Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Ο Παπανδρέου είναι χειρότερος από τον Κ. Καραμανλή...το λέει και ο Ν. Γκρουέβσκι!



Από το Μακεδονικό ιστολόγιο: "Ἂρθρα & Σκέψεις - Γιῶργος Ἐχέδωρος"
http://echedoros-a.blogspot.com/2010/09/blog-post_22.html

Σεπτέμβριος 22, 2010

Νέα Υόρκη.
Οι απόψεις που έχει για το όνομα ο Παπανδρέου είναι πιο σκληρές από τις απόψεις που είχε ο Κ. Καραμανλής, γράφει το σκοπιανό κανάλι 'Αλφα', μεταφέροντας τα λόγια του Νίκολα Γκρουέφσκι από τη Νέα Υόρκη.

Αυτό, άλλωστε, είναι και το συμπέρασμα του σκοπιανού πρωθυπουργού ως απόρροια των δηλώσεων του επικεφαλής της ελληνικής κυβέρνησης στη Νέα Υόρκη, Γιώργου Παπανδρέου, ότι δεν αίρονται οι «κόκκινες γραμμές», οι οποίες είναι το όνομα με γεωγραφικό καθοριστικό παράγοντα και για συνολική χρήση του ονόματος αυτού.

Τα παραπάνω ανέφερε ο Γκρουέφσκι, αλλά τόνισε, ότι δεν είναι απογοητευμένος, εξακολουθεί να παραμένει αισιόδοξος.

«Δεν γνωρίζω αν οι συμπεριφορές αυτές είναι προς βελτίωση των θέσεων του (του Παπανδρέου) πριν από τις δημοτικές εκλογές, ο χρόνος θα δείξει. Αλλά, αν θέλετε, αυτή δεν είναι μια εποικοδομητική στάση που θα μπορούσε να βοηθήσει στην επίλυση της διαφοράς.

»Αν η Ελλάδα έχει, πραγματικά, την άποψη αυτή, και φαίνεται ότι εκεί κλίνει, έρχεται σε αντίθεση με τις προηγούμενες δηλώσεις. Κατά καιρούς δηλώνει, η Ελλάδα, πρόθυμη για ένα εποικοδομητικό διάλογο επιδιώκοντας να επιλυθεί το πρόβλημα και από την άλλη επιμένει σε μια εξαιρετικά ριζοσπαστική θέση, ίσως, πιο ριζοσπαστική από εκείνην της προηγούμενης κυβέρνησης», είπε ο σκοπιανός πρωθυπουργός προς τους δημοσιογράφους.

Ο Νίκολα Γκρουέφσκι δεν διευκρίνισε αν προτίθεται να φύγει από τη Νέα Υόρκη ή θα παρακολουθήσει τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Πάντως έκανε γνωστό ότι έστειλε επιστολή προς τον Έλληνα πρωθυπουργό για μια συνάντηση μαζί του, αλλά όπως, γράφει το δημοσίευμα, δεν έλαβε ακόμη απάντηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου