Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

Ψωμιάδης καβάλα στον Βουκεφάλα...πάει για περιφερειάρχης!


Τετ.09/06/2010, tvxsteam
Αρίστος Αναγνώστου


Ο νομάρχης Θεσσαλονίκης πάει για περιφερειάρχης! Το είχε αφήσει να εννοηθεί εδώ και πολύ καιρό, αλλά δεν το ξεκαθάριζε, καθώς έπαιζε και για το δήμο. Τελικά το ανακοίνωσε δια συνεντεύξεώς του στο σημερινό φύλλο της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ. Ο συμβολισμός δεν είναι διόλου τυχαίος, γιατί τίποτα δεν αφήνει στην τύχη ο «μακεδονομάχος» νομάρχης.

Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης επιχειρεί με τον τρόπο αυτό να αλλάξει την ατζέντα της συζήτησης στην Θεσσαλονίκη, η οποία τις τελευταίες μέρες περιστρέφεται γύρω από τα «45άρια- μαϊμού» της Νομαρχίας και τις πληρωμές για έργα που ουδέποτε έγιναν! Ο τοπικός τύπος βοά με τα αποκαλυπτικά ρεπορτάζ και τα έγγραφα-φωτιά.

Ο κλοιός έχει αρχίσει να στενεύει για το νομάρχη, ειδικά μετά την παρέμβαση του προϊστάμενου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, ο οποίος διέταξε την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για εκείνο το έργο καθαρισμού ρεμάτων στο δήμο Βερτίσκου, που λέγεται ότι δεν έγινε ποτέ, αλλά η νομαρχία Θεσσαλονίκης το πλήρωσε 45.000 ευρώ!

Σημειωτέον, ότι στο «μικροσκόπιο» της Εισαγγελίας Θεσσαλονίκης, βρίσκονταν ήδη 500 «45άρια» της Νομαρχίας, τα «μικρά» έργα δηλαδή που έγιναν με «απευθείας αναθέσεις σε ημετέρους».

Το παιδί του λαού…

Ο Ψωμιάδης, όπου στεκόταν και βρισκόταν έπρεπε να απαντά στο αμείλικτο ερώτημα: Τελικά, έγινε ή δεν έγινε το έργο στον Βερτίσκο; Η απάντησή του ότι το έργο έγινε, αλλά πριν από 5 χρόνια και προκηρύχθηκε το 2010(!), κατάλαβε και ο ίδιος ο Πανίκας ότι δεν καταπίνεται εύκολα. Γι αυτό και σκέφτηκε να πετάξει την μπάλα στην κερκίδα, όπως ξέρει καλά να κάνει: Ως υποψήφιος-και με την βούλα πια-περιφερειάρχης, ο Ψωμιάδης θα μπορεί πιο εύκολα να περνά στον κόσμο πως ό,τι λέγεται και γράφεται σε βάρος του είναι ακριβώς γιατί σκοτεινές δυνάμεις θέλουν να τον αποδυναμώσουν ενόψει εκλογών και να τον εξοντώσουν πολιτικά...Αυτή είναι η μόνιμη επωδός του «Ζορό», όταν στριμώχνεται. Και η αλήθεια είναι ότι στριμώχθηκε ουκ ολίγες φορές. Για τις επιχειρηματικές δραστηριότητές του, τους συνεταίρους και τους συνεταιρισμούς του, τους Πανάγους της ΜΕΒΓΑΛ και τους κουμπάρους του, την ευνοιοκρατία, την οικογενειοκρατία και τη «μηχανή» των αναθέσεων. Όχι μόνο για τα έργα ή τις μετακινήσεις των μαθητών, αλλά ακόμη και για το ότι η νομαρχία προμηθευόταν ελληνικές σημαίες αποκλειστικά από το κατάστημα του αδελφού Ψωμιάδη!

«Για το θέμα αυτό(της υποψηφιότητας) προβληματίστηκα πάρα πολύ. Δεν ήταν μια εύκολη απόφαση. Βασανίστηκα, αλλά αποφάσισα ότι δεν είναι δυνατόν να απουσιάσω από αυτό το προσκλητήριο ευθύνης για τη Θεσσαλονίκη μας, για τη Μακεδονία μας. Είμαι άνθρωπος της αυτοδιοίκησης και τριάντα χρόνια έχω μάθει να αγωνίζομαι για τον τόπο μου. Αυτό θα κάνω και τώρα με κάλεσμα ενότητας και συστράτευσης, πέρα και πάνω από κόμματα. Γνωρίζω εξαρχής ότι η μάχη θα είναι δύσκολη. Το έργο όμως το έχουμε ξαναδεί και το 2002 και το 2006 με λάσπη και συκοφαντίες. Και οι συκοφάντες θα πάρουν και πάλι την απάντησή τους», απαντά στη σημερινή συνέντευξή του στη «Μ» ο νομάρχης.

…και ο Μέγας Αλέξανδρος

Και όντως, η θριαμβευτική επανεκλογή του στις εκλογές του 2006, μπορεί να οδηγήσει κάποιον στο συμπέρασμα ότι η συνταγή που ακολουθεί ο Πανίκας είναι επιτυχημένη, με όσες δόσεις ψευτοτσαμπουκά, χωριατιάς και γελοιότητας απαιτούνται για να «μασήσει» ο κόσμος. Και ο κόσμος μασάει. Όπως μασάνε και τα ΜΜΕ, που επενδύουν στην δήθεν, αθώα, γραφικότητά του και στο ότι το παιδί του λαού-το παιδί θαύμα μπορεί να κάνει τα πάντα ον κάμερα: να μαγειρέψει ποντιακή πίτα, να τραγουδήσει, να χορέψει, να ιππεύσει το άλογο, να καβαλήσει την μηχανή, να κάνει το γύρο του θανάτου στο βαρέλι, να καταδυθεί, ακόμη και να πετάξει...Όλα υπέρ πίστεως και πατρίδος, όμως, λέει ο νομάρχη, που έχει στο πλευρό τους μεγάλους έλληνες. Στο δελτίο τύπου της νομαρχίας που έφτασε στα χέρια μου(περίμενα εκείνο με την απάντηση για τα 45¨αρια, αλλά δεν το είδα πουθενά) «το Σάββατο, στις 8 το βράδυ ο νομάρχης καλεί τον λαό της Μακεδονίας στην εκδήλωση τιμής και μνήμης για το «Μακεδόνα στρατηλάτη και εκπολιτιστή της οικουμένης Μέγα Αλέξανδρο, στο χώρο μπροστά στο άγαλμά του, στην παραλία του Λευκού Πύργου. Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης θα είναι ο εκδότης-δημοσιογράφος Γιώργος Τράγκας. Προεξέχουσα θέση στους χορηγούς επικοινωνίας έχουν η ΕΡΤ-3 και η Δημοτική Τηλεόραση.

Τα συμπεράσματα είναι δικά σας…

Χαιρετίσματα από τη Θεσσαλονίκη!
Αρίστος Αναγνώστου

http://tvxs.gr/news/%CF%84%CE%BF%CF%80%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%BD%CE%AD%CE%B1/%CF%88%CF%89%CE%BC%CE%B9%CE%AC%CE%B4%CE%B7%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B2%CE%AC%CE%BB%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%B2%CE%BF%CF%85%CE%BA%CE%B5%CF%86%CE%AC%CE%BB%CE%B1-%CF%80%CE%AC%CE%B5%CE%B9-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CF%86%CE%B5%CF%81%CE%B5%CE%B9%CE%AC%CF%81%CF%87%CE%B7%CF%82

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου