Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2010

ΠΑΝIKAΣ : Οι διαφορές λύνονται πολιτικά και όχι στα δικαστήρια


Κυριακή, 12 Σεπτεμβρίου 2010
ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Κύριε Ψωμιάδη, μπαίνετε τσαλακωμένος στη μάχη των εκλογών;

Τσαλακωμένοι στα μάτια της κοινής γνώμης είναι όσοι παίζουν παιχνίδια σε βάρος μου τον τελευταίο καιρό. Οχι εγώ. Οπως είπαν οι κ.κ. Βενιζέλος και Μπόλαρης, οι διαφορές για θέματα διοίκησης λύνονται πολιτικά, όχι στις δικαστικές αίθουσες.

Από κει και πέρα, είναι κοινό μυστικό ότι ο Διονύσης ήταν ίσως ο… πιο πολύτιμος παίκτης στο δύσκολο αγώνα που δώσαμε δύο θητείες τώρα στη Νομαρχία για να βελτιώσουμε την καθημερινότητα των συμπολιτών μας. Εκλεγμένος δύο φορές πρώτος νομαρχιακός σύμβουλος, ήταν μία από τις προτάσεις μου προς τον Σαμαρά. Εκανα πίσω για χάρη της ενότητας. Εγώ στη ΝΔ ενώνω, δεν διχάζω. Αλλά για μένα το θέμα έχει τελειώσει. Σφουγγάρι, όπως είχε πει και ο πρόεδρος. Τριάντα χρόνια εκλέγομαι μεταξύ των πρώτων και για πρώτη φορά νιώθω το κόμμα κοντά μου.

Και οι διώξεις εναντίον σας;

Προειλημμένες αποφάσεις για προκάτ υποθέσεις που έρχονται στη δημοσιότητα την ώρα που ο κυβερνητικός υποψήφιος για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έπαιρνε το χρίσμα από το κόμμα του! Τυχαίο; Δε νομίζω…

Μαζί το έχουμε δει το έργο, με σας τους δημοσιογράφους, και το 2002 και το 2006. Λάσπη, λάσπη, λάσπη που τελειώνει την επομένη των εκλογών! Πέντε χρόνια μετά την καταγγελία ασκείται δίωξη και μια περσινή απόφαση που… ανακαλύφθηκε φέτος είναι η νέα μέθοδος εξόντωσης του Π. Ψωμιάδη.

Φαίνεται ότι κάποιοι είναι σίγουροι για την ήττα τους και απαντούν με συκοφαντίες στη δική μας πρόσκληση να συνεργαστούμε για το καλό του τόπου. Αλλά δεν ξελασπώνεις με τη λάσπη... Ο κόσμος τούς έχει πάρει χαμπάρι.


Πώς βλέπετε την κυοφορούμενη υποψηφιότητα Βελόπουλου;

Ο Κυριάκος είναι φίλος. Συμφωνούμε σε πολλά, διαφωνούμε σε κάποια ζητήματα. Προσωπικά πιστεύω στις συνεργασίες, πιστεύω στην ενωμένη Κεντροδεξιά. Το λέω εδώ και χρόνια και το εννοώ. Από κει και πέρα, η μισή ψυχή των οπαδών του ΛΑΟΣ είναι με τον Καρατζαφέρη και η άλλη μισή στηρίζει Ψωμιάδη!

Από τι θα κριθεί η μάχη της Περιφέρειας;

Ενα να ξέρετε: εάν κερδίσει το ΠΑΣΟΚ τη μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών, να περιμένετε νέο, πιο σκληρό, αντιλαϊκό πακέτο μέτρων. Ο γεροντάκος δεν ξέρει τι θα πει μνημόνιο. Σου λέει απλά «δεν μπορώ να ζήσω». Οι νέοι μας φεύγουν, μεταναστεύουν για ένα αξιοπρεπές μέλλον. Η κοινωνία είναι σε αναταραχή. Δεν χρειάζεται να 'χεις πτυχίο για να μειώσεις τους μισθούς και τις συντάξεις. Αυτό θα το 'κανε και η μακαρίτισσα η μάνα μου. Μαγκιά είναι να διαμορφώσεις ένα οικονομικό πρόγραμμα με όραμα και προοπτική για τον Ελληνα εργαζόμενο.

Ενα μήνυμα προς τον Μάρκο Μπόλαρη;

Πρόκειται για μια αξιοπρεπή υποψηφιότητα. Θέλω να πιστεύω ότι, αν του το επιτρέψουν, θα κάνουμε έναν πολιτισμένο αγώνα και, μετεκλογικά, μαζί θα αγωνιστούμε για την αναγέννηση της Μακεδονίας μας. Πιστεύω, πάντως, ότι στις 7 Νοεμβρίου οι πολίτες θα επιλέξουν τον περιφερειάρχη της καρδιάς τους και όχι τον περιφερειάρχη του μνημονίου.


Και προς τον Γιώργο Παπανδρέου;

Να κοιτάξει τους πολίτες στα μάτια. Να σεβαστεί την αγωνία τους για το δύσκολο χειμώνα που έρχεται. Να αντιληφθεί ότι το μνημόνιο δεν οδηγεί σε έξοδο από την κρίση αλλά σε φαύλο κύκλο! Εμείς το κάναμε πράξη στη νομαρχία, θα το κάνουμε και στην Περιφέρεια: καταργήσαμε τις κομματικές διαχωριστικές γραμμές. Κάλεσα πολλές φορές τον κ. Παπανδρέου να μας επισκεφθεί, το έκανα και τώρα στη ΔΕΘ, γιατί εάν θέλουμε το καλό του τόπου, πρέπει όλοι μαζί ενωμένοι να προχωρήσουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου