Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

Έλεος πιά! Κι άλλο δικαστικό χαστούκι στον Παναγιώτη Ψωμιάδη...!

Παρασκευή, 8 Οκτωβρίου 2010


«Κάποιοι εξαντλούν το γράμμα του Νόμου» …απαντά ο νομάρχης
Από τον Παναγιώτη Διονυσίου

Δελτίο Τύπου ΝΑ Θεσ/νίκης 26/3/09
(
www.nath.gr/):

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΨΩΜΙΑΔΗΣ: "ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΕ ΕΝΔΙΚΑ ΜΕΣΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΕΞΟΝΤΩΣΟΥΝ, ΕΜΕΙΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ"
«Το τελευταίο διάστημα έχει ξεκινήσει μια βιομηχανία ένδικων μέσων κατά της διοίκησης της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης και προσωπικά του Νομάρχη. Φαίνεται ότι ορισμένοι ψάχνουν πώς θα μας εξοντώσουν, όχι πώς θα κάνουν καλό στην κοινωνία» δήλωσε ο Παναγιωτης Ψωμιάδης. «Δυστυχώς κάποιοι δεν έχουν αντιληφθεί ότι είμαστε εδώ για την εξυπηρέτηση των πολιτών. Κάποιοι εξαντλούν το γράμμα του νόμου… συμπλήρωσε ο κ. Ψωμιάδης.
Στις 13 Φεβρουαρίου το τριμελές Εφετείο Θες/νίκης καταδίκασε το Νομάρχη Θες/νίκης Π.Ψωμιάδη σε 1 χρόνο φυλακή με τριετή αναστολή, για παράβαση καθήκοντος, επειδή ο Νομάρχης μείωσε παράνομα πρόστιμο, που είχε επιβληθεί σε επιχειρηματία καυσίμων για καθ΄υποτροπή νοθεία σε βενζίνη, από 95.000 € σε 5.000 €.
Στις 04.03.2009 η εφημερίδα «Έθνος» και στις 21.03.2009
5:37:00 μμ το press-gr δημοσίευσε post με τίτλο «Τι μαγειρεύει ο Ψωμιάδης» αποκαλύπτεται ότι :«Στις 25 Φεβρουαρίου (12 μέρες μετά την καταδίκη), στις 9.30΄με 10.00΄ ο Π.Ψωμιάδης δέχθηκε στο γραφείο του στη Νομαρχία δύο δικαστικούς (εφέτες). Αυτές οι συναντήσεις ποιο σκοπό αφορούσαν άραγε;» και ότι...«Την Πέμπτη 19-3-2009 στο Νομαρχιακό Συμβούλιο, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ.Ν. Γιαννόπουλος έθεσε με έντονο τρόπο το ζήτημα της συνάντησης των δύο εφετών με το Νομάρχη και τον κάλεσε να τη διαψεύσει ή να απαντήσει για τη σκοπιμότητά της.»
Όλοι ξέρουν ότι πράγματι ακολουθούν και άλλα δικαστήρια για παρανομίες.
Η «απάντηση» ήρθε με το «Δελτίο Τύπου» που μιλάει για «βιομηχανία ένδικων μέσων», ότι «είμαστε εδώ για την εξυπηρέτηση πολιτών» και ότι «κάποιοι εξαντλούν το γράμμα του νόμου» !! Δηλαδή η εξυπηρέτηση των πολιτών πρέπει να γίνεται «εκτός Νόμου» ; Όταν αυτά λέγονται μετά την καταδίκη μήπως αποτελούν και ύβρη εναντίον της Δικαιοσύνης ;
Για τη συνάντηση με τους εφέτες και τον «άμισθο» συνεργάτη συγγενή ανώτερου δικαστικού καμία απάντηση.
Σήμερα αποκαλύπτουμε, ότι λίγες μέρες μετά την καταδίκη του (26 Φεβρουαρίου), δημοσιεύτηκε και άλλη δικαστική απόφαση, που αναδεικνύει την «εξυπηρέτηση» του Νομάρχη με άλλο έμπορο υγρών καυσίμων.
Το Διοικητικό Εφετείο Θεσσαλονίκης Τμήμα Β (Ακυρωτικό) με την 383/2009 απόφασή του ακύρωσε τις παρακάτω τέσσερις (4) διοικητικές πράξεις της Νομαρχίας Θεσ/νίκης που αφορούσαν όλες (!!!) ευνοϊκή τακτοποίηση υποθέσεων του εμπόρου υγρών καυσίμων Χ. Κωνσταντινίδη.
Συγκεκριμένα ακύρωσε:
Την ΠΛ 65/ΕΛ 112/6-3-2007 απόφαση Νομάρχη Θεσ/νίκης, με την οποία εξαιρέθηκαν από κατεδάφιση αυθαίρετα κτίσματα του Χ.Κ. στο βενζινάδικό του στο Λαγκαδά (286,15 τ.μ. ισόγειο πρατήριο, 139,55 τ.μ. όροφος γραφεία, 9,24 τ.μ. ημιϋπαίθριοι χώροι και 136,62 τ.μ. στέγη)
Την ΠΛ 4782/ΕΛ 8344/2006/6-3-2007 απόφαση Νομάρχη Θεσ/νίκης, με την οποία εξαιρέθηκε από την κατεδάφιση αυθαίρετο κτίσμα και ειδικότερα παρεκκλήσιο 5,18 τ.μ. (!!!)
Την ΠΛ 07/ΕΛ 2080/2006/12-3-2007 απόφαση του Επάρχου Λαγκαδά, με την οποία εξαιρέθηκαν από κατεδάφιση άλλα αυθαίρετα κτίσματα του Χ.Κ., που βρίσκονται στο ίδιο γήπεδο και ειδικότερα ισόγεια καταστήματα και ημιϋπαίθριοι χώροι 6,70 , 27,35 και 18,55 τ.μ. και όροφοι, καταστήματα, ημιϋπαίθριοι χώροι και εξώστες 4,39 , 25,76 , 17,17 και 3,04 και στέγη 25,14 τ.μ.
Την 116/12-3-2007 άδεια της Πολεοδομίας Λαγκαδά, με την οποία χορηγήθηκε στον Χ.Κ. άδεια νομιμοποίησης των ανωτέρω αυθαίρετων κτισμάτων ως πρατηρίου υγρών καυσίμων και καταστημάτων πώλησης και άδεια επιπλέον κατασκευής νέου στεγάστρου και δεξαμενών καυσίμων εμβαδού 80,26 τ.μ. και συνολικού όγκου 248,81 κυβ.μ.
Από 6/3 έως 12/3/2007, σε τρεις μέρες εκδόθηκαν τέσσερεις παράνομες αποφάσεις της Νομαρχίας για την τακτοποίηση ενός πολίτη που μάλλον «δεν γνώριζε ο Νομάρχης, ούτε ήθελε να ευνοήσει» !!! Δείχνει την ίδια παραγωγικότητα και τον ίδιο ζήλο η Νομαρχία και για τις υποθέσεις των υπολοίπων πολιτών;
Η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου με συντριπτική νομική τεκμηρίωση ακυρώνει τις 4 αποφάσεις του Νομάρχη, και επαναφέρει όλα τα κτίσματα του Χ.Κ. στο προηγούμενο καθεστώς των αυθαίρετων και κατεδαφιστέων κτισμάτων.
Στην ίδια απόφαση αποκαλύπτονται και τα τερτίπια και οι παρανομίες που χρησιμοποίησε αδίστακτα η Νομαρχία για να ευνοήσει τον «εκλεκτό» όπως φαίνεται έμπορο καυσίμων.
Μετά από «ακύρωση της άδειας του πρατηρίου από το Συμβούλιο Επικρατείας το 1988 …και συνεχείς επαναχορηγήσεις και ανακλήσεις της άδειας και σφραγίσεις (για νοθεία καυσίμων ;) του πρατηρίου, τελικώς ο Νομάρχης χορήγησε στον Χ.Κ. στις 21/4/2005 άδεια λειτουργίας πρατηρίου».
Το 2006 ο Νομάρχης του χορηγεί άδεια επέκτασης των εγκαταστάσεών του κατά μία αντλία και τέσσερις δεξαμενές, κατασκευή δύο στεγάστρων και αλλαγή της θέσης των νησίδων. (εμφανώς παράνομα διότι απέχουν λιγότερο των 20 μέτρων από τον άξονα της επαρχιακής οδού) και με δεδομένο ότι οι αρχικές εγκαταστάσεις είχαν κριθεί οριστικά αυθαίρετες και κατεδαφιστέες από το 2001.
Η ΠΛ 07/ΕΛ 2080/2006/12-3-2007 απόφαση του Έπαρχου Λαγκαδά, που ακυρώθηκε, υπογράφεται από τον Σάββα Αναστασιάδη στις 12/3/2007, ενώ είχε πάψει να ασκεί τα καθήκοντα του Έπαρχου και από 1/1/2007 τα ασκούσε η Καλλιόπη Καλαϊτζή !!!!!
Σύμφωνα με το Νόμο 1337/1983 «οριστική εξαίρεση από την κατεδάφιση χωρεί μόνο μετά από ένταξη της περιοχής σε πολεοδομικό σχέδιο» πράγμα που δε συμβαίνει για τα αυθαίρετα του Χ.Κ. (Τόσο εξόφθαλμη παρανομία !!)
Ολόκληρα αυθαίρετα κτίσματα χαρακτηρίστηκαν «μικροπαραβάσεις» για να νομιμοποιηθούν.
Εύλογα προκύπτουν κάποια ερωτήματα που αρμόδιος να τα απαντήσει είναι ο κύριος Π. Ψωμιάδης:
1.Θα χρησιμοποιήσει πάλι το ατυχές επιχείρημα ότι δεν γνωρίζει τον έμπορο υγρών καυσίμων για χάρη του οποίου εξέδωσε παράνομα 3 αποφάσεις που νομιμοποιούσαν αυθαίρετα κατεδαφιστέα κτίσματα και μία παράνομη απόφαση για ανέγερση στεγάστρου και δεξαμενών ;
2. Επειδή ο Π. Ψωμιάδης συνηθίζει να «φορτώνει» τα σκάνδαλα που εμπλέκεται στις υπηρεσίες και τους υπαλλήλους της Νομαρχίας, τι έχει να πει για την υπόθεση αυτή ; Γνώριζε ή είχε «αποκοιμηθεί» όπως στο σκάνδαλο του Βατοπεδίου;
3. Τι έχει να πει για την υπογραφή του Σάββα Αναστασιάδη που μπήκε «κατά νόσφιση (οικειοποίηση) εξουσίας» σαν Επάρχου ενώ δεν ήταν; Μήπως αυτό έχει σχέση και με τις κάκιστες σχέσεις του με τη νέα Έπαρχο Καλλιόπη Καλαϊτζή, η οποία δεν συμφωνεί με τις πολιτικές και τις συμπεριφορές του Νομάρχη και γι΄αυτό της έχει αφαιρέσει όλες τις αρμοδιότητες;
4. Και το κυριότερο: Μετά την οριστική ακύρωση από την Ελληνική Δικαιοσύνη όλων των αποφάσεών του για τα αυθαίρετα του Χ.Κ., τι σκοπεύει να κάνει; Θα εφαρμόσει το Νόμο;
5. Σαν «νομοταγής» πολίτης και πολιτικός που εφαρμόζει (;) τους Νόμους θα διατάξει τις Υπηρεσίες του να κλείσουν το παράνομο βενζινάδικο και να κατεδαφίσουν όλα τα παράνομα-αυθαίρετα κτίσματα, ή θα επιμείνει στην αντίληψή του για «την εξυπηρέτηση των πολιτών» παραβλέποντας το «γράμμα του νόμου»;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου