Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

"Έργα-μαϊμού από Ψωμιάδη αξίας 839.000 ευρώ!" - Άρθρο της "Θεσσαλονίκης"


Η “Θ” αποκαλύπτει τις έγγραφες βεβαιώσεις στελεχών της νομαρχίας -οι οποίες μάλιστα εκδόθηκαν την προηγούμενη Παρασκευή κατόπιν αιτήματος του ίδιου του νομάρχη- ότι δύο συγκεκριμένα έργα προϋπολογισμού 839.000 ευρώ ήταν “μαϊμού”. Το παράδοξο είναι ότι ο κ. Ψωμιάδης, ο οποίος ενδιαφέρθηκε για την τύχη αυτών των έργων, είναι ο ίδιος που τα ανέθεσε και επέβλεψε (υποτίθεται) την υλοποίησή τους!

Έργα-μαϊμού από Ψωμιάδη αξίας 839.000 ευρώ!
Στην κατηγορία: Πολιτική
Ημερομηνία: 27/09/2010

Σοβαρές εξελίξεις, οι οποίες εκθέτουν ανεπανόρθωτα το νομάρχη Παναγιώτη Ψωμιάδη, αναφορικά με έργα-μαϊμού, τα οποία η νομαρχία εμφανίζει ότι τα εκτέλεσε, σημειώθηκαν το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής.

Του Νίκου Ηλιάδη


Όπως αποκαλύπτει σήμερα η «Θ», οι προϊστάμενοι της διεύθυνσης Υδατικών Πόρων και Εγγείων Βελτιώσεων (ΔΥΠΕΒ), στην οποία έγιναν τα υποτιθέμενα έργα συνολικού προϋπολογισμού 839.000 ευρώ, πιστοποιούν εγγράφως -έπειτα μάλιστα από σχετικό ερώτημα του ίδιου του κ. Ψωμιάδη- ότι τα έργα αυτά δεν έχουν γίνει ποτέ!
Η υπόθεση κρατά από το 2007 και οι πρώτες καταγγελίες για τα συγκεκριμένα έργα-μαϊμού είχαν γίνει πριν από περίπου έναν χρόνο. Το ζήτημα επανέφερε προ ημερών ο ευρωβουλευτής και υποψήφιος περιφερειάρχης Μιχάλης Τρεμόπουλος. Μετά τις καταγγελίες Τρεμόπουλου το μεσημέρι της Πέμπτης ο κ. Ψωμιάδης με έγγραφο το οποίο απέστειλε προς τη ΔΥΠΕΒ ζητούσε γραπτή ενημέρωση εντός 24ώρου. Πράγματι την επομένη οι δύο προϊστάμενοι της διεύθυνσης συνέταξαν τα ενημερωτικά σημειώματα, τα οποία είναι καταπέλτης για τη διοίκηση της νομαρχίας αλλά και για τον ίδιο το νομάρχη, καθώς ο κ. Ψωμιάδης ήταν αυτός που είχε υπογράψει για τα δύο συγκεκριμένα έργα και είχε αναθέσει στον εαυτό του και την επίβλεψή τους!

Υπομνήματα-φωτιά
Το μεσημέρι της Παρασκευής στο γραφείο του νομάρχη έφτασαν τα δύο γραπτά υπομνήματα των προϊσταμένων της ΔΥΠΕΒ. Στο πρώτο εξ αυτών ο αναπληρωτής προϊστάμενος μελετών και κατασκευών έργων Θεοδόσης Σωτηρόπουλος αναφέρει: «…σας γνωρίζω ότι έχοντας άμεση γνώση για το διάστημα που προΐσταμαι του τμήματος, αλλά και όπως προκύπτει από το αρχείο των έργων για το προηγούμενο διάστημα, δεν έχουν μελετηθεί ούτε εκτελεστεί από το τμήμα μας έργα με την παραπάνω ονομασία, τοποθεσία και προϋπολογισμό». Στο δικό του υπόμνημα ο προϊστάμενος του τμήματος προγραμματισμού και διαχείρισης Θωμάς Μπόγιας σημειώνει πως «από το 2002 δεν εκτελέστηκε κανένα από τα αναφερόμενα έργα και δεν υπηρέτησε κανένας υπάλληλος με σύμβαση μίσθωσης έργου».

Τα μαϊμού-έργα
Η πολύ σοβαρή αυτή υπόθεση αφορά τα εξής δύο έργα:
1. «Την ταξινόμηση, αρχειοθέτηση και καταγραφή σε ηλεκτρονική μορφή των αδειών κυκλοφορίας γεωργικών μηχανημάτων, αδειών εκτέλεσης έργων υδροληψίας και χρήσης υπογείου νερού για αγροτική, αγροτοβιομηχανική, αγροτουριστική χρήση, καθώς και των πτυχίων χειριστών γεωργικών μηχανημάτων που έχουν χορηγηθεί από την υπηρεσία». Αν και ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανήλθε στα 675.000 ευρώ, η νομαρχία το «έσπασε» σε είκοσι επιμέρους συμβάσεις, προκειμένου να το δώσει με απευθείας ανάθεση. Τις συμβάσεις με καθέναν από τους είκοσι υπέγραψε ο ίδιος ο κ. Ψωμιάδης, ορίζοντας μάλιστα επιβλέποντα του έργου τον εαυτό του. Οι εργασίες φαίνεται ότι άρχισαν στις 3 Σεπτεμβρίου 2007 και ολοκληρώθηκαν έναν χρόνο μετά, στις 2 Σεπτεμβρίου 2008.

2. «Τη διάνοιξη και διαμόρφωση οδών, καθαρισμού και κατασκευής ρείθρων, οδοστρωσίας με αμμοχάλικο και άσφαλτο, καθαρισμού τεχνικών και σήμανση οδών». Ο προϋπολογισμός του έργου ήταν 164.000 ευρώ και ανατέθηκε σε συνολικά εννέα άτομα, τα οποία φαίνεται να το εκτέλεσαν στο διάστημα από 24 Ιανουαρίου 2008 έως 23 Ιανουαρίου 2009. Και αυτές τις συμβάσεις τις υπέγραψε ο ίδιος ο κ. Ψωμιάδης, ορίζοντας και σε αυτό το έργο επιβλέποντα τον εαυτό του.

Το πρώτο άδειασμα
Οι πρώτες καταγγελίες ότι τα έργα αυτά δεν εκτελέστηκαν ποτέ και συνεπώς κακώς πληρώθηκαν έγιναν την άνοιξη του 2009. Λίγους μήνες μετά η υπόθεση έφτασε στην επίτροπο του ελεγκτικού συνεδρίου, η οποία στις 23 Οκτωβρίου 2009 ζήτησε με έγγραφό της προς τη ΔΥΠΕΒ βεβαιώσεις ότι τα έργα αυτά εκτελέστηκαν. Στην απάντηση που έδωσε τότε προς την επίτροπο ο προϊστάμενος της ΔΥΠΕΒ αποφεύγει να βεβαιώσει ότι έγιναν τα έργα και πετά το μπαλάκι στο νομάρχη. Συγκεκριμένα στο έγγραφό του ο Δημήτρης Τσιακούμης αναφέρει πως «θα σας απαντήσει άμεσα για το θέμα των βεβαιώσεων ο κ. νομάρχης, διότι έχει την ευθύνη της παρακολούθησης των έργων». Σύμφωνα με πληροφορίες της «Θ» κατόπιν αυτού ο κ. Ψωμιάδης απέστειλε έγγραφη διαβεβαίωση στην επίτροπο ότι «όλα εκτελέστηκαν κανονικά» και έπειτα από αυτό η υπόθεση έκλεισε. Όλως περιέργως όμως δέκα μήνες μετά ο ίδιος ο νομάρχης ζητά να πληροφορηθεί τι απέγινε με τα εν λόγω έργα, για τα οποία διαβεβαίωνε την επίτροπο ότι είχαν εκτελεστεί!

Παρασκήνιο
Σύμφωνα με πληροφορίες της «Θ» πριν από την έκδοση των δύο «καυτών» υπομνημάτων από τους προϊσταμένους της ΔΥΠΕΒ προηγήθηκε έντονο παρασκήνιο με σκοπό την έκδοση μιας γνωμάτευσης, η οποία θα έλεγε ότι «η ηλεκτρονική βάση δεδομένων, στην οποία ταξινομήθηκαν τα διπλώματα των τρακτέρ και τα υπόλοιπα, στα οποία περιγράφονται το πρώτο έργο, είχε χαθεί κατά τη μετακόμιση της υπηρεσίας από την περιοχή των Σφαγείων στη Σταυρούπολη». Η παρασκηνιακή αυτή διαβούλευση τελικώς δεν απέδωσε, με αποτέλεσμα οι καθ’ ύλην αρμόδιοι προϊστάμενοι των υπηρεσιών της ΔΥΠΕΒ να πιστοποιήσουν ότι τα έργα αυτά δεν έγιναν ποτέ, αλλά απλώς πληρώθηκαν.

ΓΝΩΜΗ
Από σκάνδαλο σε σκάνδαλο
Στις 7 Ιουνίου η «Θ» είχε αποκαλύψει ότι ένα έργο προϋπολογισμού 45.000 ευρώ, που αφορούσε υποτιθέμενο καθαρισμό ρεμάτων στην περιοχή του Βερτίσκου, ήταν «μαϊμού». Είχαμε γράψει τότε πως το «μαϊμού 45άρι» δεν ήταν παρά μία μικρή σταγόνα στον ωκεανό της σκανδαλώδους διαχείρισης των δημοσίων πόρων από τους αδελφούς Ψωμιάδη. Συγκεκριμένα γράφαμε πως «μετά το σημερινό αποκαλυπτικό δημοσίευμα είναι περισσότερο από προφανές ότι απαιτείται συνολικός έλεγχος στα περίπου 600 τέτοια έργα που οι αδελφοί Ψωμιάδη ισχυρίζονται ότι εκτέλεσαν. Ώστε να διαπιστωθεί -όπου πλέον αυτό είναι εφικτό- ποια από αυτά έγιναν και ποια απλώς και μόνον πληρώθηκαν». Σήμερα αποδεικνύεται ότι εκτός από τα διαβόητα «45άρια» υπήρξαν και άλλα με πολλαπλάσιους προϋπολογισμούς, για τα οποία τα καθ’ ύλην αρμόδια στελέχη της νομαρχίας βεβαιώνουν ότι δεν εκτελέστηκαν ποτέ! Μάλιστα πρόκειται για έργα τα οποία ανέθεσε ο ίδιος ο νομάρχης, επέβλεψε ο ίδιος την υλοποίησή τους, διαβεβαίωσε εγγράφως την επίτροπο ότι τα έργα αυτά εκτελέστηκαν και ένα χρόνο μετά ζητά να πληροφορηθεί ποια ήταν η τύχη τους.
Είναι βέβαιο ότι ο κ. Ψωμιάδης θα επιχειρήσει να «ξεπλύνει» και αυτήν την υπόθεση, εντάσσοντάς την στη συνήθη προεκλογική αντιπαράθεση, κι ας ξεκίνησε πριν από ενάμιση χρόνο. Ο νομάρχης κάνει τη δουλειά του και η δικαιοσύνη, η οποία διερευνά όλες αυτές τις υποθέσεις, ελπίζουμε να κάνει κι αυτή τη δική της, εντάσσοντας στην εν εξελίξει έρευνά της και το νέο σκάνδαλο των 839.000 ευρώ.

Τρικλοποδιά από τον Αθανάσαρο

«Ευχαριστώ τον κ. Αθανάσαρο για την εμπιστοσύνη του. Του εύχομαι καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα». Με αυτή τη λιτή δήλωση ο Παναγιώτης Ψωμιάδης «κατάπιε» το δεύτερο «συναγωνιστικό» χτύπημα που δέχτηκε η υποψηφιότητά του, όταν την προηγούμενη εβδομάδα ο ίδιος ανακοίνωσε περιφερειακό σύμβουλο τον «κομμένο» από το ψηφοδέλτιο του Κ. Γκιουλέκα αντιδήμαρχο Δημοτικής Αστυνομίας και εκείνος μέσα σε τρεις ώρες απέσυρε την υποψηφιότητά του, αφήνοντας να αιωρούνται διάφορα σενάρια για την κίνησή του αυτή.
Ο κ. Ψωμιάδης, όπως αναφέρουν αξιόπιστες δημοσιογραφικές πηγές, κλήθηκε να μαζέψει τα «απόνερα» του συστήματος Παπαγεωργόπουλου, όταν ο Κώστας Γκιουλέκας ξεκαθάρισε στη Ρηγίλλης ότι δεν θα εντάξει στο συνδυασμό του ούτε τον Θόδωρο Αθανάσαρο. Ο τελευταίος όμως ανήκει στους ανθρώπους που στήριξαν τον Αντώνη Σαμαρά σε όλα τα βήματά του στην πολιτική και ο σημερινός αρχηγός της ΝΔ έσπευσε να του δώσει ένα καλό άλλοθι για τη μη ένταξή του στο συνδυασμό Γκιουλέκα. Τον έχρησε αναπληρωτή γραμματέα Τοπικής Αυτοδιοίκησης με ευθύνη το βορειοελλαδικό χώρο και σε δεύτερο χρόνο η Ρηγίλλης του έδωσε διέξοδο στο περιφερειακό ψηφοδέλτιο ώστε να μην θεωρηθεί "κομμένος". Ο Π. Ψωμιάδης φέρεται να αποδέχτηκε την ένταξη του Θ. Αθανάσαρου, καθώς επιζητά στήριξη (και) από το σύστημα Παπαγεωργόπουλου. Ο αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας σύμφωνα με τις ίδιες πηγές εξ αρχής δεν έδειξε μεγάλο ενθουσιασμό για τη συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο Ψωμιάδη, καθώς η επιρροή του στη Β’ Θεσσαλονίκης και άλλους δήμους του πολεοδομικού συγκροτήματος, πλην του δήμου Θεσσαλονίκης, είναι ιδιαίτερα μικρή. Ωστόσο φέρεται να είπε το «ναι» και έτσι ο Π. Ψωμιάδης ανακοίνωσε το όνομά του, προκαλώντας μεγάλη έκπληξη σε πολλούς στο νεοδημοκρατικό στρατόπεδο. Τρεις ώρες αργότερα ο κ. Αθανάσαρος έσπευσε να θέσει εαυτόν εκτός ψηφοδελτίου, λέγοντας ότι τα νέα καθήκοντα που του ανέθεσε ο Αντ. Σαμαράς (σ.σ. τα οποία γνώριζε πριν να πει το «ναι» για το «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο) δεν του επιτρέπουν τη συμμετοχή του ούτε στο συνδυασμό του Κ. Γκιουλέκα ούτε στο συνδυασμό του Π. Ψωμιάδη, προκαλώντας την οργή του τελευταίου, κυρίως διότι δεν τον ενημέρωσε εγκαίρως για την απόφασή του να μείνει εκτός του ψηφοδελτίου του.

Στηρίζει ο Αθανάσαρος

Σε αντίθεση με τον Σ. Καπετανόπουλο ο κ. Αθανάσαρος δήλωσε ότι στηρίζει τους υποψήφιους της ΝΔ σε δήμο και περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, αφού παρουσίασε ως δική του την απόφαση να αποσυρθεί από τα δημοτικά έδρανα. Άτομα ωστόσο που γνωρίζουν τον αντιδήμαρχο Δημοτικής Αστυνομίας υποστηρίζουν ότι ο ίδιος ουδέποτε απάντησε θετικά στην πρόταση να είναι υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος και πως η ανακοίνωση του ονόματός του ήταν μία γκάφα των ηγετικών κλιμακίων της ΝΔ, τα οποία θεώρησαν βέβαιη τη συμμετοχή του. Τα ίδια πρόσωπα υποστηρίζουν ότι ο κ. Αθανάσαρος, ο οποίος εμπλέκεται κυρίως για τυπικούς λόγους στο σκάνδαλο της υπεξαίρεσης του δήμου Θεσσαλονίκης, αποφάσισε να μείνει εκτός ψηφοδελτίου ζυγίζοντας και τις δικαστικές υποθέσεις που εκκρεμούν σε βάρος του Π. Ψωμιάδη. Οι χειρισμοί της Ρηγίλλης και του Π. Ψωμιάδη στην υπόθεση Θ. Αθανάσαρου φέρεται να ενόχλησαν και το επιτελείο του Κ. Γκιουλέκα, άτομα του οποίου αναρωτήθηκαν «πώς θα φαινόταν, αν εμείς είχαμε στο ψηφοδέλτιο τον Γ. Μπίκο και την Π. Καλαϊτζίδου;».

Με μικροεκπλήξεις
Το ψηφοδέλτιο που παρουσίασε ο Π. Ψωμιάδης, με εξαίρεση την ολιγόωρη συμμετοχή του Θ. Αθανάσαρου, έκρυβε και ορισμένες μικρές εκπλήξεις. Το «παρών», όπως αναμενόταν, δίνουν δεκαπέντε εν ενεργεία νομαρχιακοί σύμβουλοι, δηλαδή εκείνοι που δεν διαφοροποιήθηκαν όσον αφορά τον τρόπο διοίκησης της νομαρχίας, ανάμεσα στους οποίους ο αδελφός του Διονύσης και ο Γ. Τσαμασλής, ενώ στην πλειονότητά τους οι περιφερειακοί σύμβουλοι στους υπόλοιπους έξι νομούς της περιφέρειας είναι επίσης εν ενεργεία αντινομάρχες και νομαρχιακοί σύμβουλοι. Έκπληξη ωστόσο προκαλεί ότι ορισμένα νυν στελέχη του ΛΑΟΣ προτίμησαν τον Π. Ψωμιάδη από τον Κ. Βελόπουλο. Και αν η συμμετοχή του Μ. Μαυρομάτη, που τα έσπασε με τον Γ. Καρατζαφέρη, θεωρείται λογική, το ίδιο δεν ισχύει για τους υποψήφιους βουλευτές του ΛΑΟΣ Α’ Θεσσαλονίκης Τ. Κυριακίδου, Κιλκίς Ν. Ταχτσίδη, Σερρών Αν. Δάγκου και Πέλλας Δημ. Γαλαντάρη. Στα αξιοσημείωτα του ψηφοδελτίου είναι και η κάθοδος του Αρτ. Ιωαννίδη, εκδότη του περιοδικού «Νέες Ιδέες» και γιου του γνωστού ηγετικού στελέχους του ΕΚΟΦ Λ. Ιωαννίδη.

Πάλι θα μονολογεί
Συνταγή που κερδίζει δεν την αλλάζεις και ο Π. Ψωμιάδης φέρεται αποφασισμένος να ακολουθήσει εκ νέου την τακτική των μονολόγων κατά την προεκλογική περίοδο, αρνούμενος να έρθει σε ευθεία τηλεοπτική αντιπαράθεση με τους αντιπάλους του.
Την τακτική αυτή του νομάρχη έρχονται να επιβεβαιώσουν πληροφορίες ότι ο πανελλαδικής εμβέλειας τηλεοπτικός σταθμός «Μega» ματαίωσε το "στρογγυλό τραπέζι" που προγραμμάτιζε με τους υποψήφιους αντιπεριφερειάρχες Κεντρικής Μακεδονίας εξαιτίας της άρνησης του κ. Ψωμιάδη να εμφανιστεί στη ζωντανή εκπομπή. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι οι υπόλοιποι υποψήφιοι που κλήθηκαν να συμμετάσχουν απάντησαν θετικά, αλλά στη συνέχεια ενημερώθηκαν για τη ματαίωση της εκπομπής και εξωδίκως πληροφορήθηκαν το λόγο. Το επιτελείο του «γαλάζιου» υποψήφιου περιφερειάρχη υποστηρίζει ότι ο κ. Ψωμιάδης δεν έχει να φοβηθεί τίποτε και πως μόνο κερδισμένος θα έβγαινε από μία ευθεία αντιπαράθεση με τους αντιπάλους του και κυρίως με το βασικό αντίπαλό του Μάρκο Μπόλαρη. Όμως, όπως ακριβώς έγινε και το 2006, αφήνουν να εννοηθεί ότι ο Π. Ψωμιάδης με πρόσχημα τον «πόλεμο» που δέχεται για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε τα οικονομικά της νομαρχίας θα αρνηθεί να συμμετάσχει σε τηλεοπτικά ντιμπέιτ. Έτσι αναμένεται να συνεχίσει στο μοτίβο που ήδη ακολουθεί. Δηλαδή να υπερθεματίζει για το Μακεδονικό με κορόνες υπερπατριωτικού και συναισθηματικού περιεχομένου και να επιτίθεται στην ακολουθούμενη οικονομική πολιτική, θέτοντας εαυτόν στο κέντρο του λεγόμενου αντιμνημονιακού μετώπου. Την προηγούμενη εβδομάδα ο στενός συνεργάτης του Π. Ψωμιάδη, Γ. Τσαμασλής, με μία μακροσκελή ανακοίνωση έσπευσε να δηλώσει ότι οι εξελίξεις στο θέμα της μεταφοράς των μαθητών δικαιώνουν το νομάρχη και τον ίδιο, παραβλέποντας εντελώς τα σημεία του πορίσματος των ελεγκτών, που μιλούσαν για τις αδιαφανείς διαδικασίες που ακολουθήθηκαν και τις ακριβές απευθείας αναθέσεις του έργου σε λεωφορειούχους. Τα επιχειρήματα αυτά αναμένεται να ακουστούν ουκ ολίγες φορές κατά τη διάρκεια του προεκλογικού αγώνα, ενώ ο φάκελος των καταγγελιών για τα έργα και τις ημέρες του Π. Ψωμιάδη στη νομαρχία συνεχώς «φουσκώνει» με νέες υποθέσεις που χρήζουν διερεύνησης.
ΜΑΡΟΥΛΑ ΠΛΗΚΑ


Σχόλια


1.
* ΚΑ
* Δημοσιεύθηκε την Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου 2010 - 10:38
ΟΥΑΙ ΥΜΙΝ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ!
ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΟΤΙ ΥΠΕΡΑΓΑΠΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΛΗΓΩΝΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΛΑΜΟΓΙΑ.
ΟΥΑΙ ΥΜΙΝ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ!
ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΙ "45ΑΡΗΣ" ΚΑΙ ''ΑΤΣΑΛΑΚΩΤΟΣ' 'ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ. ΠΟΤΕ ΘΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΟΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΣ?

2.
* Ορφανίδης Ηλίας
* Δημοσιεύθηκε την Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου 2010 - 12:12
το παράλογο της υπόθεσης
ο παραλογισμός της υπόθεσης ξεκινά από το γεγονός ότι έπρεπε να φτάσουμε στο 2010 για να μπουν όλα αυτά τα στοιχεία σε ηλεκτρονική βάση δεδομένων, τόσα χρόνια ένας προιστάμενος δεν μπορούσε να βάλει κάποιους υπαλλήλους σιγά σιγά να το κάνουν? και φυσικά το "έργο" δόθηκε σε ιδιώτες με το εξωφρενικό αντίτιμο των 675.000 ευρώ, σκεφτείτε το λίγο, ΔΙΑΚΟΣΙΑ ΤΡΙΑΝΤΑ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΔΡΑΧΜΕΣ για να περάσουν σε μερικούς μήνες μερικά άτομα νούμερα και ονόματα από τα χαρτιά σε υπολογιστές! ΑΘΑΝΑΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ! και πόσες υπηρεσίες πανελλαδικά είναι ακόμη σε αυτό το χάλι...

3.
* Τιμωρός
* Δημοσιεύθηκε την Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου 2010 - 13:29
Διαφθορά παντού
Κράτος μπάχαλο, που διοικείται απο απατεώνες και κλεφτες. Και λαός δήθεν πονηρός, που κοιμάτε όμως όρθιος. Συνδιασμός που μας οδήγησε στην χρεωκοπία. Ξυπνείστε ρε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου