Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

Σε λαδωμένη τσουλήθρα καθόδου γλυστρά ο Ψωμιάδης. Σε σταθερά ανηφορική τροχιά ο Μάρκος Μπόλαρης.

Άνισος ο αγώνας, στο τέλος όμως χάνει ο Λαγός!

 

Ενα Μήνα πρίν - 5/9/2010  

Θεσσαλονίκη: Το ΠΑΣΟΚ με Μπόλαρη βγάζει Ψωμιάδη

Αναφορικά με τις αυτοδιοικητικές εκλογές για την Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας πρώτος έρχεται ο Π. Ψωμιάδης με 47,2% και ο Μ. Μπόλαρης με 8,9%

 http://www.greekmoney.gr/index.php/permalink/41649.html


    Τρείς Εβδομάδες Πρίν - 09/10/2010
    «Marc» για το «Εθνος της Κυριακής»
    Τι δείχνει η πρώτη δημοσκόπηση για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές (Για την Περιφλερεια Αττικής και του δήμους Αθήνας και θεσσαλονίκης) που διενήργησε η εταιρεία «Marc» για το «Εθνος της Κυριακής»
    Για την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στον πρώτο γύρο το 41,4% των ψηφοφόρων θα επέλεγαν τον Π. Ψωμιάδη και μόλις το 17,4% τον Μ. Μπόλαρη.

    http://www.eklogika.gr/news/2279

     

    Μιά βδομάδα πρίν - 28/09/2010

    Δημοσκόπηση GPO: Ψωμιάδης φαβορί
    Στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ο Παναγιώτης Ψωμιάδης προηγείται με 42% του Μάρκου Μπόλαρη που συγκεντρώνει 18,4%
    http://www.eklogika.gr/news/2427



    Σήμερα - 10/10/2010

    Δημοσκόπηση της Kαπα Research που διενεργήθηκε τέσσερις εβδομάδες πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές για Το Βήμα

    Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ο Π.Ψωμιάδης συγκεντρώνει 35,9% και ο Μ.Μπόλαρης 26,6%.
    http://www.tanea.gr/default.asp?pid=41&nid=1231062237


    Λαγός, πρωταθλητής στο τετρακοσάρι, ο Πανίκας, αλλά στους δρόμους αντοχής ο Μάρκος φαίνεται να κερδίζει με την επίμονη, πεισματική και σοβαρή πορεία του.  

    Το 47,2% του Ψωμιάδη συρικνώθηκε μέσα σε ένα μήνα  σε 35,9% ενώ το 8,9% του Μπόλαρη πετάχτηκε στο 26.6! 

    Με άλλα λόγια, μέσα σε έναν μήνα ο Παν. Ψωμιάδης έχασε 11.3 πολύτιμες μονάδες, την στιγμή που ο Μπόλαρης ανέβηκε 17.7 μονάδες. 

    Αυτό σημαίνει πως από 38.3 μονάδες διαφορά σε προβάδισμα σε σχέση με τον Μπόλαρη, ο Πανικας έπεσε τώρα στις  9.3 μονάδες διαφορά. 

    Ας υπολογίσουμε εδώ πως ο Π. Ψωμιάδης είχε καλολαδωμένη οργάνωση και προετοιμαζόταν γιά τον προεκλογικό αυτόν αγώνα εδώ και έναν χρόνο, έχοντας προ πολλού διαλέξει τους συνεργάτες του, και ξόδευε όλο του τον χρόνο όχι στην διοίκηση της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης (τι τον έχουμε τον Διονύση Ψωμιάδη άλλωστε) αλλά περιόδευε την Κεντρική Μακεδονία από πανηγύρι σε πανηγύρι προς άγραν ψήφων. 

    Να το συγκρίνουμε αυτό με τον αγώνα του Μάρκου Μπόλαρη που πήρε το χρίσμα την τελευταία, κυριολεκτικά, στιγμή και ανάλωσε έναν κοπιώδη μήνα μέχρι να οργανώσει την ομάδα του και να καταρτίσει τον εκλογικό του συνδυασμό. Ας αναλογιστουμε επίσης πως ο Παναγιώτης Ψωμιάδης έχει προϋπολογισμό, όπως ακούγεται, από 1.2 έως 1.5 εκατομύρια ευρώ, και το χρήμα ρέει άφθονο ακόμη στο προεκλογικό σεντούκι του από εργολάβους κάθε λογής "45αριών" μέχρι και ΥΠΕΡΒΟΡΕΙΕΣ αμφιβόλου νομιμότητος πηγές ρευστού (πότε θα μπεί ο εισαγγελέας να το το ψάξει το θέμα αυτό, και τί λέει το ΥΠΕΞ στην προσπάθεια αλλότριων δυνάμεων στην επιρροή του εκλογικού αποτελέσματος στην ΕΥΑΙΣΘΗΤΗ γεωπολιτικά Κεντρική Μακεδονία μας;). Την ίδια στιγμή τα ταμεία του Μπόλαρη ήταν, είναι και παραμένουν άδεια. Τιτάνιος ο αγώνας του Μάρκου, επομένως, αλλά η επίμονη χελώνα προχωρά! 

    Ξεκινώντας τον αγώνα του με 38.3 μονάδες διαφορά πίσω από τον Π.Ψωμιάδη ο Μάρκος Μπόλαρης μέσα σε έναν μήνα μείωσε την διαφορά στις  9.3 μονάδες διαφορά!

    Και έχουμε ακόμη έναν μήνα μπροστά μας! 

    Και έχουμε και δεύτερη Κυριακή...στην οποία ο Μάρκος Μπόλαρης φαίνεται να συγκεντρώνει το 37,3% των προτιμήσεων έναντι 41,2% του Παναγιώτη Ψωμιάδη!...μέχρι στιγμής, μιά διαφορά μόνον 3.9 πόντων...από τους 38.3 που ξεκίνησε!

    Πανίκα...δεν πάμε καλά!

     
    Παχύς ο λαγός λοιπόν, πολλά βαρύς και σίγουρος γιά την νίκη...γιά κάποιον λόγο όμως, η αντιστρόφως ανάλογη εξέλιξη των δημοσκοπήσεων μέχρι τώρα κάτι μου λέει πως στις 7 του Νοέμβρη θα μυρίζει στιφάδο!

    1 σχόλιο: