Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

Συστράτευση γύρω από τον Μάρκο Μπόλαρη

http://www.makthes.gr/news/politics/63426/Ημερομηνία: 18/10/2010

Δύο εκπλήξεις επιφύλασσε κατά τη χθεσινή κατάθεση του συνδυασμού του ο Μάρκος Μπόλαρης.
Πρόκειται για την ένταξη στο ψηφοδέλτιο του νομού Θεσσαλονίκης του Βασίλη Θωμαΐδη, πρώην προέδρου του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος, αλλά και του γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής Β’ Θεσσαλονίκης Παντελή Κουκουλεκίδη.

Σύμφωνα με τον υποψήφιο περιφερειάρχη «οι δύο αυτές υποψηφιότητες καταδεικνύουν τη διάθεση για συστράτευση όλων των δυνάμεων με στόχο την απαλλαγή της Θεσσαλονίκης από το καθεστώς Ψωμιάδη αλλά και την αποδοχή των προτάσεών μας από τα δυναμικά στρώματα της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας».

Ο κ. Μπόλαρης είχε συνεργαστεί με τον κ. Θωμαΐδη την περίοδο που ήταν υφυπουργός Οικονομίας και τον έπεισε να συμμετάσχει στο συνδυασμό του. Εντύπωση προκάλεσε η μεταστροφή του κ. Κουκουλεκίδη, ο οποίος είχε μιλήσει ιδιαιτέρως επικριτικά για τις επιλογές που είχαν γίνει για τις θέσεις των υποψήφιων αντιπεριφερειαρχών. Τελικώς έπειτα από πολλή συζήτηση αλλά και πιέσεις που του ασκήθηκαν από πολιτικούς φίλους και συνεργάτες του, συμπεριλαμβανομένου και του βουλευτή Βασίλη Γερανίδη, μεταπείστηκε και αποφάσισε να στρατευτεί στην προσπάθεια ως υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Θεσσαλονίκης. Άλλωστε τους τελευταίους μήνες ο κ. Κουκουλεκίδης μαζί με τον Νίκο Γιαννόπουλο είχε σηκώσει το βάρος της αντιπαράθεσης προς τον Παναγιώτη Ψωμιάδη.

Ο συνδυασμός κατατέθηκε χθες το πρωί στο πρωτοδικείο από τον κ. Μπόλαρη, ο οποίος συνοδευόταν από τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης Γιώργο Πασχαλίδη και υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους.

Σε σύσκεψη που έγινε το Σάββατο μεταξύ του κ. Μπόλαρη και των γραμματέων του ΠΑΣΟΚ Χρήστου Παπαστεργίου και Παντελή Κουκουλεκίδη αποφασίστηκε να τεθεί επικεφαλής της εκλογικής επιτροπής του νομού Θεσσαλονίκης ο κ. Παπαστεργίου. Έκλεισε επίσης ο εκλογικός σχεδιασμός μέχρι τις εκλογές. Περιλαμβάνει επισκέψεις και ομιλίες σε κάθε χωριό, καθώς και την έκδοση φυλλαδίων ανά δήμο για τα προβλήματα που προκάλεσε η πολιτική ή η απουσία πολιτικής από το νομάρχη Θεσσαλονίκης αλλά και από «γαλάζιους» δημάρχους. Επ’ αυτού θα δοθεί αύριο συνέντευξη Τύπου από τον κ. Παπαστεργίου, ενώ για σήμερα το βράδυ διοργανώνεται δείπνο με όλους τους γραμματείς των οργανώσεων του ΠΑΣΟΚ στο νομό. Εκεί θα συζητηθούν οι τελευταίες τεχνικές λεπτομέρειες (εκλογικοί αντιπρόσωποι, διανομή ψηφοδελτίου κτλ.).

Επίσης θα πραγματοποιηθεί σειρά θεματικών εκδηλώσεων για την παρουσίαση του προγράμματος αρχής γενομένης από μεθαύριο Τετάρτη με εκδήλωση η οποία θα γίνει στο λιμάνι αφιερωμένη στην υγεία, με τη συμμετοχή του υφυπουργού Μιχάλη Τιμοσίδη. Εκδήλωση με τη συμμετοχή του Γιάννη Ραγκούση προγραμματίζεται και για την προσεχή Δευτέρα το βράδυ.

Στη Θεσσαλονίκη θα ανέβει και ο Γιώργος Παπανδρέου σε ημερομηνία η οποία θα αποφασιστεί ενδεχομένως και σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου