Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

Η αγωνία Ψωμιάδη πριν από τη στιγμή του πέναλτι...

Σάββατο, 16 Οκτωβρίου 2010


Από τον Τιμαίο Πλατωνίδη














 Τα στοιχεία πρόσφατης δημοσκόπησης που παρουσιάζει το σημερινό ΕΘΝΟΣ δείχνουν τη συνεχή φθορά που εμφανίζει ο απερχόμενος Νομάρχης Θεσσαλονίκης, μέσα στο παραδοσιακό του προπύργιο, την πόλη τηςΘεσσαλονίκης. Παράλληλα, η υποψηφιότητα του Μάρκου Μπόλαρη δείχνει ιδιαίτερη δυναμική, σύμφωνα με το παραπάνω δημοσίευμα, στους ψηφοφόρους του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης. Όλα δείχνουν πως η μάχη θα κριθεί στο 2ο γύρο.
Το ενδεχόμενο αυτό έχει ανησυχήσει ιδιαίτερα τον κ. Ψωμιάδη που...
 καταφεύγει πλέον σε προσωπικές επιθέσεις κατά του Μάρκου Μπόλαρη. Αδυνατώντας να αντιμετωπίσει το συγκροτημένο και εστιασμένο σε αναπτυξιακά ζητήματα λόγο του αντιπάλου του, ο απερχόμενος Νομάρχης Θεσσαλονίκης έχει επιδοθεί σε ένα ψευδοεθνικιστικό παραλήρημα εκτοξεύοντας κορόνες για ξεπούλημα της Μακεδονίας, ενώ μέσα στην εμφανή σύγχυση, έρχεται σε ευθεία σύγκρουση και με την επίσημα εκφρασμένη θέση της Νέας Δημοκρατίας στο ζήτημα αυτό. Είναι εμφανής, πλέον, η αδυναμία πολιτικής αντιπαράθεσης, και ανατροπής του αρνητικού κλίματος που έχει δημιουργηθεί με τις διαχειριστικές πρακτικές της θητείας του και τα πορίσματα του Σώματος Ελεγκτών Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης για υποθέσεις με οικονομικό αντικείμενο εκατομμυρίων ευρώ.
Ενδεικτικό του επικοινωνιακού αδιεξόδου είναι η προσπάθειά του Νομάρχη Θεσσαλονίκης να αποποιηθεί την εικόνα με την οποία είχε ταυτισθεί χρόνια τώρα στην κοινή γνώμη. Ο ίδιος, λίγο αργά, αντιλήφθηκε ότι το θέαμα που αφειδώς χάριζε σε κάθε ευκαιρία όπως καιοι συχνές εμφανίσεις στις πρωινές εκπομπές της τηλεόρασης, ιδιαίτεραστην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά, μπορεί να του χάρισαν αναγνωρισιμότητα, αλλά ταυτόχρονα διαμόρφωσαν και το πολιτικό τουπρόσωπο της «ελαφρού ύφους» (life style) πολιτικής.
Ο εκνευρισμένος γίνεται όλο και πιο είναι έντονος όταν πρόσφατα, σε συζήτηση μεταξύ Θεσσαλονικέων, συντηρητικών αρχών κάτοικος της πόλης αντέτεινε πως τη Θεσσαλονίκη, τη Μακεδονία, την πουλάνε αυτοί πο υκόβουνε φιλέτα 45άρια, 600άρια, για να τα μοιράζουνε σε κολλητούς, ή εκδίδουνε πλαστά πιστοποιητικά θανάτου για να τεθούν κάποιες υποθέσεις στο αρχείο. Ο ίδιος αναρωτιότανε με νόημα, πως όλα αυτά τα χρόνια υποθέσεις σαν κι αυτές, όπως και της Κορώνειας, του ΚΕΚ της Νομαρχίας,του δάσους Πανοράματος δεν έγιναν αντιληπτά στη Ρηγίλλης. Όσο για την προσπάθεια αντιμετώπισης των κατηγοριών που καταλογίζονται στο πόρισμα των Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης για την υπόθεση της λίμνης Κορώνειας, στο Νομάρχη Θεσσαλονίκης απέμεινε να ανεμίζει φωτογραφίες της λίμνης αντί να απαντήσει στα επίμαχα σημεία του πορίσματος που προκάλεσε και εισαγγελική παρέμβαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου