Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010

Διακήρυξη για την ανεξαρτησία της Κύπρου θα υπογράψει ο Ντ. Μεντβέντεφ


Σάββατο, 18/09/2010

Διήμερη επίσκεψη στην Κύπρο θα πραγματοποιήσει στις 7 και 8 Οκτωβρίου ο Ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ. Στο πλαίσιο της επίσκεψής του ο κ. Μεντβέντεφ αναμένεται να υπογράψει έγγραφο πολιτικής διακήρυξης, με το οποίο η Ρωσική Ομοσπονδία θα εκφράζει τη στήριξή της προς την ανεξαρτησία της Κυπριακής Δημοκρατίας, ως κράτος μέλος του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Χαραυγή», τον Ρώσο πρόεδρο θα συνοδεύει στην επίσκεψή του τουλάχιστον 400μελής αποστολή, αποτελούμενη κυρίως από επιχειρηματίες.

Οι κ.κ. Χριστόφιας και Μεντβέντεφ αναμένεται επίσης να υπογράψουν σειρά συμφωνιών που θα αφορούν τομείς, όπως η οικονομία, το εμπόριο, ο τουρισμός, ο πολιτισμός και η εκπαίδευση. Οι δύο πρόεδροι θα προσφωνήσουν το Κυπρο-ρωσικό επιχειρηματικό Φόρουμ που θα πραγματοποιηθεί στην Κύπρο.

Παράλληλα ο Ρώσος πρόεδρος αναμένεται να επισκεφθεί το μοναστήρι του Κύκκου και την εκκλησία του Αγίου Λαζάρου στη Λάρνακα, ενώ στη Λεμεσό οι δύο ηγέτες θα τελέσουν τα αποκαλυπτήρια μνημείου κυπρο-ρωσικής φιλίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου