Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

ΥΠΕΞ Σκοπίων: «Αρκετά πληρώσαμε τα εθνικιστικά καπρίτσια της Αθήνας»

Αυτός ο κύριος προσκάλεσε τον Έλληνα ΥΠΕΞ πριν δύο ημέρες στα Σκόπια...

Σκόπια. 14 Σεπτεμβρίου 2010.
Από το ιστολόγιο: Ἂρθρα & Σκέψεις - Γιῶργος Ἐχέδωρος

«Ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων Αντόνιο Μιλοσόσκι, αποκάλεσε εθνικιστική και ιδιότροπη τη συμπεριφορά της Ελλάδας, τονίζοντας ότι η χώρα μας έχει κάνει πολλές υποχωρήσεις και δεν μπορεί συνέχεια να πληρώνει το τίμημα της παράλογης συμπεριφοράς του εν λόγω κράτους»

Γράφει σε κύριο άρθρο της η σκοπιανή εφημερίδα «Утрински весник»-«Πρωϊνά Νέα».

Αυτή, γράφει το δημοσίευμα, ήταν η απάντηση στο ερώτημα αν ο σκοπιανός ΥΠΕΞ ακολουθήσει το παράδειγμα της Σερβίας, η οποία έχει παραιτηθεί από το δεκαπέντε τοις εκατό των εδαφών της προκειμένου να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αν, δηλαδή, θα έκανε οποιαδήποτε παραχώρησης για να απεμπλακούν οι διαπραγματεύσεις για την προσχώρηση της χώρας στην ευρωπαϊκή οικογένεια.

«Είναι ένα ζήτημα στο οποίο θα πρέπει να απαντήσει ο λαός» δήλωσε ο Μιλοσόσκι και πρόσθεσε ότι τα Σκόπια έχουν κάνει πολλούς συμβιβασμούς και για να επιβιώσει η χώρα έχει πληρώσει τα εθνικά, πολιτικά και εθνικιστικά καπρίτσια της Αθήνας.

»Είναι καιρός οι δύο πλευρές να αντιμετωπίσουν το θέμα αυτό για την επίτευξη ενός κοινού στόχου. Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ αποτελεί μια καλή ευκαιρία να έρθουμε σε έναν τέτοιο διάλογο. Η πΓΔΜ επιβραδύνει τη λύση, μια λύση που θα ήταν δυνατή ακόμη και δια της βίας»

Στο ερώτημα αν υπήρξε ενθαρρυντικό μήνυμα από τις συνεδριάσεις των Βρυξελλών, ο Μιλοσόσκι δήλωσε ότι δύο είναι τα θέματα: πρώτον ότι αναμένει θετική έκθεση για τη χώρα του και δεύτερο ότι υπάρχει εμπόδιο για την απόφαση που θα οδηγούσε στις διαπραγματεύσεις με την ΕΕ.

Ἂρθρα & Σκέψεις - Γιῶργος Ἐχέδωρος
http://echedoros-a.blogspot.com/2010/09/blog-post_640.html

Σημείωση δική μου: Φωνάζει ο κλέφτης να φύγει ο νοικοκύρης! Ή άλλως...οι πόρνες παριστάνουν τις κυρίες, και μιλούν για ηθική! Το μόνο που δεν κατάλαβα είναι το υπονοούμενο του Βουλγαρόφρονα παιδαρίου (που υποκριτικά παριστάνει τον "Μακεdόνα"), τι ενοεί δηλαδή με αυτο τo "...μια λύση που θα ήταν δυνατή ακόμη και δια της βίας"...Θα φάμε και ξύλο δηλαδή στο τέλος;;;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου