Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ EKΛΕΓΟΥΜΕ ή ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΡΧΗ στην Kεντρική Μακεδονία



Ο Μάρκος Μπόλαρης μιλά για την υποψηφιότητά του και την αντιπαράθεση με τον Παναγιώτη Ψωμιάδη

"Δεν θα κριθούμε ως διασκεδαστές, αλλά ως περιφερειάρχες"
 ΓΙΑ θεατρινισμούς του αντιπάλου του, Παναγιώτη Ψωμιάδη, κάνει λόγο στις «Α» ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Μάρκος Μπόλαρης. Στην ίδια συνέντευξη ο πρώην υφυπουργός αναφέρει τους λόγους που εγκατέλειψε την κεντρική πολιτική σκηνή, επισημαίνοντας ότι έχει ιστορία στην αυτοδιοίκηση.

Αποδεχτήκατε την πρόταση του Γιώργου Παπανδρέου να είστε υποψήφιος για την περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας. Αρκετοί έκριναν πως ήταν λύση ανάγκης μετά την άρνηση στελεχών της κυβέρνησης. Εσείς, γιατί αποφασίσατε να αποχωρήσετε από τη θέση του υφυπουργού Οικονομίας και να αναλάβετε ένα εγχείρημα μάλλον δύσκολο;

Η πρόταση του πρωθυπουργού ήταν μια νέα πρόκληση στην πολιτική μου διαδρομή. Προτάθηκα από τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου γιατί είχα συνειδητά επιλέξει να ασχοληθώ με την ανάπτυξη της Βόρειας Ελλάδας. Όλο το προηγούμενο διάσημα στο Υπουργείο Οικονομίας εργάσθηκα συστηματικά προκειμένου να δοθούν για πρώτη φορά ουσιαστικές αρμοδιότητες στη Μακεδονία και τη Θράκη με την ίδρυση της Επιχειρησιακής Μονάδας Ανάπτυξης του ΥΠΟΙΑΝ. Θεμελιώσαμε έτσι τις προϋποθέσεις για μια νέα αναπτυξιακή ταυτότητα για τη Βόρεια Ελλάδα. Η επιλογή μου να διεκδικήσω την περιφέρεια ήταν στέρεα πολιτική απόφαση, γιατί πιστεύω στους ανθρώπους του τόπου μας, γιατί δεν προέχει για μένα η σιγουριά μιας υπουργικής καρέκλας, και κυρίως είμαι υποψήφιος γιατί πιστεύω ότι θα νικήσουμε. Ξέρω τους ανθρώπους αυτού του τόπου και εμπιστεύομαι την κρίση τους και εκτιμώ πως τελικά θα διαλέξουν αυτόν που εργάζεται και έχει να παρουσιάσει έργο ουσίας. Η νέα πρόκληση είναι συνέχεια του έργου που πραγματοποίησα. Εξάλλου, δεν είμαι καινούριος στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Υπήρξα αντιδήμαρχος, νομαρχιακός σύμβουλος Και υπεύθυνος του κινήματος 'για θέματα Μακεδονίας - Θράκης. Όλα αυτά συνθέτουν μια πολιτική διαδρομή που ανταποκρίνεται με επάρκεια στις αυξημένες αρμοδιότητες και ευθύνες της περιφερειακής αυτοδιοίκησης.
Πιστεύετε πως επικοινωνιακά μπορείτε να καλύψετε το μειονέκτημα της χρονικής διάρκειας της εκστρατείας σας, δεδομένου ότι ο αντίπαλός σας κ. Ψωμιάδης έχει υψηλή αναγνωρισιμότητα μέσα από τις τηλεοπτικές του εμφανίσεις;
Εγώ θέλω να κάνω έργο και όχι να παίξω σε έργο. Στις επικείμενες εκλογές θα κριθούμε για την αποτελεσματικότητά μας, το πρόγραμμά μας και όχι για το πόσο συχνά εμφανιζόμαστε σε εκπομπές και show. Εγώ ξέρω ότι όταν θέλεις να κτίσεις σπίτι, παίρνεις μάστορα και όταν θέλεις να ακούσεις τραγούδι, παίρνεις τραγουδιστή. Αν πάρεις τραγουδιστή να σου χτίσει το σπίτι τότε φαντάζεστε τα αποτελέσματα. Οι πολίτες θα κρίνουν το έργο που έχουμε ως παρακαταθήκη για την κοινωνία και τις θέσεις μας για την ανάπτυξη ως περιφέρειας ως Κεντρικής Μακεδονίας. Δεν θα κριθούμε ως δημόσιοι διασκεδαστές, αλλά ως πρόταση ανάπτυξης, για να στεριώσουμε ένα θεσμό που θα στηριxθεί στο ανθρώπινο δυναμικό της περιοχής.

Ποια είναι τα σημαντικότερα θέματα που θα κληθείτε να αντιμετωπίσετε ως περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας;

Ζούμε στον πιο πλούσιο τόπο της Χώρας και παρόλα αυτά η περιοχή μας αντιμετωπίζει τα σοβαρότερα προβλήματα. Την ανεργiα, τα λουκέτα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ων αποβιομηχάνιση, την έλλειψη ρευστότητας στην αγορά.
Αυτά τα προβλήματα δεν μπορούν ν' αντιμετωπιστούν χωρίς συγκεκριμένο σχέδιο ανάπτυξης. Στις προσεχείς εκλογές δίνουμε μαζί τη μάχη για αποτελεσματική και ουσιαστική εκπροσώπηση στο Χώρο ως περιφερειακής αυτοδιοίκησης. Με σαφείς και καθαρούς πολιτικούς στόχους αγωνιζόμαστε για να βελτιώσουμε άμεσα και δραστικά μια κατάσταση που δεν μας τιμά. Η περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας δεν μπορεί να είναι αφημένη στο μαρασμό και την υποβάθμιση. Έχω σχέδιο και όραμα για να οδηγήσω την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στη νέα της λειτoυργiα, ισότιμο συνομιλητή της κεντρικής κυβέρνησης και των οργάνων ως Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου