Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Παναγιώτης Ψωμιάδης : Καλύτερα να τραγουδώ...

...παρά να ψηφίζω το μνημόνιο


Ημερομηνία: 12/10/2010 

Επίθεση Παναγιώτη Ψωμιάδη κατά Μάρκου Μπόλαρη
Του Βαγγέλη Πλάκα

Σκληραίνει η προεκλογική αντιπαράθεση μεταξύ Ψωμιάδη - Μπόλαρη με τους δύο υποψήφιους περιφερειάρχες Κεντρικής Μακεδονίας να ανταλλάσσουν βαριές κατηγορίες. Ο κ. Ψωμιάδης με συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 σήκωσε το γάντι που του πέταξε ο κ. Μπόλαρης με όσα υποστήριξε στη συνέντευξή του στη “Μακεδονία της Κυριακής” και συγκεκριμένα για τις αναφορές περί “κομπάρσου των πρωινάδικων” και πως “αντί να ασχολείται με τα προβλήματα της καθημερινότητας, ασχολείται με το τραγούδι”.
Ο κ. Ψωμιάδης απάντησε σε υψηλούς τόνους λέγοντας πως "στη νομαρχία κάναμε έργο ενός διΔέκα μήνες ήταν υπουργός δίχως αρμοδιότητες, πώς θα τον εμπιστευθούν οι πολίτες να τον ψηφίσουν, ειδικά όταν λέει να πουληθεί η Μακεδονία;σεκατομμυρίου ευρώ. Προτιμώ να τραγουδώ από το να ψηφίζω το μνημόνιο όπως ο κ. Μπόλαρης. ".
Τους τόνους επέλεξε να σηκώσει ο κ. Ψωμιάδης και απέναντι στην κυβέρνηση, ειδικά για την οικονομική της πολιτική και το μνημόνιο. “Δέκα μήνες δεν έχω πάρει ούτε ένα ευρώ από την κυβέρνηση. Παίζεται βρόμικο παιχνίδι εις βάρος του λαού”, υποστήριξε.

Ομιλίες σε Θέρμη - γυναίκες
Επίθεση στον Μάρκο Μπόλαρη εξαπέλυσε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης μιλώντας σε προεκλογική συγκέντρωση του συνδυασμού του "Δύναμη για την Κεντρική Μακεδονία" στη Θέρμη. "Θυμίζω μόνο στον κ. Μπόλαρη -γιατί προφανώς έχει χάσει την αίσθηση της πραγματικότητας- πως για την εφιαλτική κατάσταση που επικρατεί, για τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που ταλανίζουν τους πολίτες της Μακεδονίας, δεν ευθύνεται ο Ψωμιάδης, αλλά το μνημόνιο που και αυτός υπέγραψε, ως μέλος μάλιστα της κυβέρνησης".
Στα της οικονομίας αναφέρθηκε στον χαιρετισμό του και ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας. "Οι τελευταίες δηλώσεις του κ. Γιουνκέρ, ότι όλοι ήξεραν για τα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας πολύ πριν ξεσπάσει η κρίση, επιβεβαιώνουν με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι το ΠΑΣΟΚ εξαπάτησε τους πολίτες. Ότι το περίφημο 'λεφτά υπάρχουν' ήταν ένα καλοστημένο τρικ για να υποκλέψουν την ψήφο των πολιτών και να μας οδηγήσουν στην ομηρία του μνημονίου. Πρέπει όμως να καταλάβουν ότι οι πολίτες τούς πήραν χαμπάρι και θα δώσουν την απάντησή τους στην κάλπη του Νοεμβρίου", ανέφερε χαρακτηριστικά.
Στη συνέχεια ο κ. Ψωμιάδης μίλησε σε προεκλογική συγκέντρωση γυναικών, όπου τόνισε πως "αισθάνομαι πολύ τυχερός, γιατί στη ζωή μου πίστεψα στη γυναίκα, πίστεψα στη γυναικεία ποιότητα και δικαιώθηκα. Γιατί οι γυναίκες έχουν και αξία και δυνατότητες. Γιατί κέρδισα και κερδίζω από τις ιδέες τους, από το μυαλό τους".

"Παραλήρημα"
Σε ανάλογο ύφος ήρθε η απάντηση του κ. Μπόλαρη, ειδικά για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, κάνοντας λόγο για “πανικό” και “κατήφορο” του συνυποψηφίου του. “Κάνουμε μια τελείως διαφορετική πρόταση στους πολίτες. Είναι πρόταση που έχει σχέση με τη δημοκρατία, την πολιτική, την ανάπτυξη, που απαντά στις καθημερινές ανάγκες των πολιτών. Η ιστορία, η Μακεδονία, οι παραδόσεις μας, είναι πολύ σοβαρές υποθέσεις για να τις καταστήσουμε αντικείμενο εθνικιστικών κραυγών ή παραληρήματος”, είπε μεταξύ άλλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου