Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Συνέντευξη Τύπου Υποψήφιου Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Μάρκου Μπόλαρη στις Σέρρες

Συνέντευξη Τύπου Υποψήφιου Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Μάρκου Μπόλαρη στις Σέρρες

«Τις εξουσίες που δίνει η αιρετή περιφέρεια στις δυνάμεις του τόπου μας, δεν μας τις χαρίζουνε, είναι ευρωπαϊκό κεκτημένο», τόνισε ο υποψήφιος περιφερειάρχης, κ. Μάρκος Μπόλαρης, μιλώντας για την επιτυχία του θεσμού στην Ευρώπη, κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε σήμερα στις Σέρρες.
Ο κ. Μπόλαρης επεσήμανε ότι μπορεί σε κάποιους να άρεσε πολύ ο ρόλος του θύματος, γιατί το συγκεντρωτικό και υδροκέφαλο κράτος μέχρι πριν δεν έδινε αρμοδιότητες, αλλά τώρα τα προσχήματα τελειώνουν και είναι δική μας η ευθύνη για τις λάθος επιλογές.
Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν συμμερίζεται τις δηλώσεις του Παναγιώτη Ψωμιαδή, ο οποίος είπε ότι θεωρεί τον Μάρκο Μπόλαρη φίλο του, ο υποψήφιος περιφερειάρχης απάντησε πως «η προεκλογική εκστρατεία δεν είναι πεδίο όπου θα ανταλλάσσουμε φιλοφρονήσεις για να δημιουργούμε εντυπώσεις. Στους πολίτες λέμε την αλήθεια, τους κοιτάμε στα μάτια και δε χτυπάμε πλάτες. Επιμένω ότι η διαδικασία είναι πολιτική. Εστιάζω με την ομιλία μου και στον πολιτικό χαρακτήρα της μάχης. Ξέρω ότι υπάρχουν διαδικασίες από άλλους θεσμικούς φορείς -π.χ. τη δικαιοσύνη- και αφορούν στη δράση κάποιων ανθρώπων. Εγώ ούτε θα υποκαταστήσω τη δικαιοσύνη, ούτε θα παρέμβω στη δικαιοσύνη. Είναι δουλειά της να κάνει το καθήκον της. Εγώ εστιάζω στο μέγεθος της πρόκλησης και η πρόκληση είναι πολιτική, είναι πρόκληση ανάπτυξης, είναι πρόκληση ανάδειξης των δυνάμεων της περιφέρειας.
Ο κ. Μπόλαρης ερωτηθείς για την πρόσφατη δημοσκόπηση της GPO σχολίασε «επειδή αναφέρεστε σε μια δημοσκόπηση που έγινε πριν δύο εβδομάδες και επειδή στη δημοσκόπηση αυτή τα ποιοτικά στοιχεία δε δημοσιεύτηκαν, θέλω να σας πω ότι με βάση αυτή τη δημοσκόπηση και διαβάζοντας τα ποιοτικά της στοιχεία, έχω τη βεβαιότητα ότι θα κερδίσουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου