Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

Ο Ομπάμα στηρίζει Γιαννούλια

Παρέστη σε προεκλογική συγκέντρωση του Αλέξη Γιαννούλια

11/10/2010
Προσωπική μάχη του Αμερικανού προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα, χαρακτηρίζεται από πολιτικούς αναλυτές η αναμέτρηση μεταξύ του Δημοκρατικού Αλέξη Γιαννούλια και του Ρεπουμπλικανού Μαρκ Κιρκ στην πολιτεία του Ιλινόι για τη θέση που κατείχε στη Γερουσία ο σημερινός ένοικος του Λευκού Οίκου.

Ο πρόεδρος Ομπάμα παρέστη την Πέμπτη σε προεκλογική συγκέντρωση του Αλέξη Γιαννούλια στο Σικάγο, ενώ αυτή την εβδομάδα θα μεταβεί στην «Πόλη των Ανέμων» για τον ίδιο σκοπό η Μισέλ Ομπάμα.

Καλωσορίζοντας τον Αμερικανό ηγέτη, ο ομογενής υποψήφιος ανέφερε: «Είναι για μένα μεγάλη τιμή να σας παρουσιάσω τον φίλο μου, τον μέντορά μου, έναν από τους μεγαλύτερους αγωνιστές που έχω ποτέ συναντήσει, τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα».

Απευθυνόμενος στον κόσμο, ο κ. Ομπάμα τόνισε: «Ο Αλέξης είναι φίλος μου. Γνωρίζω τον χαρακτήρα του.
Γνωρίζω την αγάπη του για την χώρα μας. Γνωρίζω την επιθυμία του να την υπηρετήσει.
Αγωνίζεται για το καλό του Ιλινόι και έβαλε υποψηφιότητα για να υποστηρίξει όχι ειδικά συμφέροντα, αλλά τα δικά σας συμφέροντα. Δεν άγεται και φέρεται όπου φυσά ο άνεμος. Δεν προσποιείται τίποτα διαφορετικό από ότι ο ίδιος είναι. Τον γνωρίζετε ποιος είναι σήμερα. Το ίδιο θα είναι και αύριο. Μπορείτε να τον εμπιστευθείτε και να βασιστείτε πάνω του».

Σε περίπτωση εκλογής του, θα είναι το δεύτερο άτομο ελληνικής καταγωγής στην 100μελή αμερικανική Γερουσία.
Σήμερα, μετά την αποχώρηση του Πολ Σαρμπάνη, είναι μόνο η Ρεπουμπλικανή από την πολιτεία Μέιν, Ολυμπία Σνόου, η οποία σε ορισμένα νομοσχέδια στήριξε τις προτάσεις του προέδρου Ομπάμα.

Εν τω μεταξύ, οι δυο υποψήφιοι για την έδρα της Γερουσίας στο Ιλλινόι φιλοξενήθηκαν στην χθεσινή κυριακάτικη πρωινή εκπομπή του NBC «Meet the Press».

Τρεις εβδομάδες πριν τις εκλογές, οι περισσότερες δημοσκοπήσεις τους εμφανίζουν σχεδόν με τα ίδια ποσοστά στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων, ενώ σε μερικές προηγείται με μικρό ποσοστό ο ομογενής πολιτικός και νυν υπουργός Οικονομικών της πολιτείας του.

Φωτογραφίες (από κινητό τηλέφωνο) μέσα από την εκδήλώση, εδώ:
http://www.facebook.com/#!/photo.php?fbid=167251896623001&set=a.149032401778284.32116.100000145744130&pid=608421&id=100000145744130

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου