Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Η Ελλάδα της πρωτοποριακής έρευνας, ανταγωνιστικότητας και ποιοτικής παραγωγής απέναντι στην Ελλάδα της ηττοπάθειας της λαμογιάς και της μιζέριας


Συλλέκτες κυπέλλων, από ομάδα φοιτητών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου
15/Σεπτεμβρίου/2010
http://www.alfavita.gr/artro.php?id=9578

Mία ακόμα διάκριση για την ομάδα φοιτητών Aristotle Racing Team (ΑRT) του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης που κατασκευάζει αυτοκίνητα ταχύτητας, συνεχίζοντας την παράδοση να κερδίζει βραβεία σε όλους τους διεθνείς πανεπιστημιακούς αγώνες στους οποίους συμμετέχει. Οι Ελληνες φοιτητές τιμήθηκαν με το ειδικό τρόπαιο της πιο φιλικής ομάδας στον διαγωνισμό Formula SAE Italy, ο οποίος πραγματοποιήθηκε από τις 3 έως και 6 Σεπτεμβρίου στην πίστα Ricardo Paletti, στο Varano de Melegari της Ιταλίας!

Η άψογη συμπεριφορά της ομάδας των φοιτητών του ΑΠΘ κέρδισε την εκτίμηση των κριτών και όλων των συμμετεχόντων ομάδων στον διεθνή διαγωνισμό! «Η ομάδα συμμετείχε στον διαγωνισμό με το ολοκαίνουργιο αυτοκίνητο, που κόστισε 100.000 ευρώ, τα οποία χορήγησαν το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών, η Πολυτεχνική Σχολή και οι πρυτανικές αρχές του ΑΠΘ. Στα τεχνικά μέρη βοήθησε η JP ΑΒΑΞ. Το σχέδιο του συγκεκριμένου αυτοκινήτου κέρδισε πέρσι το 1ο βραβείο Design στο Silverstone της Αγγλίας. Η κατασκευή του οχήματος έγινε σε δύο φάσεις μέσα σε μία διετία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, και ολοκληρώθηκε φέτος τον Αύγουστο. Στην ART προστέθηκαν αυτά τα χρόνια και δύο νέα μέλη, οι Νίκος Μιχαηλίδης και Λεωνίδας Τζιαχρήστος. Πολύ σημαντική ήταν και η βοήθεια που πρόσφερε ο φοιτητής Βασίλης Φωτσιτζής», εξηγεί στην «Espresso» ο επιστημονικός υπεύθυνος, αναπληρωτής καθηγητής του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ, Αθανάσιος Μιχαηλίδης.

Τα μέλη της ART βοήθησαν την αντίστοιχη ινδική ομάδα του Πανεπιστημίου RV του Bangalore, καθώς και τη γερμανική του Aachen να ολοκληρώσουν με επιτυχία τον τεχνικό έλεγχο. Μάλιστα, η ινδική ομάδα προσπαθούσε -ανεπιτυχώς- τα τελευταία πέντε χρόνια να ολοκληρώσει τον τεχνικό έλεγχο, κάτι που πέτυχε τώρα με τη βοήθεια του ελληνικού γκρουπ!

Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντικά για την ελληνική ομάδα. Την πρώτη και δεύτερη ημέρα ολοκλήρωσε η ARΤ του ΑΠΘ με επιτυχία τον λεπτομερή τεχνικό έλεγχο και τις στατικές δοκιμασίες του κόστους, του σχεδιασμού, καθώς και της εμπορικής παρουσίασης.

«Την τρίτη μέρα βρέθηκε η ομάδα στη 14η θέση σε σύνολο πενήντα δύο συμμετεχόντων και στόχος ήταν να πετύχει την τέταρτη και τελευταία μέρα μία ακόμα καλύτερη θέση, αλλά δυστυχώς μια ατυχία μάς στέρησε τον τερματισμό στον αγώνα αντοχής και μαζί αρκετές θέσεις στη γενική κατάταξη», λέει ο κ. Μιχαηλίδης. Ωστόσο, τα μέλη της ελληνικής ομάδας συγκέντρωσαν 405 βαθμούς και ολοκλήρωσαν την προσπάθεια στην 24η θέση, παίρνοντας μια πολύ καλή βαθμολογία στα στατικά ή στα δυναμικά αγωνίσματα της επιτάχυνσης, καθώς και του κατατακτήριου γύρου. Επόμενος στόχος είναι η συμμετοχή το καλοκαίρι του 2011 σε περισσότερους αγώνες με το ίδιο βέβαια αυτοκίνητο, αλλά και η ενίσχυση της ομάδας με νέα μέλη προκειμένου να συνεχίσει τις διεθνείς διακρίσεις.

ΝΙΚΟΣ ΜΟΣΧΟΒΟΣ
espressonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου