Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

Οργισμένη απάντηση Μπόλαρη στις εγκληματικά δημαγωγικές δηλώσεις Ψωμιάδη για τη Μακεδονία

"Η ιστορία, η Μακεδονία, οι παραδόσεις μας, είναι πολύ σοβαρές υποθέσεις για να τις καταστήσουμε αντικείμενο εθνικιστικών κραυγών ή παραληρήματος."
Μάρκος Μπόλαρης 

11 Οκτ 2010


Σ.σ. taxalia: Αφήστε όλοι έξω από την προεκλογική αντιπαράθεση το "Μακεδονικό", γιατί κάνετε ζημία. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας κι αν δεν την έχουμε (την κατανόηση) θα εκνευριστούμε. Και θα πονέσετε !

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Μάρκος Μπόλαρης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, αναφέρθηκε στις δηλώσεις του Παναγιώτη Ψωμιάδη, ο οποίος στην πρωινή...
 εκπομπή του ΑΝΤ1, είπε ότι “ο Μάρκος Μπόλαρης λέει να πουληθεί η Μακεδονία”.

Ο κ. Μπόλαρης, αν και ξεκαθάρισε ότι εκπέμπει σε άλλο μήκος κύματος από τον Παναγιώτη Ψωμιάδη, τόνισε ότι αυτού του είδους οι δηλώσεις πρέπει να απαντηθούν.

«Έμαθα τηλεφωνικά ότι υπήρξανε καινούργιες εκφράσεις πανικού. Τον πανικό τον είδαμε να αποτυπώνεται με αγωνία και μεγαλομανία στο χθεσινό πρωτοσέλιδο του Αγγελιοφόρου. Σήμερα τον πανικό τον είδαμε να αποτυπώνεται στα πρωινά παράθυρα του ΑΝΤ1. Ξέρετε ότι δεν πρόκειται να παρακολουθήσω στον κατήφορο και στο επίπεδο αυτές τις δηλώσεις. Ξεκαθάρισα από την αρχή ότι εκπέμπουμε σε άλλο μήκος κύματος», είπε χαρακτηριστικά ο υποψήφιος περιφερειάρχης και συνέχισε λέγοντας «Κάνουμε μια τελείως διαφορετική πρόταση στους πολίτες. Είναι πρόταση που έχει σχέση με τη δημοκρατία, είναι πρόταση που έχει σχέση με την πολιτική, πρόταση που έχει σχέση με την ανάπτυξη, πρόταση που απαντά στις καθημερινές ανάγκες των πολιτών. Η ιστορία, η Μακεδονία, οι παραδόσεις μας, είναι πολύ σοβαρές υποθέσεις για να τις καταστήσουμε αντικείμενο εθνικιστικών κραυγών ή παραληρήματος. Η πόλη είναι οι πολίτες και η Μακεδονία είμαστε εμείς. Εμείς θέλουμε σήμερα αυτός ο τόπος να είναι αντάξιος της ιστορίας του. Θέλουμε γι’ αυτόν τον τόπο, και για το σήμερα αυτού του τόπου και για την προετοιμασία για το αύριο αυτού του τόπου οι πολίτες του να είναι υπερήφανοι. Θέλουμε όταν μας συγκρίνουν οι τρίτοι με τους παλιότερους, να μην προκαλείται θυμηδία. Να μην προκαλείται οίκτος, αλλά να βλέπουν όλοι ότι κινούμαστε με σοβαρότητα, με υπευθυνότητα, αντάξιοι της πρόκλησης των καιρών, αντάξιοι του μεγέθους των προβλημάτων, με ανοιχτούς ορίζοντες, με εξωστρέφεια, όπως ήταν πάντα οι Έλληνες, από την ημέρα που έγραψε ο Όμηρος και προσδιόρισε τι είναι οι Έλληνες, για να μπορούμε να ‘μαστε περήφανοι και για το παρόν μας και να ετοιμάζουμε ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά μας.

Αυτή είναι η απάντηση στις εκφράσεις πανικού οι οποίες διατυπώθηκαν με απίστευτη ελαφρότητα το πρωί στον ΑΝΤ1».

http://taxalia.blogspot.com/2010/10/blog-post_6352.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου