ΘΕΜΑ ARIDAIA NEWS: Σκοπιανοί στο Δημαρχείο της Αριδαίας
Posted by Aridaia
http://aridaianews.blogspot.com/2010/10/aridaia-news_1029.html
ΝΟΜΟΣ ΠΕΛΛΑΣhttp://aridaianews.blogspot.com/2010/10/aridaia-news_1029.html
Δευτέρα, 11 Οκτωβρίου 2010
Σήμερα Δευτέρα κατά τις πρωινές ώρες, 40 περίπου Σκοπιανοί κατέφθασαν με λεωφορείο στο Δημαρχείο της Αριδαίας με σκοπό να ζητήσουν πιστοποιητικά γέννησης.
Οι αιτήσεις τους παραπέμφθηκαν στο αρμόδιο υπουργείο, ενώ λίγο έλειψε να σημειωθεί επεισόδιο μεταξύ αυτών και κατοίκων του Λουτρακίου που έφτασαν στο σημείο.
Σχόλιο
Η διεκδίκηση περιουσίας δεν είναι έγκλημα φυσικά. Το να διεκδικεί κάποιος αυτό που του ανήκει δεν είναι, γενικά μιλώντας, καταδικαστέο. Με το τέλος του εμφυλίου είναι αλήθεια πως αποκόπηκαν πέρα από τα σύνορα πολλοί που υπό κανονικές συνθήκες θα ζούσαν και θα ευημερούσαν στα μέρη τους και θα άφηναν παιδιά και εγκόνια στον τόπο αυτό. Καλώς ή κακώς, και με δεδομένη την κατάρα της εποχής, αυτό δεν έγινε, και πολλές αδικίες συντελέστηκαν. Υπάρχουν ακόμη γἐροντες στα Σκόπια που καίγονται με την λαχτάρα να δούν το Ελληνικό διαβατήριο στα χέρια τους, και να πεθάνουν στην γη που τους γέννησε. Υπάρχουν επίσης χιλιάδες κρυφών και φανερών Ελλήνων, Ελληνόφωνων και Ελληνικής συνείδησης κατοίκων του πολυεθνικού μορφώματος της Βαρδαρίας που όχι μόνον αξίζουν να πάρουν τα χαρτιά της Ελληνικής ιθαγένειας και την αντίστοιχη Ελληνική και κατ'επέκτασιν και Ευρωπαϊκή διπλωματική υποστήριξη, αλλά και πρέπει να επιδιωχθεί να τα πάρουν. Η Βουλγαρία, ώς είθισθαι από τα μέσα ήδη του 19ου Αιώνα, πρωτοπορεί στα Μακεδονικά διεκδηκιτικά ζητήματα, και έχει ήδη με την εισδοχή της στην ΕΕ δημιουργήσει μιά βιομηχανία παραγωγής Βουλγάρων πολιτών μέσα στα Σκόπια, μέσα από αρθρόες πολιτογραφήσεις με την δήλωση και μόνον πως είναι Βουλγαρικής καταγωγής. Με δεδομένο το γεγονός πως το πολυεθνικό μόρφωμα στα βόρεια της Μακεδονίας μας με το κλεψίτυπο όνομα έχει ημερομηνία λήξης πολύ πιό σύντομη από όσο αυτό κομπάζει, ο ύπνος του δικαίου της Ελληνικής Διπλωματίας και της Ελληνικής πολιτείας και η παντελής έλειψη μέριμνας γιά τους ομογενείς των Σκοπίων, είναι τουλάχιστον εξοργιστικός. Για το Ελληνικό κράτος (άς θυμηθούμε τις σχετικές δηλώσεις της Ντόρας) αυτοί οι άνθρωποι απλώς δεν υπάρχουν! Γιά όποιον έχει επισκευτεί την Πελαγονία και το Μοναστήρι, η αλήθεια είναι διαφορετική, φυσικά. Αυτή είναι η μία πλευρά του ζητήματος.
Η άλλη είναι το τί κάνουμε με τους Βουλγαρόφρονες και Σλαυόφρονες Αυστραλούς, Καναδούς, Βούλγαρους και Σκοπιανούς πολίτες με καταβολές Μακεδονικές (κυρίως Φλώρινα, Καστοριά και Πέλλα).
Το ότι κατεβαίνουν φουρνιές ολόκληρες Σκοπιανών και ψάχνουν τα χαρτιά δεν είναι φυσικά τυχαίο. έχωασχοληθεί με το θέμα αυτό σε εκτενέστερο άρθρο, γραμμένο στην Αγγλική, με τίτλο "FYROM and Greece: Preconditions for an agreement of lasting peace and good neighborly relations" (http://macedonianissues.blogspot.com/2010/06/fyrom-and-greece-preconditions-for.html)
. Οι αλυτρωτικών επιδιώξεων σύλλογοι των Σκοπιανών σε αγαστή συνεργασία με την εκτρωματική σημερινή πολιτική
. Οι αλυτρωτικών επιδιώξεων σύλλογοι των Σκοπιανών σε αγαστή συνεργασία με την εκτρωματική σημερινή πολιτική
ηγεσία των Σκοπίων υπό τον Νίκολα Γκρουέβσκι, κινιτοποιούνται ήδη με σχέδιο και πολιτική στο ζήτημα αυτό και πρόκειται να ξοδέψουν εκατομύρια σε δικαστικά έξοδα προκειμένου να κατοχυρώσουν δικαιώματα στον τόπο αυτό. Τα εντός του νυμφώνος φερέφωνά τους θα κάνουν την δουλειά τους. Το πρόβλημα δεν είναι γραφειοκρατικό αλλά πολιτικό. Αφημένη στα δικά της, η αποδεδειγμένα ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ (δεν χρειάζεται να μας το πεί δα ο Γιούνκερ να το μάθουμε!) ελληνική γραφειοκρατία θα βρεί εν καιρό τον τρόπο να "Ελληνοποιήσει" και τους πιό ματοβαμένα ανθέλληνες Σκοπιανούς, Τούρκους, ταλιμπάν και άλλους, αρκεί να τα βρούν στο τίμημα. Ανάλογα σκάνδαλα με βίζες σε προξενικά γραφεία στην Αλβανία, Ουκρανία έχουν κατά καιρούς έλθει να επιβεβαιώσουν και τις πιό απαισιόδοξες προλέψεις για το τί είναι ικανή να κάνει η διεφθαρμένη και εν πολλοίς λαδοκίνητη Ελληνική κρατική μηχανή.
Το ότι κατέβηκαν με τα λεωφορεία οι ως άνω Σκοπιανοί άς μην μας εκπλήσει. Το ότι η κάθοδός τους δεν έγινε με τρένα είναι το πιό εκπληκτικό, προφανώς επειδή μάθανε τα χάλια και την κατάπτωση του ΟΣΕ. Το σίγουρο είναι πως αυτοί είναι απλώς η μαγιά, που προετοιμάζει την κάθοδο των υπολοίπων. Το θέμα εμφανίζεται φυσικά σαν ζήτημα ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Είναι όμως καθαρά πολιτικής επιλογής. Οι ΗΠΑ, πχ, δεν πρόκειται να δεχθεί πίσω όσους φυγοστρατούντες Αμερικανούς πολίτες πέρασαν στον Καναδά κατά την διάρκεια του πολέμου του Βιετνάμ, ούτε η Γερμανία πρόκειται ποτέ να δεχθεί το ανθρώπινο δικαίωμα στην περιουσία τους και στο δικαίωμα να επαναποκτήσουν την Γερμανική ιθαγένεια σε όσουν Γερμανούς έφυγαν με το τέλος του Β' Παγκοσμίου πολέμου αναζητώντας καταφύγιο στην Ουρουγουάη την Παραγουάη ή την Βραζιλία, κρύβοντας τις Ναζιστικές περγαμηνές τους. Εκ του πονηρού λοιπόν τα περί ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τα περί δικαιώματος στην περιουσία τους. Όταν ανοιχτά επιδιώκεις τον διαμελισμό μιας χώρας, όπως ανοικτά διακυρύσουν οι Σκοπιανοί της διασποράς μέσα από τις οργανώσεις τους, γιά την Ελλάδα, δεν μπορείς μετά να έρχεσαι και να απαιτείς την ευνοϊκή υπέρ εσού ανάγνωση των νόμων του κράτους αυτού. Το ότι το Ελληνικό κράτος με αποφάσεις της κυβέρνησης Ανδρέα Παπανδρέου αποφάσισε στην δεκαετία του ΄80 να επιτρέψει σε χιλιάδες Έλληνες πολίτες που είχαν χάσει τα πολιτικά τους δικαιώματα με την φυγή κατά το τέλος του εμφυλίου πολέμου, ήταν απόφαση απαραίτητη μεν και κοινωνικά αναγκαία, αλλά όχι υποχρεωτική, άρα ευνοϊκή. Την ευνοϊκή ρύθμιση την επαιτείς δεν την απαιτείς, ας του το σφυρίξει κάποιος τους λεωφορειόφερτους κυρίους αυτούς. Ούτε φωνές ούτε κραυγές ούτε εθνικιστικές κορώνες χρειάζονται. Οι Έλληνες που έφυγαν κατατρεγμένοι από το Ζαίρ κατά τα γεγονότα της δεκαετίας του '70 έχουν άπειρα περισσότερα νόμιμα δικαιώματα στην εγκατελειμένη περιουσία τους εάν θελήσουν να επιστρέψουν στο Κογκό σήμερα, από τους απογόνους όσων Σλαβομακεδόνων ή Βουλγάρων πρώην Ελληνικής καταγωγής πέρασαν τα αντίπερα σύνορα στα τέλη της δεκαετίας του '40 και κάνουν τώρα περουσιοδιεκδικητικό τουρισμό στην Πέλλα, την Καστοριά ή την Φλώρινα. Αντί λοιπόν να τους πάρουν με τις πέτρες και τα πανώ, καλό θα είναι να τους κάνουν προσφορές στα τοπικά ξενοδοχεία, μπάρ και εστιατόρια, για να τραβήξουν και άλλους. Όσο για τις αιτήσεις τους, γιά επιστροφή περιουσιών, δεν λέγω πως πρέπει να τις περάσουν από χαρτοκοπτική, υπάρχουν και τα αρχεία! Τι την έχουμε την γραφειοκρατία άλλωστε...αρκεί, όπως είπαμε, οι αποφάσεις να μην επαφίονται σ'αυτήν!
Μιλτιάδης Μπόλαρης
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου