Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

Ψωμιάδης σε ρόλο Ψωμιάδη

http://www.makthes.gr/news/politics/63384/
Ημερομηνία: 18/10/2010

Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης ξέρει πολύ καλά το παιχνίδι της επικοινωνίας και το έχει αποδείξει. Από την παρουσία του στα δημοτικά έδρανα και εν συνεχεία στα βουλευτικά μέχρι την εκλογή του δύο φορές στη θέση του νομάρχη Θεσσαλονίκης καλλιέργησε το προφίλ του λαϊκού παιδιού, του αξιωματούχου που είναι «ένας από μας» και ας μην είναι… Αυτό το ίδιο προφίλ θα προβάλλει το τηλεοπτικό σποτ που έχει ετοιμαστεί για την προώθηση της υποψηφιότητάς του στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Της Μαρούλας Πλήκα

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες η εταιρεία που ανέλαβε την καμπάνια του Π. Ψωμιάδη στα τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά μέσα ενημέρωσης εστίασε σε αυτό που ο «γαλάζιος» υποψήφιος πουλά με επιτυχία στα μέσα ενημέρωσης, δηλαδή τον εαυτό του. Έτσι επιλέχθηκε να είναι ο πρωταγωνιστής στα περισσότερα τηλεοπτικά σποτ, ώστε να αναδεικνύονται το λαϊκό προφίλ του, αλλά και «οι άοκνες προσπάθειές του να δώσει λύσεις στα προβλήματα, αφού αυτό που χαρακτηρίζει τον Π. Ψωμιάδη είναι η εργατικότητα», όπως χαρακτηριστικά σχολίασε στη «Θ» πρόσωπο που ασχολείται με την επικοινωνιακή πολιτική του «γαλάζιου» υποψηφίου. Σε ένα τηλεοπτικό σποτ, όπως μας περιέγραψε η ίδια πηγή, ο Π. Ψωμιάδης θα εμφανίζεται σε φυσικό σκηνικό. Με φόντο ένα μαγαζί με είδη τροφίμων θα συνομιλεί με τον έμπορο και περαστικούς. Ένας εκ των «κομπάρσων» θα του διαμηνύει, παραποιώντας ξενόγλωσσο διαφημιστικό σλόγκαν, ότι εκτιμά την εργατικότητά του, ενώ ένας άλλος θα τον διαβεβαιώνει: «Είμαστε ασταμάτητα μαζί σου»… Σε όλα τα σποτ θα προβάλλεται ο Π. Ψωμιάδης ως εγγυητής της ενότητας του λαού και θα στέλνεται το μήνυμα πως ο «γαλάζιος» υποψήφιος δεν υποτάσσεται σε καμία κομματική σημαία και βάζει πάνω από την υποταγή στο κόμμα του το καλό της Μακεδονίας, της πατρίδας των πολιτών. «Τα τηλεοπτικά σποτ είναι προσαρμοσμένα στο έργο, την εμπειρία και τη διεκδικητικότητα που χαρακτηρίζουν τον Παναγιώτη Ψωμιάδη», μας είπε στενός συνεργάτης του.
Σήμερα η πρεμιέρα
Τα ραδιοφωνικά σποτ υποτίθεται ότι ήδη βρίσκονταν από χθες στην ιστοσελίδα του συνδυασμού «Δύναμη για την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας», ωστόσο δεν ήταν εφικτό να τα ακούσουμε κάνοντας διπλό κλικ με το «ποντίκι» στο σχετικό σημείο. Σύμφωνα με όσα πληροφορηθήκαμε ακούγεται η φωνή του «Μακεδόνα της καρδιάς μας», ενώ έχουν στηθεί διάλογοι ανάμεσα σε νέους σε ηλικία ανθρώπους, οι οποίοι εξηγούν τους λόγους για τους οποίους θα ψηφίσουν Π. Ψωμιάδη. Είναι εμφανές ότι τα συγκεκριμένα σποτ στοχεύουν στους νέους ψηφοφόρους, όπου η υποψηφιότητα του Π. Ψωμιάδη δεν φαίνεται να περπατά ικανοποιητικά. Τα διαφημιστικά μηνύματα θα είναι διαφορετικά για κάθε νομό και θα εστιάζουν στα κατά τόπους προβλήματα.
Τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά σποτάκια θα παρουσιαστούν επισήμως σήμερα το μεσημέρι στη συνάντηση που θα έχει ο Π. Ψωμιάδης με δημοσιογράφους στο «Κίτσεν μπαρ», στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Επίθεση στον Μπόλαρη
Ο Π. Ψωμιάδης προσερχόμενος χθες, λίγο πριν από τις 2 το μεσημέρι, στο δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης, για να καταθέσει τη δήλωση υποψηφιότητας του ψηφοδελτίου «Δύναμη για την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας», εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι πρόκειται για συνδυασμό νίκης. «Κατέθεσα σήμερα το συνδυασμό νίκης, συνδυασμό δύναμης και διεκδίκησης, το συνδυασμό έργου», δήλωσε ο υποψήφιος της ΝΔ.
Νωρίς το απόγευμα πραγματοποίησε την προεκλογική συγκέντρωσή του στα Κουφάλια Θεσσαλονίκης, όπου επιτέθηκε στον Μάρκο Μπόλαρη ποντάροντας πάλι στο Μακεδονικό και στην αντιμνημονιακή ψήφο. «Είκοσι μία ημέρες πριν από τις εκλογές οι αντίπαλοί μου δεν έχουν παρουσιάσει το πρόγραμμά τους, την πρότασή τους για τη Μακεδονία», είπε και τόνισε με έμφαση: «Ακόμη περιμένω από τον κ. Μπόλαρη ξεκάθαρες απαντήσεις σε συγκεκριμένα ερωτήματα, όπως το ζήτημα των Σκοπίων. Οι Μακεδόνες στις 7 Νοεμβρίου θα επιλέξουν για περιφερειάρχη αυτόν που ξέρει και μπορεί να αναλάβει ευθύνες και όχι από αυτούς που αρκούνται να είναι απλοί θεατές και χειροκροτητές της αδιέξοδης κυβερνητικής πολιτικής».

Το άσπρο μαύρο
Αν και ο νομός Θεσσαλονίκης επί ημερών Ψωμιάδη δεν έχασε τον τίτλο της πρωτεύουσας της διπλοβάρδιας στα σχολεία, ο σημερινός νομάρχης επιμένει να αναφέρεται στο έργο που επιτέλεσε σε αυτόν τον τομέα και χθες από τα Κουφάλια υπερθεμάτισε για όσα κατάφερε. Αναφέρθηκε επίσης στο θέμα της μεταφοράς των μαθητών, ένα έργο για το οποίο ελέγχεται από τη δικαιοσύνη. «Με δική μας ευθύνη τα παιδιά μεταφέρονται κανονικά. Αισθανόμαστε δικαιωμένοι, γιατί η κυβέρνηση αναγνώρισε πως όχι μόνο δεν ήμασταν παράνομοι, αλλά αντίθετα δίναμε λύση σε ένα μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα που απασχολούσε χιλιάδες μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς», είπε παραβλέποντας ότι η νομαρχία Θεσσαλονίκης ελέγχθηκε από δημόσιους επιθεωρητές ως μία από τις νομαρχίες που έδωσαν το συγκεκριμένο έργο με εντελώς αδιαφανείς διαδικασίες και με απευθείας αναθέσεις, χρυσοπληρώνοντας με πολλά εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο συγκεκριμένα τουριστικά γραφεία της Θεσσαλονίκης και ΚΤΕΛ. Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο του δήμου «Κ. Καζάκος» και το «γαλάζιο» υποψήφιο συνόδευε ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος τόνισε την ανάγκη για «συνεργασία και ενότητα, προκειμένου η Κεντρική Μακεδονία να βαδίσει στο δρόμο της ανάπτυξης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου