Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

Ομιλία του κ. Μάρκου Μπόλαρη, στον Εχέδωρο

omilia_exedoros1omilia_exedorosΣτις προτεραιότητες και στους στόχους του συνδυασμού «Κεντρική Μακεδονία, Μέτωπο Ανάπτυξης», αναφέρθηκε ο υποψήφιος περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Μάρκος Μπόλαρης, από τον Εχέδωρο, στην ομιλία του σε εκδήλωση με θέμα «Περιφέρεια και Αγροτική Ανάπτυξη».
«Πρέπει να αποφασίσουμε ότι αυτόν τον κάμπο θα τον ξανακάνουμε
κάμπο ποιότητας. Θα βάλουμε στοχεύσεις. Δε μπορούμε να κερδίσουμε στην ποσότητα. Μπορούμε να κερδίσουμε μόνο αν στοχεύσουμε στην ποιότητα κι αν αυτήν την ποιότητα την οργανώσουμε. Δεν αρκεί να βγάλουμε καλό προϊόν. Αυτό το προϊόν πρέπει να φτάσει με τον καλύτερο τρόπο στο ράφι του Μονάχου, της Φρανκφούρτης, της Στοκχόλμης», τόνισε ο υποψήφιος περιφερειάρχης.
Όπως επεσήμανε ο κ. Μπόλαρης, «Στοχεύουμε στην ενίσχυση των προϊόντων με Ονομασία Προέλευσης Ανωτέρας Ποιότητας, σε άμεσο συνδυασμό με την επιστροφή στην παραγωγή όλων των προϊόντων που
κοντέψαμε να ξεχάσουμε εξαιτίας ενός καταστροφικού μοντέλου που μόνον ανάπτυξη δεν πρόσφερε, ούτε στην ύπαιθρο, αλλά ούτε και στην οικονομία μας», ενώ συμπλήρωσε ότι «Η πράσινη ανάπτυξη δεν είναι απλώς ένας μετα-βιομηχανικός όρος που κάποιος αντιμετωπίζει με καχυποψία επειδή δε μπορεί να προσαρμοστεί στις ιδιαίτερες συνθήκες που απαιτεί».

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης τόνισε ακόμη ότι «Η βοήθεια στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας παράγεται και προέρχεται από την εξαντλητική εκμετάλλευση της παράδοσης, των παραγωγικών ιδιαιτεροτήτων, της πιο σύγχρονης τεχνολογίας και χωρίς επιβάρυνση και σπατάλη των φυσικών πόρων». Διευκρίνισε επίσης ότι «Στην πρωτογενή παραγωγή στοχεύουμε σε μια Μακεδονία η οποία σε έναν ορατό μεσοπρόθεσμο ορίζοντα, δε θα χρησιμοποιεί χημικά, δε θα ξοδεύει αποθέματα του φυσικού περιβάλλοντος και δε θα ρυπαίνει τον αέρα, τη γη, το νερό».

Ο κ. Μπόλαρης ανέφερε επίσης ότι χρειαζόμαστε κέντρα αγροτικής επιχειρηματικότητας: «Χρειάζονται συνέργειες των καταναλωτών, των αγροτών της βιοτεχνίας κι ένας συντονισμός στο επίπεδο της περιφέρειας με ένα αγροτικό παρατηρητήριο στο οποίο συναντώνται όλες αυτές οι δράσεις. Σ’ αυτόν τον πλούσιο τόπο, αυτό που χρειάζεται είναι συνέργειες για να
αλλάξουμε το επίπεδο, για να ανεβάσουμε το εισόδημα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου