Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

Π. ΨΩΜΙΑΔΗΣ Η μπάλα στην κερκίδα για τα έργα-μαϊμού

11/10/2010

Πού πήγαν τα 839.000 ευρώ των έργων-μαϊμού της νομαρχίας Θεσσαλονίκης; Απάντηση σε αυτό το ερώτημα δεν σκοπεύει να δώσει ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, τουλάχιστον μέχρι την 7η Νοεμβρίου. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ο υποψήφιος περιφερειάρχης της ΝΔ, όταν θα ερωτάται για αυτό το θέμα, θα ρίχνει την μπάλα στην κερκίδα, δηλαδή θα δηλώνει την εμπιστοσύνη του στη δικαιοσύνη, η οποία εξαιτίας των χρονοβόρων διαδικασιών θα αποκαλύψει το τι έχει συμβεί έπειτα από αρκετά χρόνια.
Της Μαρούλας Πλήκα
Το επιτελείο του κ. Ψωμιάδη πάντως δεν δείχνει να ανησυχεί ούτε για αυτήν την υπόθεση, που σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία αναδίδει οσμή οικονομικού σκανδάλου. Όπως λένε συνεργάτες του «γαλάζιου» υποψηφίου, στις δημοσκοπήσεις που ήδη έχουν δημοσιευτεί αλλά και σε αυτές που «τρέχουν» είναι πρώτος στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων και με σεβαστή διαφορά. Επίσης στις συγκεντρώσεις της επαρχίας η ανταπόκριση είναι πολύ μεγάλη και όλα δείχνουν πως ο νομάρχης Θεσσαλονίκης θα κάνει περίπατο στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Διεμβολίζει το ΛΑΟΣ
Ο ίδιος ωστόσο στις ομιλίες του φροντίζει να καλλιεργεί την αίσθηση ότι ο αγώνας είναι αμφίρροπος και στοχεύοντας στο ακροατήριο του ΛΑΟΣ τονίζει πως «ούτε μία ψήφος δεν πρέπει να πάει χαμένη». Ακολουθώντας τη γραμμή της Ρηγίλλης εντάσσει την υποψηφιότητά του στις δυνάμεις του λεγόμενου αντιμνημονιακού μπλοκ, ενώ δεν παραλείπει να μιλά για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, προβάλλοντας την πλέον σκληρή θέση «η Μακεδονία δεν πωλείται, δεν ενοικιάζεται, δεν παραχωρείται...». Στο πλαίσιο αυτό χθες, με αφορμή τον εορτασμό του Μακεδονικού Αγώνα, κάλεσε «όλους τους Μακεδόνες και όλους τους Έλληνες να μην παραδώσουμε ποτέ το ιερό όνομα και τα σύμβολα της μακεδονικής γης». Θυμήθηκε και το μακαριστό αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο, σημειώνοντας ότι «σε καιρούς δύσκολους για το έθνος μας πρέπει να βάλουμε στην καρδιά μας τα σοφά λόγια του μακαριστού αρχιεπισκόπου κυρού Χριστοδούλου, που μιλώντας για μία από τις πιο συγκλονιστικές προσωπικότητες του Μακεδονικού Αγώνα, τον καπετάν Άγρα, είχε επισημάνει μεταξύ άλλων τα εξής: Η συντήρηση της ιστορικής μνήμης δεν αποτελεί παραχώρηση στη μισαλλοδοξία και το φανατισμό, αλλά είναι ευλαβικό κερί, που τονίζει την ευγνωμοσύνη μας προς τους εθνικούς μας ήρωες και τονώνει το ηθικό και πατριωτικό μας φρόνημα».

Αντίδραση για το ψαλίδισμα αρμοδιοτήτων
Πέραν όμως των θεμάτων που άπτονται της εξωτερικής πολιτικής της χώρας, ο Π. Ψωμιάδης φροντίζει να προβάλλει το αυτοδιοικητικό προφίλ του και πριν από λίγες ημέρες η κυβέρνηση έβαλε «βούτυρο στο ψωμί του» με την ΚΥΑ βάσει της οποίας σε πέντε περιφέρειες, ανάμεσα στις οποίες και η Κεντρική Μακεδονία, μεγάλα έργα υποδομής και άρα η διαχείριση τεράστιων κονδυλίων περνάνε στην αρμοδιότητα της «Εγνατίας Α.Ε.». Ο «γαλάζιος» υποψήφιος μίλησε για ξήλωμα αρμοδιοτήτων από την περιφερειακή αυτοδιοίκηση, πριν καν λειτουργήσει, και κάλεσε τους ανθυποψηφίους του να αντιδράσουν και «να ενώσουν τις φωνές τους με τη δική μας για το καλό της Κεντρικής Μακεδονίας...». Στενοί συνεργάτες του κ. Ψωμιάδη τονίζουν τη σημασία της έντονης αντίδρασής του, και όπως λένε, ο υποψήφιος της ΝΔ θα «κτίζει την προεκλογική τακτική του, αξιοποιώντας τέτοια θέματα που αφορούν την ουσία της διοικητικής μεταρρύθμισης του κράτους».

Στρίβειν διά του δικηγόρου…
Παράσταση για έναν ρόλο μπορεί να χαρακτηριστεί η εμφάνιση του Παναγιώτη Ψωμιάδη στο εφετείο της Θεσσαλονίκης, όπου θα καθόταν στο εδώλιο για την υπόθεση της δραστικής μείωσης προστίμων της νομαρχίας σε πρατηριούχο υγρών καυσίμων που συστηματικά νόθευε το πετρέλαιο.
Ο νομάρχης Θεσσαλονίκης και υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, γνωρίζοντας ότι δεν δικαιούται άλλη αναβολή παρά μόνο εξαιτίας κολλήματος του δικηγόρου του, εμφανίστηκε ο ίδιος στο δικαστήριο, αλλά ο συνήγορός του «απουσίαζε» σε άλλη δίκη... Η πρόεδρος του εφετείου κράτησε την υπόθεση και αργά το μεσημέρι ανήγγειλε εκ νέου την εκδίκασή της. Ω, του θαύματος ο Π. Ψωμιάδης εμφανίστηκε μόνος του στο δικαστήριο, και όταν ρωτήθηκε πού βρίσκεται ο δικηγόρος του, απάντησε «Εγώ είμαι εδώ...», θέλοντας προφανώς να δείξει ότι δεν φοβάται την ετυμηγορία. Όταν όμως η πρόεδρος της έδρας στη συνέχεια τον ρώτησε «τι ζητάτε;», υποχρεώθηκε από τα πράγματα να αιτηθεί αναβολή της εκδίκασης της υπόθεσής του, για την οποία ήδη έχει εισπράξει μία καταδικαστική απόφαση από το πρωτοδικείο. Έτσι η υπόθεση σε δεύτερο βαθμό θα εκδικαστεί κατόπιν εκλογών...

Κλείνει το ψηφοδέλτιο
Κλείνει εντός της εβδομάδας το ψηφοδέλτιο του Παναγιώτη Ψωμιάδη με την ανακοίνωση των τελευταίων επτά περιφερειακών συμβούλων. Σήμερα κατά πάσα πιθανότητα ο υποψήφιος του συνδυασμού «Δύναμη για την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας» θα ανακοινώσει τέσσερις γυναίκες υποψήφιες και σε λίγες ημέρες δύο άνδρες και μία γυναίκα υποψηφίους. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ήδη έκλεισαν οι υποψηφιότητες της Δανάης Νικολαΐδου, πτυχιούχου γεωπονίας, της Αικατερίνης Μαζοκοπάκη, διοικητικής υπαλλήλου, της Έφης Θεοδωράκη, πτυχιούχου τέχνης, ιστορίας και αρχαιολογίας, και της τέως υπαλλήλου του ελεγκτικού συνεδρίου Χριστίνας Τσακούμη-Ψαράκη. Η τελευταία αξίζει να σημειωθεί ότι διετέλεσε νομαρχιακή σύμβουλος με την παράταξη του κ. Δέντσορα, ο οποίος από το 2002 είναι στενός συνεργάτης του Π. Ψωμιάδη. Με δεδομένο ότι τα ονόματα των τεσσάρων κυριών δεν θεωρούνται ιδιαίτερα «λαμπερά», το επιτελείο του Π. Ψωμιάδη αναζητά μία υποψήφια που να έχει έντονη παρουσία σε κοινωνικές δράσεις, αλλά μέχρι στιγμής το πρόσωπο αυτό δεν έχει βρεθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου