Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Μακεδονία - Στα εκλογικά κέντρα ο υποψήφιος... αναστενάζει

Εκλογές 2010 - Δήμοι & Περιφέρειες
Ημερομηνία: 20/10/2010
Οι εθελοντές, οι απορίες των ψηφοφόρων και άλλα
Της Δήμητρας Τσαμποδήμου Tv@newspaper.gr
ΦΩΤ.: Σίσσυ Βασιλειαδου
Σε στέκια ψηφοφόρων και εθελοντών αναδεικνύονται τα εκλογικά κέντρα των υποψηφίων στη Θεσσαλονίκη. Απαραίτητο ορμητήριο του εκάστοτε υποψηφίου, το εκλογικό κέντρο αποτελεί και στις φετινές εκλογές το… ατού της προεκλογικής εκστρατείας. Η “Μ” έκανε μια βόλτα σε κάποια από τα εκλογικά κέντρα του κέντρου της πόλης και αποτύπωσε τον προεκλογικό πυρετό των επιτελείων.
Π. Ψωμιάδης
Πρώτος σταθμός μας το στρατηγείο του Παναγιώτη Ψωμιάδη, ένα εκλογικό κέντρο του παλιού καιρού, με κόσμο να μπαινοβγαίνει, φανατικούς φίλους του νομάρχη να πίνουν το καφεδάκι τους, και εθελοντές που μετά τις 7 Νοεμβρίου θα βλέπουν τηλεφωνική συσκευή και θα... στρίβουν. Δέκα χιλιάδες τηλεφωνήματα την ημέρα μάς ενημέρωσαν πως κάνουν είτε για να συντονίσουν την περιοδεία του υποψηφίου στους όμορους νομούς είτε για να ενημερώσουν τους ψηφοφόρους τους. Ο ίδιος ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, πανταχού παρών, δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από το κέντρο, που το τελευταίο διάστημα έχει γίνει σπίτι του. Στο πόδι ενημερώνεται από τους συνεργάτες του, μιλάει στο τηλέφωνο, συντονίζει τους εθελοντές και διαβάζει εφημερίδα, ενώ παράλληλα ετοιμάζεται για την απογευματινή ομιλία του.

Μ. Στεργίου
Εντελώς διαφορετική εικόνα παρουσιάζει το εκλογικό κέντρο του υποψηφίου δημάρχου Μάκη Στεργίου, καθώς λόγω της ώρας ελάχιστοι ήταν οι νεαροί εθελοντές με αρμοδιότητα να σηκώνουν τα τηλέφωνα. Η “προϊσταμένη” τους -και σύζυγος του υποψηφίου- δεν θέλησε να μας πει οτιδήποτε για τα καθήκοντα των βοηθών της εκστρατείας, αρκέστηκε μόνο στη δήλωση πως οι ψηφοφόροι δείχνουν μεγάλη αγάπη στον ίδιο, ενώ περνούν από εκεί κυρίως τις βραδινές ώρες.

Μ. Μπόλαρης
Στην προσωπικότητα του Μάρκου Μπόλαρη και στην εμπιστοσύνη που εμπνέει σε όποιον τον γνωρίζει ποντάρουν πολλά οι επιτελείς του, που βλέπουν τον κόσμο ναΤο εκλογικό κέντρο του Μάρκου Μπόλαρη περνάει καθημερινά από το εκλογικό κέντρο της Μητροπόλεως ζητώντας πληροφορίες ακόμη και για το πώς θα ψηφίσει τώρα που αλλάζει ο αυτοδιοικητικός χάρτης της χώρας. Αισιοδοξία υπάρχει διάχυτη, καθώς τα μηνύματα που παίρνουν από τους ψηφοφόρους είναι θετικά, ενώ υπάρχουν άνθρωποι που περνούν από το εκλογικό κέντρο απλώς για να ρωτήσουν τι είναι ο Καλλικράτης. Μάλιστα, στο πραγματικό στρατηγείο του κ. Μπόλαρη στην οδό Συγγρού το καλό κλίμα που ακολουθεί την υποψηφιότητα φαίνεται ακόμη και από τη λειτουργία του γραφείου Τύπου, που χθες το μεσημέρι κλήθηκε να αποφασίσει με απόλυτα δημοκρατικές διαδικασίες τη γραμματοσειρά των ψηφοδελτίων!

Γ. Μπουτάρης
Κι αν τον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ για την περιφέρεια δεν τον συναντήσαμε στον δικό του χώρο, ο ίδιος λίγο αργότερα με σπορ εμφάνιση πέρασε από το εκλογικό κέντρο του Γιάννη Μπουτάρη, για να ευχηθεί καλή επιτυχία και καλή δύναμη στο επιτελείο του υποψηφίου δημάρχου. Σε έναν χώρο που δεν θυμίζει ούτε στο ελάχιστο χώρο ειδικά φτιαγμένο για εκλογές καθώς κυριαρχεί το πράσινο, τα φυτά και μια χαλαρή ατμόσφαιρα, οι δεκάδες εθελοντές οργανώνουν τόσο το πρόγραμμα όσο και τις διάφορες εκδηλώσεις που γίνονται στο εκλογικό κέντρο. Το επιτελείο που εργάζεται για την επιτυχία της “Πρωτοβουλίας” μας ενημέρωσε πως ο προχωρημένης αισθητικής χώρος αποτελεί το ορμητήριο του κ. Μπουτάρη.

Κ. Γκιουλέκας
Όσο για το έτερο φαβορί για το δήμο, τον Κώστα Γκιουλέκα, λόγω των χθεσινών εγκαινίων χθες το μεσημέρι επικρατούσε πυρετός προετοιμασιών, με τους κύριους συνεργάτες να εργάζονται στο προσωπικό του γραφείο και όχι στο εκλογικό κέντρο της Παύλου Μελά. Ο κύριος χώρος που μπορούν να επισκεφτούν οι ψηφοφόροι βρίσκεται στο υπόγειο, ενώ το πιο εντυπωσιακό, που σίγουρα δεν περνά απαρατήρητο από τους περαστικούς, είναι η σε στιλ Ψωμιάδη φωτογράφιση του κ. Γκιουλέκα που έχει καλύψει το παρακείμενο περίπτερο.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου