Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010

“Δεν θα κριθούμε από την εικόνα”

Στην κατηγορία: Πολιτική

http://www.makthes.gr/news/politics/62256/
Ημερομηνία: 30/09/2010

Έμμεσες πλην όμως σαφείς και αιχμηρές αναφορές στα έργα και τις ημέρες του νυν νομάρχη Θεσσαλονίκης Παναγιώτη Ψωμιάδη περιείχε η χθεσινή ομιλία του υποψήφιου περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας σε εκδήλωση ανοιχτής “διαβούλευσης με τους ενεργούς πολίτες” χθες νωρίς το βράδυ στο περίπτερο 8 της ΔΕΘ.
Ο Μάρκος Μπόλαρης για μία ακόμη φορά επικέντρωσε την ομιλία του στις προγραμματικές θέσεις της παράταξής του τονίζοντας ότι αυτό που αξίζει να αναδειχθεί προεκλογικά είναι το εφικτό και όχι ο υποσχετικό λόγος των “θα”. “Προσπαθώ και δεν χρησιμοποιώ το ‘θα’” είπε και σημείωσε ότι ο πολιτικός πρέπει να ομιλεί για αυτά που μπορεί να κάνει και πρέπει να κάνει.

Αναφερόμενος στην προεκλογική κούρσα και εμμέσως στον κύριο αντίπαλό του σχολίασε ότι η αναγνωρισιμότητα τού “φαίνεσθαι” είναι για να δείχνει το "είναι" και πως ο ίδιος μετέχει στις εκλογές για να επικοινωνήσει σχέδιο και όραμα για ένα πρωτόγνωρο θεσμό της αιρετής περιφερειακής αυτοδιοίκησης. “Δεν θα κριθούμε από την εικόνα”, τόνισε και ζήτησε από τους ίδιους τους πολίτες να είναι απαιτητικοί και να ξέρουν ποιον ψηφίζουν.

Χαρακτήρισε την Κεντρική Μακεδονία εν δυνάμει ατμομηχανή ανάπτυξης της χώρας και τόνισε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής, τα οποία με τη συμβολή του εργαλείου της αιρετής περιφέρειας μπορούν να αποτελέσουν το αναπτυξιακό αντίβαρο στην κρίση.

Ερωτηθείς γιατί επιλέγει τις έμμεσες αναφορές στον αντίπαλό του τόνισε ότι θα επιμείνει στον πολιτικό λόγο και στην κατάθεση πολιτικών προτάσεων. Ανακοίνωσε δε ότι το πρόγραμμα της παράταξής του θα κυκλοφορήσει κυρίως ηλεκτρονικά, ώστε να αποφευχθεί όσο είναι δυνατό η αντιπεριβαλλοντική χρήση χαρτιού.   

Η χθεσινή εκδήλωση, στην οποία συμμετείχαν κυρίως μέλη και οπαδοί του ΠΑΣΟΚ, διοργανώθηκε κυρίως για λόγους σύσφιξης πολιτικών σχέσεων και διαβούλευσης με στελέχη της βάσης.  Έτσι πολλά ερωτήματα που τέθηκαν αφορούσαν το πολιτικό προφίλ της παράταξης αλλά και το προεκλογικό πρόταγμα της παράταξης. Μεταξύ αυτών που παραβρέθηκαν ήταν ο Γ. Πασχαλίδης, πρώην ΥΜΑΘ, ο Γ. Κίρκος, περιφερειάρχης Δ. Μακεδονίας, ο Γ. Λυσσαρίδης, πρώην γ.γ. ΥΜΑΘ, ο Γρ. Χατζησάββας, πρ. επικεφαλής νομαρχιακής παράταξης, η Ευ. Τσαμπάζη, πρ. ευρωβουλευτής, ο Γ. Μαραντέλος αντιπρόεδρος της Helexpo, ο Λ. Παπαδόπουλος, δημοτικός σύμβουλος, ο Π. Κακαβίκας, διευθύνων σύμβουλος Λαχαναγοράς, ο Θ. Χατζηπαντελής καθηγητής ΑΠΘ, ο Λ. Ιακώβου, πρόεδρος της Ζώνης Καινοτομίας κ.ά.

Φ.Δ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου