Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

«Εγώ δεν παίζω σε έργο, κάνω έργο»

Συνέντευξη Τύπου Υποψήφιου Περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας, κ. Μάρκου Μπόλαρη, στο Κιλκίς:

«Το διακύβευμα της 7ης Νοέμβρη είναι αν θα στηρίξουμε τον τόπο και θα αναλάβουμε τις ευθύνες μας, ή θα τον αφήσουμε σε ανθρώπους οι οποίοι στηρίζονται στην παραγωγή εικόνας και νομίζουν ότι η εικόνα –χωρίς να παράγουν έργο, τους κάνει ικανούς να διαχειριστούν την τύχη της περιοχής μας», τόνισε μιλώντας σε δημοσιογράφους του Κιλκίς, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Μάρκος Μπόλαρης.

Ο κ. Μπόλαρης συνέχισε λέγοντας πως «Η περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας είναι ο πιο πλούσιος τόπος της χώρας και παρόλα αυτά έχουμε να αντιμετωπίσουμε θέματα ανεργίας, αποβιομηχάνισης και δυστυχώς υπανάπτυξης. Βρισκόμαστε λοιπόν μπροστά σ’ αυτήν την αντίθεση, γιατί κάποιοι που είχαν μέχρι σήμερα τις αρμοδιότητες, είναι απλοί θεατές, χωρίς καμία παρέμβαση και παρακολουθούν άφωνοι τα τεκταινόμενα στην περιοχή ευθύνης που έχουν» και κατέληξε λέγοντας πως «Όσο πιο μεγάλες είναι οι αρμοδιότητες, τόσο πιο επικίνδυνο είναι να τις αφήσεις σε ανθρώπους που έχουν αποδείξει ότι δε μπορούν να τις διαχειριστούν».

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για τους λόγους που τον οδήγησαν να αφήσει την υπουργική του καρέκλα και να διεκδικήσει την περιφέρεια, τόνισε ότι είναι δική του στέρεη πολιτική απόφαση «Υπάρχει η αντίληψη σε κάποιους ότι εγώ δέχτηκα να “θυσιαστώ”. Αυτό είναι λάθος διότι αποτελεί στέρεα πολιτική μου απόφαση να διεκδικήσω την περιφέρεια, γιατί πιστεύω στους ανθρώπους του τόπου μας, γιατί δεν προέχει για μένα η σιγουριά μιας υπουργικής καρέκλας και κυρίως θέλω να τονίσω ότι είμαι υποψήφιος γιατί πιστεύω ότι θα νικήσουμε. Ξέρω τους ανθρώπους αυτού του τόπου και ξέρω ότι ξέρουν τελικά ποιον θα διαλέξουν».

Σε ερώτηση που αφορούσε στην καθυστέρηση της ανακοίνωσης των υποψηφίων περιφερειαρχών από το ΠΑ.ΣΟ.Κ., ο κ. Μπόλαρης είπε: «Η κυβέρνηση έκανε πράξη μέσα σε δέκα μήνες το νομοσχέδιο της αιρετής περιφέρειας, που αποτελεί γενναία πολιτική απόφαση. Είναι επόμενο λοιπόν ότι όταν ασχολείται κανείς με τα σημαντικά, μένει πίσω στα διαδικαστικά. Ωστόσο είμαι εδώ και θα συμπυκνώσω το χρόνο. Γιατί αυτός που ξέρει να διαχειρίζεται το χρόνο και ξέρει να κάνει το όραμα πράξη, φαίνεται καθημερινά».

Αναφορικά με το ότι η Νέα Δημοκρατία θέλει τις αυτοδιοικητικές εκλογές να αποτελούν δημοψήφισμα σε σχέση με την αποδοχή ή όχι του μνημονίου, ο κ. Μπόλαρης είπε: «Είναι λάθος η στρατηγική Σαμαρά, γιατί θυμίζει στους Έλληνες την καταστροφική προηγούμενη πολιτική της παράταξής του, η οποία και μας οδήγησε στην υπογραφή του μνημονίου», ενώ επεσήμανε «Άκουσα τον κ. Σαμαρά να ζητάει να ξαναστήσουμε το Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, θέλει δηλαδή χωροφύλακα της Αθήνας και όχι τις δυνάμεις της περιφέρειας να διαχειρίζονται οι ίδιοι το μέλλον τους».

«Εγώ δεν παίζω σε έργο, κάνω έργο» είπε ο κ. Μπόλαρης απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τη μεγάλη αναγνωρισιμότητα του Παναγιώτη Ψωμιάδη και πρόσθεσε ότι «η επικοινωνία χρειάζεται όταν έχεις να πεις κάτι συγκεκριμένο, το πρόγραμμα σου, τις ιδέες σου, τις δράσεις σου, τους στόχους σου».
Τέλος σε ότι αφορά στα πρόσωπα που θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιό του, ο κ. Μπόλαρης τόνισε ότι τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθούν τα ονόματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου