Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

Η κρίση ως πρόκληση για δραστηριοποίηση στην έρευνα και την καινοτομία


Χαιρετισμός Υποψήφιου Περιφερειάρχη κ. Μάρκου Μπόλαρη στο περίπτερο του εργαστηρίου Νανοτεχνολογίας του ΑΠΘ στη ΔΕΘ

Το περίπτερο του εργαστηρίου LTFN (Laboratory for Thin Films - Nanosystems & Nanometrology )στη ΔΕΘ (Περίπτερο 13, Stand 19) επισκέφθηκε την Τετάρτη 15/09/2010 ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και βουλευτής Σερρών Μάρκος Μπόλαρης. Στο χαιρετισμό του ο κ. Μάρκος Μπόλαρης ανέφερε πως η Νανοτεχνολογία και οι Νανοεπιστήμες αντιμετωπίζονται ευρέως για τις ισχυρές τους δυνατότητες που μπορούν να αποφέρουν οφέλη σε πολλές περιοχές έρευνας και εφαρμογών. Η παραγωγή ευφυών υλικών σε μικρές διαστάσεις και σε μορφή εύκαμπτη είναι μια πρόκληση για τον επιχειρηματικό κόσμο που αξιοποιώντας το επιστημονικό δυναμικό και τα ερευνητικά προϊόντα μπορεί να επενδύσει σε νέες περιοχές που χαρακτηρίζονται από τα ποιοτικά τους χαρακτηριστικά και την καινοτομία. Εξαίροντας το έργο που συντελείται από την ομάδα του καθηγητή κ. Λογοθετίδη και τις διεθνείς συνεργασίες που αναπτύσσει, τόνισε πως η οργανωμένη παρουσία δικτύων αριστείας επιταχύνει τις εξελίξεις στον τομέα των ανακαλύψεων και εφαρμογών και προωθεί τη συστηματική συνεργασία μεταξύ ακαδημαϊκών, ερευνητικών φορέων και επιχειρήσεων. Είναι σημαντικό κατέληξε ο κ. Μπόλαρης να ατενίσουμε την κρίση ως πρόκληση και να δραστηριοποιηθούμε στην έρευνα και την καινοτομία. Με όρους ποιότητας και καινοτομίας μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί. Η Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας μπορεί να συντονίσει και να διευκολύνει τέτοιες ενέργειες όπως προκύπτει και από το πρόσφατο Μνημόνιο Συνεργασίας που υπογράφηκε πρόσφατα μεταξύ της ΑΖΚ και ερευνητιικών, παναπιστημιακών φορέων και επιχειρήσεων.
Στην προγραμματισμένη εκδήλωση ο καθηγητής Σ. Λογοθετίδης, Διευθυντής του Εργαστηρίου Νανοτεχνολογίας- LTFN του Α.Π.Θ. και ο Γ. Μαραντέλος Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της HELEXPO ΑΕ ανακοίνωσαν τη σύμπραξη τους για την διοργάνωση της Διεθνούς Έκθεσης και Διεθνών Συνεδρίων ΝΑΝΟΤΕΧ 2011 (Διεθνή Γεγονότα στη Νανοτεχνολογία & τα Οργανικά Ηλεκτρονικά), και παρουσίασαν το περιεχόμενο της NANOTEX 2011 που θα λάβει χώρα τον Ιούλιο του 2011 στο χώρο της ΔΕΘ με την επωνυμία Nanotex4europe.
Την εκδήλωση χαιρέτησε ακόμη ο Πρόεδρος της Ζώνης Καινοτομίας καθ. Λ. Ιακώβου, τονίζοντας το ρόλο της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας ως καταλύτη καινοτομικών σχηματισμών και τη σημασία υλοποίησης τέτοιων γεγονότων για την ενίσχυση της περιφερειακής ανάπτυξης, την ενδυνάμωση του ρόλου της περιοχής και τη διεθνή προβολή της. Στην Εκδήλωση επίσης ήταν παρόντες ο Κοσμήτορας της Σχολής Θετικών Επιστημών καθ. Σ. Παυλίδης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ζώνης Καινοτομίας κ. Δ. Αρζιμάνογλου, πολλοί καθηγητές από το ΑΠΘ, εκπρόσωποι από τον επιχειρηματικό κύκλο και πλήθος κόσμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου