Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Το επερχόμενο τέλος της δυναστείας Ψωμιάδη. Πώς εξουδετερώθηκαν το ένα μετά το άλλο τα ισχυρά χαρτιά του Π. Ψωμιάδη


Κρύος ιδρώτας λούζει κάθε μέρα πλεον τους επιτελικούς του Παναγιώτη Ψωμιάδη.
Ξεκίνησε μιά εξοντωτική γιά κάθε αντίπαλο διαφορά 40 περίπου μονάδων (48% Ψωμιάδης - 8% Μπόλαρης) απέναντι στον Μάρκο Μπόλαρη στα τέλη Αυγούστου. Με αλαζονικό οίστρο συνέχαιρε το υποψήφιο θύμα του που είχε το θάρρος (ή μήπως θράσσος...) να παραιτηθεί από το Υπουργείο του και την σίγουρη θέση στην Κυβέρνηση γιά να κατέβει να σφαγιασθεί από τον " λαοπρόβλητο" Νομάρχη Θεσσαλονίκης.

Ποιός είναι ο Μάρκος Μπόλαρης;...ρωτούσαν οι μη απόλυτα ενημερωμένοι θαμώνες στα καφενεία της Ημαθίας ή της Πέλλας. Τον Πανίκα και οι πέτρες τον ξέρουνε από άκρη εις άκρην της Ελλάδας...και να ήταν μόνον οι πέτρες; Όλες οι ξανθές γλάστρες στα πρωϊνάδικα και μεσημεριανάδικα της Ελληνικής σαβουροτηλεόρασης έχουν σε κάποια φάση της σύντομης καριέρας τους φωτογραφηθεί με τον φανταχτερά τηλεγενή κ. Νομάρχη!

Ο Πανίκας έπαιζε μονότερμα στο δικό του γήπεδο. Η ομάδα του είχε ήδη συγκροτηθεί από καιρό. Ο μηχανισμός ήταν έτοιμος. Μιά παρασπονδία οικογενειοκρατίας μόνον, με τον σκανδαλομπλεγμένο Διονύση Ψωμιάδη, στάθηκε ικανή να δώσει στον μέν Αντώνη Σαμαρά την ευκαιρία να καρπαζώσει τον πρώην εσωκομματικό του αντίπαλο, τον δε Γιώργο Καρατζφέρη την ευκαιρία να απαγκιστρωθεί από τον λυκοφίλιο εναγκαλισμό του τηλεοπτικού "φίλου" του. "Η ψυχή του ΛΑΟΣ είναι με τον Ψωμιάδη", διακήρυκτε σε όλα τα τηλεοπτικά κύμματα ο κ. Ψωμιάδης. Tα δανεικά όμως κάποτε επιστρέφονται. Οι ψήφοι του ΛΑΟΣ είναι αμφίβολο πως στην δεύτερη Κυριακή θα πέσουν στα ζέχοντα χώματα της ακροδεξιάς μεν, από επανωτά οικονομικά σκάνδαλα σπαρασόμενης αυλής δε, του κ. Ψωμιάδη. Ο κ. Βελόπουλος φαίνεται πλέον αποφασισμένος να απογαλακτίσει την βάση του από τον ρόλο της σαν ουρά του μηχανισμού της Βορειοελλαδίτικης Νέας Δημοκρατίας, και να τελειώνειμιά και καλή με τον γραφικό κ. Νομάρχη.
http://hellenikathemata.blogspot.com/2010/10/blog-post_3370.html

Η ίδια η Νέα Δημοκρατία φαίνεται διασπασμένη. Τα ψυχρά, σαρδόνια χαμόγελα του Αντώνη Σαμαρά στην συνάντησή του με τον κ. Νομάρχη στα εγκαίνια της ΔΕΘ, ήταν ενδεικτικά του κλίματος των αποστάσεςν που κρατούν οι δύο πρώην αντίπαλοι.
Με μιά νίκη στον Δήμο Θεσσαλονίκης ο κ. Σαμαράς θα μπορεί να θριαμβολογεί, και να την παρουσιάσει σαν νίκη της ΝΔ, ενώ μια ήττα στην συγκεκριμένη Περιφέρεια θα μπορούσε εύκολα να δικαιολογηθεί σαν προσωπική ήττα του γνωστού τηλεοπτικού "Καραγκιόζη".
http://hellenikathemata.blogspot.com/2010/10/blog-post_2733.html

Στην αντίπερα του κ. Σαμαρά όχθη, ένα ακόμη κόμμα ετοιμάζεται να  ανακοινωθεί, και είναι πολύ αμφίβολο γιά το εάν ο μηχανισμός της κ. Ντόρας Μπακογιάννη θα επιδιώξει ή θα εργαστεί ενεργά και με φανατισμό για έναν θρίαμβο της Σαμαριώτικης ΝΔ στην κεντρική Μακεδονία. Αέρας στα πανιά του Μάρκου Μπόλαρη, με άλλα λόγια.

Από την αριστερά, φιλιά και αγκαλιάσματα μεταξύ των κυρίων εκπροσώπων της σε κάθε ευκαιρία και δημόσιο συναπάντημα με τον Μάρκο Μπόλαρη, προδίδουν εύκολα το πού θα πάει η υποστήριξη και ο ψήφος της εμφαινόμενου αντι-Ψωμιαδιακού συνασπισμού της δεύτερης Κυριακής. Ακόμη και η όποια επίσημα πιθανή ουδέτερη στάση του ΚΚΕ δεν προδικάζει κατ΄ανάγκην την απόλυτη ευθυγράμιση των μεσαίων στελεχών, των συνδικαλιστών αλλά και των απλών μελών και ψηφοφόρων του στην κρίσιμη δεύτερη Κυριακή. Το πιό πιθανόν είναι πως θα βγούν γιά να το ρίξουν δαγκωτό γιά να ξεμπερδεύουν μιά και καλή με το καθεστώς και το σύστημα Ψωμιάδη.
http://hellenikathemata.blogspot.com/2010/10/8-n-n.html

Σε αντίθεση λοιπόν με το τί γίνεται στην Αττική, ο αντικαθεστωτικός ψήφος στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας φαίνεται να συσπειρώνεται γύρω από τον κ. Μάρκο Μπόλαρη.
Πέρα όμως από τον καθαρά πολιτικό παράγοντα, υπάρχουν και άλλες παράμετροι. Υπάρχει ο παράγοντας συντήρηση. Υπάρχει ο παράγοντας Θρησκεία, υπάρχει ο παράγοντας Ποντιακό στοιχείο. Εκεί είναι που ο κ. Ψωμιάδης υψώνει τα κάστρα του και την τελευταία άμυνά του. Είναι όμως τα πράγματα έτσι όπως φαίνονται; Άς τα παρουμε ένα ένα.


Στην αρχή σίγουρα όλα τα δεδομένα της συντηριτικής ψήφου φαινόντουσαν να συγκλίνουν προς τον "Περιφερειάρχη της καρδιάς μας", τον κ. Παναγιώτη Ψωμιάδη. Ο συντηρητικός ψηφοφόρος αγνοούσε παντελώς το φαινόμενο Μπόλαρη. Έναν πολιτικό ποτισμένο στην ριζοσπαστισμό και τις Βενιζελικές - Δημοκρατικές καταβολές της Κρητικής από παππού καταγωγής του, με λόγο όμως και κοινοβουλευτικό έργο φιλεργατικό και φιλαγροτικό, και κοινωνικά αριστερών τάσεων.

Μέ έκπληξη άρχισαν να ανακαλύπτουν όταν τον γνώρισαν κοντύτερα πλέον στο προσωπικό επίπεδο, μιάν άλλη πλευρά του Μάρκου Μπόλαρη, εν πολείς άγνωστη στο ευρύτερο κοινό. Ένα βαθειά καί ειλικρινά θρησκευόμενο άτομο, δικηγόρο στην πόλη των Σερρών, σε συνεχή και από παιδικής ηλικίας άμεση επαφή με την εκκλησία, πολύτεκνος με έξι παιδιά, όλα σε δημόσια σχολεία, τα τέσσερα μεγαύτερα στα Πανεπιστἠμια (Αθήνα και Θεσσαλονίκη) και τα δύο τελευταία κορίτσια στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο στις Σέρρες, χωρίς ίχνος ελιτισμού, απλός, προσιτός, λαϊκός, με χιούμορ και αυθεντικό χάρισμα, χωρίς φτειασιδώματα.

Προφανώς ο κ. Παπανδρέου δεν θα μπορούσε να φανταζόταν ποτέ πως στο πρόσωπο του κ. Μάρκου Μπόλαρη θα είχε διαλέξει τον τέλειο ΑΝΤΙ-Ψωμιάδη! Σε τίποτα δεν έδενε σαν τυπικός ΠΑΣΟΚος, του στύλ "γιά μάσημα και φτύσιμο" αντίπαλος του κ. Ψωμιάδη.

Στον καραγκιόζικο θεατρινισμό του Πανίκα,

αντιπροτάθηκε η σοβαρή Πολιτική παρουσία του Μάρκου. Στις κραυγές περί Μακεδονίας ο μεστός Πολιτικός λόγος, η σοβαρή ανάλυση του Σκοπιανού ζητήματος και η ξεκάθαρη γραμμή εθνικής άμυνας του Μακεδονικού λαού.
http://macedonianissues.blogspot.com/2010/10/blog-post_22.html
http://macedonianissues.blogspot.com/2010/10/blog-post_26.html

Το πολυθρύλητο δίδυμο Άνθιμος -Ψωμιάδης που επάνω του θα έσπαζε τα μούτρα του ο όποιος υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ, άρχισε γρήγορα να φαντάζει σαν προϊόν φαντασίας μάλλον παρά σαν πραγματικότητα. Ο κ. Άνθιμος πρόσφατα δεν σήκωσε μύγα στην ρομφαία του όσον αφορά τις άκαιρες δηλώσεις υποψήφιου δημοτικού άρχοντα. Δεν είναι καθόλου τυχαίο πως στην αντιπαράθεση Μπόλαρη-Ψωμιάδη ο κ. Άνθιμος τήρησε μία εκ του μακρόθεν αυστηρή και απόλυτη ουδετερότητα.

Η περίφημη ομιλία του κ. Νομάρχη στα θυρανοίξια του Δωδεκαθεϊστικού ναού του Μεγάλου Αλεξάνδρου, στο Ωραιόκαστρο, όπου ο κ. Ψωμιάδης ανεκηρύχτηκε σε "Ικανό ηγέτη όλων των Ελλήνων" από τους δωδεκαθεϊστές ίσως να του κέρδισε τους ψήφους των εκατόν περίπου παρευρισκομένων, σίγουρα όμως θα του κοστίσει πολλούς, ίσως χιλιάδες, από την μέχρι τώρα πιστή του Χριστεπώνυμη βάση.

Πράγμα που δείχνει πως η άκρατη και προς ΟΛΕΣ τις κατευθύνσεις δημαγωγία, σε κάποια φάση πληρώνεται. Ο δίγαμος πάντα πρέπει να φοβάται πως η μία σύζυγος θα μάθει την ύπαρξη της άλλης, και τότε η διπλή ζωή παίρνει τέλος. Δεν μπορείς να παριστάνεις πως είσαι ΚΑΙ με τον Χριστό ΚΑΙ με το δωδεκάθεο!
http://panikaspsomiadis.blogspot.com/2010/10/o_26.html
http://hellenikathemata.blogspot.com/2010/10/blog-post_14.html

Άλλωστε ο κ. Άνθιμος, κάθε μέρα εκ θέσεως βρίσκεται σε περιβάλλον Μπόλαρη. Τα ξυλόγλυπτα του μητροπολιτικού ναού της Θεσσαλονίκης είναι όλα έργα του Ηλία Μπόλαρη, πατέρα του υποψηφίου, και το προσωπικό παρεκλήσι προσευχής του μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κοσμείται από  ένα μικρό τεμπλάκι έργο και αυτό του πατέρα του στο οποίο ο αρχιτέκτονας αδελφός του Μάρκου Μπόλαρη φιλοτέχνησε τις ξυλόγλυπτες μορφές του Αγίου Δημητρίου και του Αγ. Ιωάννου του Προδρόμου. Ο δεύτερος γυιός του κ. Μπόλαρη, παρεπιπτώντος, ονομάζεται Ιωάννης-Πρόδρομος.

Ο ελαφρολαϊκού τύπου συντηρητισμός και η επιδερμική θρησκοληψεία που εκπέμπει το περιβάλλον του κ. Ψωμιάδη, αποδεκατίζονται αντιπαραβαλλόμενα με τον σοβαρό λόγο και την ισσοροπημένη εκκλησιατικά και εμβαθυμένη πολιτιστικά στάση του κ. Μπόλαρη.
http://hellenikathemata.blogspot.com/2010/09/12.html

Το Ποντιακό στοιχείο είναι άλλο ένα δυνατό χαρτί του κ. Ψωμιάδη. Πόντιος όμως είναι και ο κ. Βελόπουλος, και δεν έχει καμιά διάθεση να του προσφέρει αμαχητί τους συντηρητικούς τεμέτερους. Πόντιος είναι και ο κ. Γιώργος Πασχαλίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης του κ. Μπόλαρη. Πόντιος είναι και ο κουμπάρος του και στενός φίλος του Μάρκου Μπόλαρη από τα γυμνασιακά ακόμη χρόνια, ο κ. Χαράλαμπος Αποστολίδης, δικηγόρος παρ΄Αρείω Πάγω, Θεσσαλονίκης και πρόεδρος της ΠΟΠΣ, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων.
Πληθώρα άλλων Ποντίων στους συνδιασμούς του Μάρκου Μπόλαρη ουσιαστικά εξουδετέρωσε το Ποντιακό ατού του Πανίκα.

Ο Κ. Ψωμιάδης με το καλημέρα του προεκλογικού βρέθηκε αντιμέτωπος με καταδικαστικές αποφάσεις πρωτοδικείων, μιά για μείωση προστίμων σε κολλητούς και απιστία κατά του δημοσίου, μιά για κατασπατάληση χρημάτων σε λεωφοριούχους τουριστικών λεωφορείων για παράνομη μεταφορά μαθητών. Η οσμή σκανδάλων που ακολουθεί την οικογενειοκρατική αυλή του κ. Ψωμιάδη, είναι κάτι στο οποίο δέχεται καθημερινά πυρά (προερχόμενα κυρίως από τούς πράσινους του κ. Τρεμόπουλου αλλά αραιά και που και από τον ημερήσιο τύπο). Στο ζήτημα αυτό, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης βρίσκεται σε άμυνα χωρίς να μπορεί να αντεπιτεθεί. Ο μέν κ. Βελόπουλος γιά να αναδείξει την διαφορά με το διεφθαρμένο καθεστώς των αδελφών Ψωμιάδη στην Νομαρχία Θεσσαλονίκης αποκαλεί τον Συνδυασμό του "καθαρά χέρια", δηλωτικό πως τα δικά του ΔΕΝ ειναι λαδωμένα...
http://hellenikathemata.blogspot.com/2010/10/blog-post_04.html
http://hellenikathemata.blogspot.com/2010/10/839000.html


Όσο γιά τον κ. Μπόλαρη, ο άνθρωπος είναι τεφλόν. Ότι και να του ρίξεις, δεν κολλάει επάνω του τίποτα, επειδή απλούστατα είναι καθαρός! Μη έχοντας από που να πιαστεί να κατηγορήσει τον κ. Μπόλαρη ο Παναγιώτης Ψωμιάδης έπρεπε να εφεύρει αδυναμίες στον αντίπαλό του. "Καλός ο κ. Μπόλαρης και φίλος μου, αλλά δεν ξέρει, ότι του λένε λέει" ή " Αρνάκι είναι ο κ. Μπόλαρης". Όλα αυτά φυσικά σε μιά στρατηγική του να εμφανιστεί ο Πανίκας σαν " αρχ...δάτος" αρχηγός, που παλεύει για τον αδύνατο, εσένα τον κακομοίρη που έχεις ανάγκη από ΑΡΧΗΓΟ, και θέλεις έναν λύκαρο, που να είναι "ΔΥΝΑΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ", όχι ένα ΠΑΣΟΚικο αρνάκι. Το ποιός φάνηκε λύκος και ποιός μπερδεμένο και αδιάβαστο γίδι φάνηκε και αναδείχτηκε σύντομα μέσα από τις τηλεμαχίες.
ίχτηκε
19.10.2010 Debate Μπόλαρη - Ψωμιάδη, ΕΤ3 from Μάρκος Μπόλαρης on Vimeo.

Ο Μάρκος Μπόλαρης δεν αποδείχτηκε μόνον καθαρός πολιτικός προσωπικά, αλλά στην πορεία του δεν ανέχτηκε την διαφθορά όπου την συναπάντησε, και την καταπολέμησε με σθένος.

Λίγοι πχ γνωρίζουν πως ο Μάρκος Μπόλαρης στα μέσα της δεκαετίας του '90 και αψηφώντας απειλές εναντίον του και εναντίον της οικογένειάς του διέλυσε την Μαφία του Νομού Σερρών (πορνεία, ναρκωτικά, αρχαιοκαπηλία). Η εγκληματική αυτή οργάνωση αυτή είχε στο χέρι διάφορους δικαστικούς λειτουργούς που τους εκβίαζε με φωτογραφίες καί βιντεοσκοπήσεις προσωπικών στιγμών περιπτύξεών τους με Ανατολικοευρωπαίες μοντέλες. Λυμαίνονταν την περιοχή και φυσικά ποτέ δεν καταδικαζόνταν. Με την διελεύκανση του σκανδάλου που είχε γεμίσει τότε πρωτοσέλιδα στο ΕΘΝΟΣ και άλλες πανελλαδικές εφημερίδες, δεκάδες αστυνομικοί διευθυντές, δικαστές, εισαγγελείς αλλά και απλοί δικαστικοί υπάλληλοι και αστυνομικοί πήραν τον δρόμο της φυλακής, της δυσμενούς μετάθεσης ή της αποπομπής από την υπηρεσία τους. 
Χρόνια αργότερα, οι ίδιοι του έκαναν μήνυση για δήθεν δυσφήμιση που τους κόστισαν τα (μέχρι τότε 6) χρόνια αποβολής από το δημόσιο, και του ζητούσαν αστρονομικά ποσά γιά αποζημίωση. Παρ΄ότι κέρδισαν πρωτόδικα, στο Εφετείο Θεσσαλονίκης αποδείχθηκαν οι πλαστογραφίες που είχαν κάνει και ο Μάρκος Μπόλαρης ανέπνευσε αθώος. Δικηγόρος του ήταν ο τώρα συνυποψήφιός του για περιφεριακός σύμβουλος, ο προαναφερθείς πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Ποντιακών Σωματείων ο κ. Χαράλαμπος Αποστολίδης.

Πολλοί λιγότεροι ακόμη γνωρίζουν πως το περιβόητο σκάνδαλο Βατοπεδίου που έριξε την κυβέρνηση του Κ. Καραμανλή (τώρα αναβαπτίστηκε σε "υπόθεση" Βατοπεδίου), το ξεκίνησε ο Μάρκος Μπόλαρης, μέσω προσωπικών του διασυνδέσεών με υπαλλήλους στην Κομοτηνή (από την οποία προέρχεται η σύζυγός του) που του το σφύριξαν. Ο βουλευτής Μάρκος Μπόλαρης το δούλευε και το παρακολουθούσε το σκάνδαλο Βατοπεδίου δύο χρόνια πριν το φέρει στο φώς με την πρώτη συνέντευξή του στον ΑΛΤΕΡ. Το γεγονός πως το Αθηναϊκό μηντιακό σύστημα στην συνέχεια προώθησε διάφορες άσχετες σαν "εκπροσώπους" των θέσεων του ΠΑΣΟΚ στα τηλεοπτικά παράθυρα, που επιεικώς ήταν ανίδεες (και ανίδεοι) με το θέμα, και αγνόησαν τον Μπόλαρη που το ξεκίνησε και το γνώριζε, σημαίνει από μόνο του πολλά.

Ο χαμηλών τόνων Μακεδόνας πολιτικός βγήκε πανηγυρικά πρώτος σε ψήφους Βουλευτής Σερρών με 25 χιλιάδες ψήφους (ο "αδελφός" κ.Αχιλλέας Καραμανλής πχ στον "Καραμανλικό" νομό Σερρών πήρε μόλις 17 χιλιάδες) και ανέλαβε Υφυπουργός Οικονομίας υπό την κ. Κατσέλη.
Στο ενεργητικό του καταγράφονται η δημιουργία της Αναπτυξιακής Μονάδας Βορείου Ελλάδος, μία διακρατική συμφωνία με την Βουλγαρία, όπου ήταν ο μόνος υφυπουργός ανάμεσα σε 7 Υπουργούς και τον Πρωθυπουργό, και τέλος ο αγώνας γιά να συγκρατηθεί η τιμή του ψωμιού στα περυσινά και προπερυσινά επίπεδα, κάτι που κατάφερε ενώ η μάχη είχε θεωρηθεί από τους πάντες εκ δεδομένου σχεδόν χαθεί.
http://hellenikathemata.blogspot.com/2010/10/blog-post_4437.html
Φτάνω και στο τελευταίο θέμα.  Η επιλογή των συνεργατών. Ο κ. Ψωμιάδης στους πολλούς μνηστήρες της υποψηφιότητας γιά την θέση του, απαντούσε με το απλό ερώτημα:
"Έχεις εκατό χιλιάδες ευρώ να βάλεις μέσα; Όχι;...Ο επόμενος!"
Οι εκατό χιλιάδες ήταν το μίνιμουμ και που αφορούσε τους μικρούς νομούς, Πιερία, Κιλκίς, Ημαθία κλπ. Στις Σέρρες το ποσόν ανέβηκε στις εκατόν πενήντα και στην Θεσσαλονίκη δεν γνωρίζουμε αλλά σίγουρα διακόσιες ή παραπάνω. Δημοσιογράφοι υπάρχουν, δυσαρεστημένοι και κομμένοι υπάρχουν, άρα σύντομα θα μαθευτεί και αυτό. Το ερώτημα που τίθεται φυσικά σαν απορία στον μέσο πολίτη είναι πως και από πού θα τα βγάλουν τα χρήματα της "επένδυσής" τους οι πολλά προσδοκώντες υποψήφιοι αντιπεριφεριάρχες του κ. Ψωμιάδη. Κάτι από την όλη αυτή υπόθεση μου θυμίζει τον τρόπο που μάζευε την φορολογητέα ύλη το Ρωμαϊκό κράτος. Ο κάθε πλούσιος μπορούσε να "επενδύσει" στην αγορά του δικαιώματος της συλλογής του φόρου, προπληρώνοντας στο κράτος ένα ελάχιστο ποσόν, ώστε να γίνει συλλέκτης των τελών, Τελώνης. Αποκτούσε έτσι ο Τελώνης το νόμιμο δικαίωμα να απομυζήσει τους φορολογούμενους της περιοχής όσο αυτός μπορούσε και όσο αυτοί άντεχαν και η υπεραξία ήταν νόμιμα πλέον δική του. Όταν ο Χριστός μιλούσε γιά τους Τελώνες εξέφραζε απόλυτα το κλίμα της εποχής.
Δεν λέγω ούτε ισχυρίζομαι πως οι επενδυτές στην προεκλογική επιχείρηση του κ. Ψωμιάδη σκέφτονται να κάνουν το ίδιο, προς Θεού, απλά μιά σκέψη κάνω γιά το τι μου θυμίζει η προκαταβολή τους!... Άλλωστε, και οι πλέον σίγουρες επενδύσεις έχουν και αυτές τα ρίσκα τους. Δεν πετυχαίνουν πάντα οι επενδύσεις. Μπορεί αίφνης το σίγουρο άλογο να αρχίσει να κουτσαίνει και να μήν κερδίσει την "σίγουρη" κούρσα...με αποτέλεσμα όσοι επένδυσαν επάνω του να χάσουν! Ζωή είναι αυτή, γίνονται αυτά.
Ο Μάρκος Μπόλαρης, αντίθετα, μέσα από συσκέψεις κατέληξε σε μιά ομάδα (σίγουρα κάποια λάθη έγιναν αλλά επανορθώθηκαν με ακαριαίες κινήσεις) που να μπορεί να διοικήσει αποτελεσματικά και καθαρά. Στο κάτω κάτω, όσοι πήγαν μαζί του, προσωπικότητες σαν τον εκδότη και βιβλιοπώλη κ. Μπαρμπουνάκη πχ, δεν πήγαν για τις μίζες...ο Μπόλαρης φαινόταν να πηγαίνει για σφαγή εκείνη την εποχή. Το ψωμί στον Ψωμιάδη μοιραζόταν. Άρα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των υποψηφίων του κ. Μπόλαρη εκ δεδομένου παρασάγγας απέχουν από αυτά των συνήθων καιροσκόπων. Είναι άτομα που πάνε να προσφέρουν, όχι για να φάνε Ψωμιάδικο "ψωμί" με "λάδι" λαδώματος.

Αισίως πλέον εισήλθαμε στην τελευταία εβδομάδα πριν την πρώτη Κυριακή. Οι κρυφές δημοσκοπήσεις δίνουν και παίρνουν και ο κ. Ψωμιάδης, μετά από πιέσεις του επιτελείου του που ξέρουν να διαβάζουν τις δημοσκοπήσεις, σταμάτησε πλέον να διαλαλεί πως η νίκη θα τον στέψει από την πρώτη Κυριακή και κατέβασε τον πήχη. Το ζήτημα αυτό έχει πλέον δημοκοπικά κλείσει. θα υπάρξει και δεύτερος γύρος. Η διαφορά των 40 μονάδων έχει πλέον εξανεμιστεί και στην πρώτη Κυριακή θα είναι σκληρός μεν αλλά όχι καθοριστικός. Μιά διαφορά κάτω του 10% από τον Κ. Μπόλαρη την πρώτη Κυριακή θα σημάνει το βγάλσιμο των μεγάλων (και φίλιων) μαχαιριών κατά την δεύτερη...θα σημάνει την αρχή του τέλους της δυναστείας των αδελφών Ψωμιάδη και το πέρασμα από το θέατρο στην πραγματικότητα, από την έμφαση στο θεαθήναι στην έμφαση στο πράττειν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου