Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

Τι συμβαίνει με τον Ψωμιάδη;

Ιστολόγιο taxalia, 9 Σεπ 2010

http://taxalia.blogspot.com/2010/09/blog-post_3309.html

Το θέμα με την θέση σε αργία του Παναγιώτη Ψωμιάδη, που πρώτο αποκάλυψαν χτες ta xalia είναι υπαρκτό και «πάνω στο τραπέζι».

Η αιτία, δεν είναι φυσικά κάποια απίστευτη παρανομία του νομάρχη Θεσσαλονίκης αλλά ο φασιστικός «Καλλικράτης» αυτό το...
αντιδημοκρατικό μόρφωμα του Γιάννη Ραγκούση!

Εξηγούμαστε: Έως τώρα για να εκπέσει του αξιώματός του κάποιος εκλεγμένος (δήμαρχος ή νομάρχης) θα έπρεπε να υπάρχει αμετάκλητη δικαστική απόφαση. Η υπόθεση δηλαδή εναντίον του αιρετού θα πρέπει, όχι απλώς να καταγγελθεί αλλά να δικαστεί σε πρώτο και σε δεύτερο βαθμό και στον Άρειο Πάγο και να καταστεί αμετάκλητη.

Αυτά έως τον Αύγουστο. Γιατί από την ημέρα που ισχύει ο περίφημος Καλλικράτης, ισχύει η έκπτωση (παύση) ακόμη και με την άσκηση ποινικής δίωξης. Δηλαδή, ακόμη και με μία απλή καταγγελία, η οποία μπορεί να βρει ευήκοα εισαγγελικά ώτα, ένας αιρετός καταξεφτιλίζεται σα να είναι ο τελευταίος απατεώνας. Υπενθυμίζουμε ότι η άσκηση ποινικής δίωξης δεν είναι ποινή ή απόδειξη ενοχής. Είναι μέρος της διαδικασίας για να διερευνηθεί το βάσιμο των κατηγοριών…


Δείτε τι γράφει συγκεκριμένα ο Καλλικράτης:

Άρθρο 236 έκπτωση εξαιτίας καταδίκης
Παράγραφος 2

Α. Όταν γίνεται παραπομπή για κακούργημα με αμετάκλητο βούλευμα ή με απ ευθείας κλήση κατά της οποίας έχει εξαντληθεί το δικαίωμα προσφυγής, ο ελεγκτής νομιμότητας οφείλει να θέσει τον κατηγορούμενο σε κατάσταση αργίας.

Και επειδή κάποιοι μπορεί να έχετε απορία για το ποιος είναι ο ελεγκτής νομιμότητας, παραθέτω το παρακάτω απόσπασμα:

Άρθρο 238, παρ. 1, «Έλεγχος νομιμότητας πράξεων ΟΤΑ»
Εδάφιο Γ

Στις αρμοδιότητες του Ελεγκτή νομιμότητας που προβλέπονται στα άρθρα 234-7 του παρόντος ασκεί ο γενικός γραμματέας της οικείας αποκεντρωμένης διοίκησης.

Συμπέρασμα:
Πρόσφατα ασκήθηκε ποινική δίωξη εναντίον του Ψωμιάδη για την υπόθεση της μεταφοράς μαθητών. Σε βαθμό κακουργήματος μάλιστα. Η υπόθεση ξεκίνησε από τον υποψήφιο νομάρχη του ΛΑΟΣ Δημήτρη Τσιπίδη, που έκανε μηνύσεις και καταγγελίες. Η υπόθεση εξετάστηκε, μπήκε αρχικά στο αρχείο από όπου ανασύρθηκε για να φτάσουμε στην άσκηση της δίωξης. Αυτή τώρα θα πρέπει να πάει στη Γενική Γραμματεία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για τα περαιτέρω. Μέχρι σήμερα δεν έχει πάει. Ωστόσο, μόλις πάει η κ. Λιονή θα πρέπει να δράσει. Υπηρεσιακά ίσως υπάρχουν «παραθυράκια» για να ξεφύγει.

Το ζήτημα όμως θα λάβει τεράστιες πολιτικές διαστάσεις. Ο Ψωμιάδης, με τα χαρίσματα που έχει, μπορεί να γυρίσει το θέμα υπέρ του. Αυτό μάλλον σκέφτονται στην κυβέρνηση και διστάζουν.

Το θέμα είναι όμως με τέτοιες νομοθετικές ρυθμίσεις όπως ο «Καλλικράτης» όχι μόνο τα υφιστάμενα προβλήματα διαφάνειας δεν λύνει αλλά δημιουργεί νέα. Οξύτερα και πολυπλοκότερα…

1 σχόλια:
GIANNIS είπε...
:

"η άσκηση ποινικής δίωξης δεν είναι ποινή ή απόδειξη ενοχής. Είναι μέρος της διαδικασίας για να διερευνηθεί το βάσιμο των κατηγοριών…"

Αγαπητό taxalia
Μήπως πρεπει να βάλετε στην άκρη τα "αισθήματά" σας για τον νομάρχη και να μην εκτίθεστε;
Αγνοείτε ότι για να πάει μια υπόθεση στο ακροατήριο, και ιδιαίτερα όταν πρόκειται για πολιτικά πρόσωπα, δεν αρκεί μια μήνυση αλλά γίνεται έρευνα και στην προκειμένη περίπτωση (δαπάνες για τη μεταφορά μαθητών) υπάρχει πόρισμα των ελεγκτών δημόσιας διοίκησης;
Αγνοείτε ότι εκτός από την άσκηση αυτής της δίωξης υπάρχει και ΚΑΤΑΔΙΚΗ του κ.Ψωμιάδη για ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ σε ποινή ενός έτους φυλάκιση με αναστολή, γιατί μείωσε ΠΑΡΑΝΟΜΑ το πρόστιμο σε υπότροπο νοθευτή καυσίμων από 95.000 € σε 5.000 €;
Και τέλος πάντων νόμιζα ότι είστε υπερασπιστές της νομιμότητας και όχι της ασυδοσίας των πολιτικών. Αυτό έχετε δείξει μέχρι τώρα και μπράβο σας.
Η στάση σας απέναντι στον κ.Ψωμιάδη σας εκθέτει και χάνετε την αξιοπιστία σας.
Ουσιαστικά γίνεστε οπαδοί του δόγματος Ψωμιάδη που λέει "εγώ είμαι αιρετός και απολογούμαι στο λαό" !!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου