Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Πάντα οι άλλοι (οι ξένοι !) φταίνε...γιά τα χάλια των αποτυχημένων!


21.9.10
Πρόεδρος Σκοπίων στον ΟΗΕ: «Η Ελλάδα φταίει για την ανεργία στην πΓΔΜ»
http://echedoros-a.blogspot.com/2010/09/blog-post_379.html


Σεπτέμβριος 21, 2010.
Νέα Υόρκη.

«Οι επιπτώσεις από το ζήτημα του ονόματος της χώρας, εκτός από την πολιτική πλευρά, είναι σοβαρές και επηρεάζουν σημαντικά την οικονομική ανάπτυξη και την προσέλκυση επενδύσεων στην πΓΔΜ», επεσήμανε ο πρόεδρος των Σκοπίων, Γκερόργκε Ιβάνοφ, στην ομιλία του κατή την 65η Συνέλευση του ΟΗΕ, γράφει σήμερα το σκοπιανό ‘ρεπόρτερ’.

Σύμφωνα με τον Ιβάνοφ, το ‘ελληνικό εμπάργκο’ εμποδίζει την προσέλκυση επενδυτών, οι οποίοι θα μπορούσαν να μειώσουν τη μάστιγα της ανεργίας στη χώρας του.

«Δεκαπέντε χρόνια μετά το πρώτο εμπάργκο από την Ελλάδα, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια νέα κατηγορία, η οποία, αν και δεν έχει τα χαρακτηριστικά του εμπάργκο της δεκαετίας του ενενήντα, εντούτοις, έχει τις ίδιες συνέπειες», είπε με έμφαση ο σκοπιανός πρόεδρος.

Ο Ιβάνοφ, σε μεγάλο μέρος της ομιλίας του αναφέρθηκε στην κατάσταση της χώρας του, μεταφέροντας την ευθύνη της οικονομικής δυσπραγίας της πΓΔΜ , στην Ελλάδα, παραδέχτηκε, όμως, ότι η Ελλάδα είναι ένας από τους μεγαλύτερους επενδυτές στην χώρα του, «αυτό είναι ένα γεγονός, αλλά συγχρόνως είμαστε αποκλεισμένοι από τις διαδικασίες ολοκλήρωσης και αυτό μπαίνει εμπόδιο στην προσέλκυση και άλλων επενδυτών και επενδύσεων».

Και θα συνεχίσει:

«Αλλά δεν αποθαρρυνόμαστε. Πιστεύουμε ότι ο γείτονας μας θα βρει σύντομα μια λύση, για να ενταχθούμε μας στις ευρω-ατλαντικές δομές, ώστε να προσφέρουμε ευημερία στους πολίτες μας. Και για αυτό είμαστε έτοιμοι» είπε χαρακτηριστικά.

Σε άλλα μέρη της ομιλίας του αναφέρθηκε στον ‘αναπτυξιακό στόχο της νέας Χιλιετίας’, αξιολόγησε τις μεταρρυθμίσεις που έγιναν για την προστασία των ευάλωτων πολιτών, στην υγεία, στην εκπαίδευση και στο περιβάλλον.



Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου