Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010

Στις επτά περιφέρειες βάζει τον πήχη το ΠαΣοΚ

ΤΟ ΒΗΜΑ
http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=32&artid=357998&dt=02/10/2010

Μ ε πολλές «μαύρες τρύπες» για τη ΝΔ και το ΠαΣοΚ ξεκινά η μάχη των περιφερειακών εκλογών, καθώς το «ισοζύγιο» των περιφερειών που θα σχηματιστεί μεταξύ των δύο κομμάτων θα διαμορφώσει το ευρύτερο πολιτικό σκηνικό μετά τις εκλογές.

Για την κυβέρνηση το μεγάλο στοίχημα είναι να παρουσιάσει το βράδυ των εκλογών ότι έχει κερδίσει σε τουλάχιστον επτά περιφέρειες, όπως αναφέρουν στελέχη που ασχολήθηκαν με την προετοιμασία των εκλογών. Τα κομματικά στελέχη στην Ιπποκράτους θεωρούν ότι εκτός συγκλονιστικού απροόπτου το ΠαΣοΚ θα φθάσει πρώτο στο νήμα στις περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Νοτίου Αιγαίου, Κρήτης και Δυτικής Ελλάδας. Αντιθέτως, καμία αντίστοιχη βεβαιότητα δεν υπάρχει για τις περιφέρειες Αττικής, Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Ιονίων Νήσων, Πελοποννήσου, Βορείου Αιγαίου, Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδας. «Ασφαλώς και μας ενδιαφέρει το χρώμα του χάρτη των εκλογών» τόνισε προχθές ο Πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τους δημοσιογράφους, δίνοντας κι εκείνος πολιτικό χαρακτήρα στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Ενα από τα μεγάλα στοιχήματα της κυβέρνησης είναι η Πελοπόννησος, όπου ο ανεξάρτητος κ. Π. Τατούλης στηρίζεται από το ΠαΣοΚ και διεκδικεί την Περιφέρεια απέναντι στον κ. Δ. Δράκο της ΝΔ. Ο προβληματισμός που κυριαρχεί στην Ιπποκράτους εστιάζεται στο αν ο κ. Τατούλης θα εξασφαλίσει τη στήριξη των μηχανισμών και των στελεχών του ΠαΣοΚ, η οποία δεν θεωρείται βέβαιη σε όλες τις περιπτώσεις.

Στην Κεντρική Μακεδονία ο αγώνας που δίνει ο κ. Μ.Μπόλαρης θεωρήθηκε εξαρχής άνισος λόγω των συντριπτικών ποσοστών με τα οποία κέρδιζε τα προηγούμενα χρόνια ο κ. Π.Ψωμιάδης. Παρά ταύτα και παρ΄ όλο το δημοσκοπικό προβάδισμα του σημερινού νομάρχη Θεσσαλονίκης, το γεγονός ότι στους υπόλοιπους νομούς δεν ισχύουν σε απόλυτο βαθμό τα δεδομένα της Θεσσαλονίκης κάνει κάποιους να πιστεύουν ότι «ο Ψωμιάδης δεν είναι ανίκητος».

Πρόβλημα παρατηρείται επίσης στα Ιόνια νησιά, καθώς η υποψηφιότητα του κ. Ηλ.Μπεριάτου απέναντι στον κ. Σπ.Σπύρου της ΝΔ έχει συναντήσει εσωκομματικές αντιδράσεις, με αποτέλεσμα την παραίτηση του γραμματέα της Περιφερειακής Επιτροπής κ. Π. Σκληρού και την «αντάρτικη» υποψηφιότητα του μέχρι πρότινος μέλους του Πολιτικού Συμβουλίου κ. Γ. Καλούδη.

Στη Θεσσαλία υποψήφιος είναι ο κ. Απ. Παπατόλιας, νομάρχης Μαγνησίας ως σήμερα. Αντίπαλός του από τη ΝΔ είναι ο κ. Κ.Αγοραστός, ο οποίος προέρχεται από τη Λάρισα και το στοιχείο αυτό του δίνει ένα προβάδισμα καθώς είναι ο μεγαλύτερος σε πληθυσμό νομός. Μεγαλύτερο όμως αγκάθι για το ΠαΣοΚ στην περιοχή είναι η αναμενόμενη έκφραση δυσαρέσκειας των αγροτικών πληθυσμών της περιοχής στην κυβερνητική πολιτική και τι ένταση θα έχει αυτή.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=32&artid=357998&dt=02/10/2010#ixzz11DfylczV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου