμιάδη επιλέγει στην τελική ευθεία προς την κάλπη ο Μάρκος Μπόλαρης. Το επιτελείο του υποψηφίου περιφερειάρχη, ο οποίος υποστηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ, διαπιστώνει σύμφωνα με στέλεχός του ότι «τις τελευταίες ημέρες εμείς βρισκόμαστε σε άνοδο και ο Ψωμιάδης σε πτωτική πορεία κυρίως στην περιοχή της Θεσσαλονίκης».
Του Νίκου Ηλιάδη
Σύμφωνα με τον ίδιο η τάση αυτή είχε ανιχνευτεί εδώ και περίπου δύο εβδομάδες και απέκτησε μόνιμα χαρακτηριστικά μετά τη διακαναλική συνέντευξη του Γιώργου Παπανδρέου. «Μετά τη συνέντευξη του πρωθυπουργού οδηγούμαστε πλέον σε μία ντε φάκτο πολιτικοποίηση των εκλογών, γεγονός που φαίνεται ακόμη και στα πλέον απομακρυσμένα χωριά της περιφέρειας», σημειώνει. Προσθέτει πως «αυτό φαίνεται να μας ευνοεί, καθώς διαπιστώνουμε σαφή βελτίωση όσον αφορά τη συσπείρωση των ψηφοφόρων μας».

Τα διλήμματα
Το πολιτικό διακύβευμα των εκλογών αλλά και τα ξεκάθαρα διλήμματα όσον αφορά την Κεντρική Μακεδονία θα αναδείξουν την τελευταία εβδομάδα ο συνδυασμός του κ. Μπόλαρη. «Η πολιτική συγκυρία σε συνδυασμό με το πληθυσμιακό μέγεθος αλλά και την αναπτυξιακή προοπτική της περιφέρειας καθιστούν πολύ σοβαρή την ψήφο της 7ης Νοεμβρίου», σημειώνει υψηλόβαθμο στέλεχος του συνδυασμού.
Αυτό θα αποτυπώνεται και στο πρώτο από τα διλήμματα που θα εκφέρει τις τελευταίες ημέρες η πλευρά Μπόλαρη και το οποίο θα συμπυκνώνεται στο «η ψήφος της 7ης Νοεμβρίου είναι ψήφος ευθύνης και όχι ψήφος ‘παίξε γέλασε’».
Παράλληλα θα επιχειρήσουν να επικυριαρχήσουν του διλήμματος «μνημόνιο-αντιμνημόνιο», μετασχηματίζοντας το κεντρικό δίλημμα που προέβαλε ο πρωθυπουργός «σωτηρία ή χρεοκοπία» στο μεγάλο διακύβευμα «ανάπτυξη ή καθυστέρηση» για την Κεντρική Μακεδονία. 

Οι τρεις στόχοι
Μέσω αυτής της στρατηγικής το επιτελείο του κ. Μπόλαρη θα επιδιώξει τη μέγιστη πολιτική και προγραμματική συσπείρωση των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, που αποτελεί και τον πρώτο στόχο. Παράλληλα θα επιδιωχθεί, σε συνεργασία και με αυτοδιοικητικά στελέχη, ο απεγκλωβισμός από το στρατόπεδο Ψωμιάδη δυνάμεων που στελεχώνουν δημοτικά ψηφοδέλτια, τα οποία υποστηρίζονται από το ΠΑΣΟΚ. «Συνέβη το 2006 σε μεγαλύτερο βαθμό, παρατηρείται όμως και τώρα, στελέχη μας, υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι να βρίσκονται -μερικοί και απροκάλυπτα- στο πλευρό του Ψωμιάδη», σημειώνει υποψήφιος δήμαρχος του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος αναμένεται μάλιστα να εκλεγεί από την πρώτη κιόλας Κυριακή. Ως τρίτος στόχος τίθεται η άμεση κινητοποίηση ολόκληρου του στελεχιακού δυναμικού του κυβερνώντος κόμματος, μέρος του οποίου παρέμενε απλός παρατηρητής έως τώρα.

Οι εκδηλώσεις
Μία από τις βασικότερες προγραμματικές θέσεις του κ. Μπόλαρη είναι η απευθείας διασύνδεση της αιρετής περιφέρειας με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Μπόλαρης καλεί αύριο το μεσημέρι στην αποθήκη Δ’ του λιμανιού σε διαβούλευση τους εκπροσώπους όλων των παραγωγικών φορέων της Κεντρικής Μακεδονίας. Στη συζήτηση θα συμμετάσχει και η πρόεδρος της Επιτροπής Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης Μερσέντες Μπρέσο. Θα μιλήσουν επίσης οι πρυτάνεις του ΑΠΘ Γιάννης Μυλόπουλος και του Μακεδονίας Γιάννης Χατζηδημητρίου.
Τη Δευτέρα αναμένεται στη Θεσσαλονίκη ο Γιώργος Παπανδρέου, για να μιλήσει στην περιφερειακή συνδιάσκεψη Κεντρικής Μακεδονίας. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα μιλήσει μεθαύριο Κυριακή σε ανάλογη εκδήλωση στην Κοζάνη. Όλα αυτά τελούν υπό την αίρεση του προγράμματος του πρωθυπουργού, το οποίο σύμφωνα με τους συνεργάτες του μπορεί ανά πάσα στιγμή να διαφοροποιηθεί.
Χθες ο κ. Μπόλαρης βρέθηκε στην εκλογική περιφέρειά του, στις Σέρρες, όπου παρακολούθησε την παρέλαση. Σε δηλώσεις που έκανε επισήμανε την ανάγκη «να αρχίσουν αμέσως οι εργολαβίες στους οδικούς άξονες Ε60 και Ε61 οι οποίες έχουν διακοπεί εδώ κι έναν χρόνο». Χαρακτήρισε έργο προτεραιότητας την ολοκλήρωση των υποδομών στους άξονες Θεσσαλονίκης-Σερρών και Σερρών-Προμαχώνα, καθώς και την κατασκευή της περιαστικής οδού στην πόλη των Σερρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου