Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2010

ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ «Βάζουμε τέλος σε διαχειριστικές και αδιαφανείς πρακτικές»

Κυριακή, 12 Σεπτεμβρίου 2010
ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Ποιότητα και εντιμότητα είναι τα δύο βασικά χαρακτηριστικά που θα καθορίσουν τις επιλογές των προσώπων για τις θέσεις των αντιπεριφερειαρχών στο ψηφοδέλτιό του, επισημαίνει ο εκλεκτός του ΠΑΣΟΚ για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, Μάρκος Μπόλαρης. Οσο για τη δική του υποψηφιότητα, την αντιμετωπίζει ως πρόκληση και αγώνα για τα δύσκολα.

Κύριε Μπόλαρη, τελικά δεν επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες για απομάκρυνση με τον ανασχηματισμό υπουργών και υφυπουργών που είπαν «όχι» στην υποψηφιότητα για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Πιθανότατα θα μπορούσατε να είστε ακόμη στην κυβέρνηση, αν δεν λέγατε το «ναι»;

Οπως δήλωσα αμέσως μετά την πρόταση του πρωθυπουργού και την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς μου, τα μέλη του ΠΑΣΟΚ είμαστε και για τα εύκολα αλλά και για τα δύσκολα. Η αποδοχή της τιμητικής πρότασης από τον πρωθυπουργό είναι επιλογή αγώνα για το νέο σύστημα διοικητικής αναδιάρθρωσης που προωθεί η κυβέρνηση. Ταυτόχρονα συνιστά μια πρόκληση για την αξιοποίηση των παραγωγικών δυνατοτήτων και της γεωστρατηγικής σημασίας της περιοχής.

H ανακοίνωση πάντως της υποψηφιότητάς σας αντιμετωπίστηκε από το ΠΑΣΟΚ σε τοπικό επίπεδο ως «χαμηλής εμβέλειας». Πώς θα πείσετε το κομματικό ακροατήριο ότι έχει προοπτικές νίκης;

Στις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση έχει αυξημένες αρμοδιότητες και ουσιαστικές αρμοδιότητες για τη διαμόρφωση σύγχρονων πολιτικών που θα έχουν αναπτυξιακή προοπτική. Καλούμαστε επομένως να επιλέξουμε εκπροσώπους που θα ανταποκριθούν με επάρκεια και γνώση στις προκλήσεις ενός θεσμού που θα εδραιώσει την αυτοδιοικητική πορεία της ελληνικής περιφέρειας στο διεθνές περιβάλλον και θα φέρει την ανάπτυξη στη δεύτερη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας.

Εχετε ξεκινήσει επαφές για την επιλογή των αντιπεριφερειαρχών. Τι πρέπει να περιμένουμε;

Στην πρόσκληση του αγώνα για μια Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση με όραμα και στόχους υπήρξε μεγάλη ανταπόκριση. Επεξεργαζόμαστε τις προτάσεις και θα προχωρήσουμε στην επιλογή τις επόμενες μέρες με τη δεδηλωμένη μας θέση για μια περιφερειακή αυτοδιοίκηση που θα διακρίνεται στη λειτουργία και τη συμπεριφορά της για την ποιότητα και την εντιμότητα των κοινωνικών προτεραιοτήτων.

Ποια θα είναι τα όπλα σας απέναντι στον Παναγιώτη Ψωμιάδη;

Μπορούμε να υλοποιήσουμε με τον καλύτερο τρόπο ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ανάπτυξης για την Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας. Εχουμε προτάσεις για την ένταξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σε ένα δίκτυο διαπεριφερειακών και διεθνών σχηματισμών που θα αναδείξουν τις τοπικές ιδιοτυπίες και την τουριστική δυναμική. Στο προηγούμενο διάστημα διαμορφώσαμε τις συνθήκες για να αποκτήσει η Θεσσαλονίκη, η Βόρεια Ελλάδα, ουσιαστικές αρμοδιότητες σε θέματα ανάπτυξης και ενεργοποιήσαμε τους μηχανισμούς που θα θεμελιώσουν τις προοπτικές ανάδειξης της Θεσσαλονίκης και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ως κέντρου τεχνολογικής ανάπτυξης και εγκατάστασης επιχειρήσεων υψηλής τεχνολογίας κάτω από την ομπρέλα της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας. Η εμπειρία μου από το χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης (αντιδήμαρχος, νομαρχιακός σύμβουλος), στο Κοινοβούλιο (με συνεχόμενες θητείες) και η κυβερνητική θητεία μου ως υφυπουργού Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας συνιστούν μια πολιτική σκευή που ανταποκρίνεται στις αυξημένες αρμοδιότητες και ευθύνες της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης. Μόνο με την αλλαγή επιπέδου σχεδιασμού και στρατηγικής θα αποδεσμευτούμε από διαχειριστικές πρακτικές που αποδείχθηκαν αναποτελεσματικές και αδιαφανείς.

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
http://www.agelioforos.gr/default.asp?pid=7&ct=10&artid=57804

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου