Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

Χάνει έδαφος ο Παναγιώτης Ψωμιάδης

Εφημερίδα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
Ημερομηνία: 13/09/2010

Με το παλιό του σλόγκαν, που προσάρμοσε στα σημερινά δεδομένα, «ο περιφερειάρχης της καρδιάς μας», ο Παναγιώτης Ψωμιάδης προσπαθεί να ανακτήσει την τρωθείσα δημοφιλία του, ενώ στο επιτελείο του για πρώτη φορά πάγωσαν τα χαμόγελα από τις υπεραισιόδοξες προβλέψεις για σίγουρη νίκη στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Πλέον επικρατούν μούδιασμα και εκνευρισμός, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον αποκτά η επικείμενη συνάντηση Ψωμιάδη-Σαμαρά κατά την παρουσία του τελευταίου στη Θεσσαλονίκη με αφορμή την 75η ΔΕΘ.
Η κόντρα του Π. Ψωμιάδη με τον Αντ. Σαμαρά για τον αδελφό του Διονύση (σ.σ. ο νομάρχης τον προόριζε για αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης) λάβωσε σοβαρά το προφίλ του ασυμβίβαστου και αδέσμευτου πολιτικού που καλλιεργούσε όλα αυτά τα χρόνια. Και σαν να μην του έφτανε αυτό, ήρθε την περασμένη εβδομάδα η εξέλιξη για την παλιά υπόθεση με τα υπέρογκα ποσά που δαπάνησε η νομαρχία Θεσσαλονίκης για τη μεταφορά των μαθητών και τις αδιαφανείς διαδικασίες που ακολουθήθηκαν στην ανάθεση του έργου και έριξε σκιές στο καθαρό «κούτελο» του νομάρχη.

Η προσφιλής τακτική του θύματος
Ο ίδιος ο Π. Ψωμιάδης κατά την προσφιλή τακτική του αποδίδει τη δημοσιοποίηση του θέματος στον πόλεμο που δέχεται πάντα προεκλογικά. Μιλά για λάσπη, πίσω από την οποία κρύβονται πολιτικά πρόσωπα που πολεμάνε την υποψηφιότητά του, χωρίς ωστόσο να τα κατονομάζει, και προσπαθεί να στρέψει υπέρ του αυτήν την υπόθεση, προειδοποιώντας τους πολέμιούς του ότι σύντομα θα κληθούν να λογοδοτήσουν στους γονείς των μαθητών. Άτομα που γνωρίζουν την τακτική που ακολουθεί ο νομάρχης θεωρούν βέβαιο ότι, αν και υπάρχουν τα απαραίτητα κονδύλια, εκείνος θα «μπλοκάρει» για ορισμένο διάστημα το έργο της μεταφοράς των μαθητών, προκειμένου αγανακτισμένοι γονείς να δημιουργήσουν κλίμα υπέρ του. Ωστόσο στελέχη της ΝΔ εκτιμούν ότι αυτή η τακτική μπορεί να γυρίσει μπούμεραγκ στον Π. Ψωμιάδη την προεκλογική περίοδο, αφού η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών αντιδρά στη σπατάλη δημόσιου χρήματος. Και στην υπόθεση της μεταφοράς μαθητών οι διαδικασίες που ακολουθήθηκαν ανά τα χρόνια στην ανάθεση του έργου μπορεί να εμφανίζονται νομότυπες, αλλά φέρουν έντονη οσμή νομής δημόσιου χρήματος σε αρεστούς.

Αύριο τα χρίσματα από Καρατζαφέρη
Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ ανακοινώνει αύριο, στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου που δίνει στο πλαίσιο της ΔΕΘ, τους υποψηφίους που θα στηρίξει το κόμμα του στο δήμο Θεσσαλονίκης και στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Βέβαιο θεωρείται ότι υποψήφιος περιφερειάρχης θα είναι ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης Κυριάκος Βελόπουλος, ενώ στο δήμο πιθανότερο θεωρείται να στηρίξει τον Κώστα Γκιουλέκα. Ο κ. Καρατζαφέρης τις τελευταίες ημέρες, όταν ερωτάται για το δήμο Θεσσαλονίκης, επισείει τον «εθνικό» κίνδυνο ο γαλάζιος δήμος να περάσει στα χέρια του Γιάννη Μπουτάρη, ενδεχόμενο που θεωρεί ιδιαιτέρως επικίνδυνο για τα εθνικά θέματα. Παράλληλα απαντά με αινιγματικό τρόπο λέγοντας ότι η στάση του κόμματός του θα είναι σύμφωνη με τη θέληση του κόσμου του ΛΑΟΣ και ως γνωστόν η τοπική οργάνωση Θεσσαλονίκης τάχθηκε υπέρ της στήριξης του Κ. Γκιουλέκα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου