Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

Να δοθει Ελληνικό διαβατήριο και υπηκοότητα στους Λαζιώτες χωρικούς, κατά το Βουλγαρικό μοντέλο!

Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου 2010
ΣΚΟΠΙΑ
Όλο το χωριό ζητάει άσυλο στην Ελλάδα!
http://echedoros-a.blogspot.com/2010/09/blog-post_8199.html

Οι κάτοικοι του χωριού Λάζες - που βρίσκεται στη μεθόριο με την Ελλάδα-, σκέπτονται να εγκαταλείψουν το χωριό, λόγω της κατασκευής ενός τζαμιού, για τους μουσουλμάνους Αλβανούς κατοίκους του χωριού.
Μετά την αποτυχία να βρουν υποστήριξη από τα θεσμικά όργανα , γράφει το σκοπιανό κανάλι ‘77’, προτίθενται, οι χριστιανοί κάτοικοι να ζητήσουν άσυλο στην Ελλάδα.

“Δύο οικογένειες, νέα ζευγάρια με παιδιάa που πηγαίνουν στο δημοτικό σχολείο στο Λάζες, θα εγκαταλείψουν το χωριό. Η μία οικογένεια θα πάει στην Αυστραλία και η άλλη στην Αμερική.

Αυτό θα πραγματοποιηθεί μέχρι το τέλος του μήνα ή στις αρχές του Οκτώβρη. Οι υπόλοιποι κάτοικοι σκέφτονται πώς να χειριστούν την κατάσταση που διαμορφώθηκε, κατά πάσα πιθανότητα θα ζητήσουμε άσυλο στην Ελλάδα ή σε άλλη χώρα» δήλωσε ο Όρσε Νταντουσέφσκι, πρόεδρος του χωριού.

Για δεύτερη εβδομάδα συνεχίζουν να μποϋκοτάρουν οι μαθητές το σχολείο σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Ο πρόεδρος του χωριού, μάλιστα βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τις ελληνικές αρχές για τη δυνατότητα εκπαίδευσης των παιδιών, σε σκοπιανό σχολείο, στο γειτονικό κράτος, αναφέρει το σκοπιανό κανάλι.

«Το πρόβλημα δεν έχει ακόμη ξεπεραστεί αλλά κανείς δεν ενδιαφέρεται να το επιλύσει και η άποψη αυτή είναι κοινή σε όλους τους κατοίκους του χωριού» λέει ο Νταντουσέφσκι.

Το πρόβλημα με το τζαμί στο χωριό κρατάει χρόνια. Αλλά τώρα οι εντάσεις έχουν αυξηθεί και το θέμα έφθασε στο Δημοτικό Συμβούλιο του Μοναστηριού (Μπίτολα), όπου εδόθη άδεια να χτιστεί τζαμί στην είσοδο του χωριού.

Οι χριστιανοί κάτοικοι αντιδρούν σε αυτή την απόφαση υποστηρίζοντας ότι το χωριό θα χάσει τη χριστιανική υπόστασή του.

Στο Λάζες κατοικούν πάνω από 120 χριστιανοί, ενώ οι Αλβανοί μουσουλμάνοι είναι ογδόντα.



Να και μιά τρανταχτή περίπτωση όπου μιά ολόκληρη μικροκοινωνία (ένας ένας φοβούνται να εκδηλωθούν) γράφει στα παλιά της τα παπούτσια τον ψευδομακεδονισμό που της έχει άνωθεν επιβληθεί!

Οι Βούλγαροι λέγεται πως έχουν ήδη δώσει γύρω στα εκατόν πενήντα χιλιάδες διαβατήρια σε κατοίκους των Σκοπίων. Εδώ μας ζητούν να τους δώσουμε δάσκαλο Ελληνικής γλώσσας μέσα στην ίδια τους την χώρα και εμείς αλλού χάφτουμε! Γιά πόσον άραγε καιρό θα κρατηθεί σαν ενιαίο κρατικό μόρφωμα το Σκοπιανό εθνοσυνοθύλεμα; Τούρκοι, Βούλγαροι και Αλβανοί παίρνουν θέση και ακροβολίζονται γιά την επόμενη ημέρα. Εμείς τρἐχουμε πίσω από έναν 35άρη Ανθέληνα τραμπούκο να του δώσουμε κάποιο ΜΑΚΕΔΩΝΥΜΟ δεκανίκη, μπας και βγάλει άλλη μιά δεκαετία το ΠΔΓΜ...Κοιμήσου Αθήνα μου...
Tί λένε οι Σκοπιανοί γιά αυτό;
Διαβάζουμε στο διαβόητο Φόρουμ "Μακεδονικής" Αλήθειας (το πόσο "Μακεδονική" και πόσο "Αλήθεια", δεν είναι του παρόντος):

"Macedonians in Lažec threatening to leave the Village"
http://www.macedoniantruth.org/forum/showthread.php?t=4355&page=4

DirtyCodingHabitz

Location: Melbourne, Victoria, Australia
Posts: 107
DirtyCodingHabitz is on a distinguished road


Quote:
Originally Posted by Phoenix View Post
So on the basis that you know 3 bitolchani "traitors" from the 30 Bitolchani that allegedly work for the "hundreds" of serb companies in Melbourne you've found it quite convenient to slur all Bitolchani...lol
I said not all of them are traitors, and I also apologized. Can't you read what I write?
ο Φοίνιξ λέγει πως ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ οι Μοναστηριώτες (Μπιτόλτσιανοι) προδότες (του ψευδομακεδονισμού, ενοείται)...

It's not the end of the world, so get over it.

Quote:
With Lazec, the Macedonian population has gone from 500 down to 120, while the siptari have gone from about a family or so to 80, and that was in less than about 50 years. In 2050, what will the numbers be? 60 Macedonians and 250 siptari, then what will happen?
Εδω λέγει πως οι Σλαβομακεδόνες κάτοικοι του χωριού Λάζετς ήταν 500 και τώρα έπεσαν στους 120, ενώ οι Αλβανοί (που πιό κάτω τους παρομοιάζει με...κατσαρίδες!)από μιά οικογένεια έφτασαν σε 50 χρόνια τους 80 (και τωρα θέλουν τζαμί!)
it will turn into a battle of attrition, which the siptari have shown over time, they are like cockroaches.
Don't even bother thinking about 2050. If we join EU, we won't remain a country for another 15-20 years. Our population drops and the shiptars population grows, don't forget all the others that aren't Macedonian.

Mήν χολοσκάς να σκέφτεσαι για το 2050. Εάν μπούμε στην ΕΕ, δεν θα παραμείνουμε σαν χώρα γιά άλλα 15-20 χρόνια. Ο πληθυσμός μας πέφτει και ο πληθυσμός των Αλβανών ανεβαίνει, και μην ξεχνάς και όλους τους άλλους που δεν είναι "Μακεδόνες".

I just don't know how we are going to survive another war without EU and UN giving West-North to the shiptars.
Ειλικρινά δεν μας βλέπω να επιβιώνουμε σε έναν ακόμη πόλεμο (ενοεί σαν την εξέγερση των Αλβανών του 2000) χωρίς η ΕΕ και ο ΟΗΕ να δίνει το Βόρειο-Δυτικό (τμήμα της ΠΔΓΜ) στους Αλβανούς.

Σε άλλο άρθρο εφημερίδας, που φυσικά ώς συνήθως ανέδειξε ο ακούραστος Γιώργος Εχέδωρος, διaβάζουμε τα εξής

Σκόπια- Μοναστήρι: Κάτοικοι απειλούν να στείλουν τα παιδιά σε παραμεθόριο ελληνικό σχολείο
Σεπτέμβριος 13, 2010
«Δέκα ημέρες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, συνεχίζεται το μποϋκοτάζ από το σχολείο του χωριού Λάζες του Μοναστηριού (Μπίτολα), όπου διδάσκεται η σκοπιανή γλώσσα», γράφει η σκοπιανή εφημερίδα 'Ντνέβνικ'.

Τα έντεκα παιδιά του σχολείου δεν πηγαίνουν στα μαθήματά τους λόγω απόφασης των γονέων τους να εκφράσουν με τον τρόπο αυτόν, τη δυσαρέσκειά τους, προς το Δημοτικό Συμβούλιο της Μπίτολα, το οποίο ετοιμάζεται να εκδώσει άδεια για την ανέγερση ενός τζαμιού, πέντε μέτρα από το πρώτο χριστιανικό σπίτι του χωριού.

Οι κάτοικοι του χωριού ζητούν την ακύρωση της απόφασης αυτής και να επανακαθοριστεί εκ νέου τόπος ανέγερσης του τζαμιού.

Απειλούν, μάλιστα, αν δεν ακυρωθεί η απόφαση, να στείλουν τα παιδιά τους σε σχολείο σε ελληνικό συνοριακό χωριό που είναι λίγα χιλιόμετρα από τον οικισμό τους.

«Δεν έχουμε τίποτε περισσότερο να ζητήσουμε από τη χώρα αυτή. Όλοι μας γυρίζουν την πλάτη και μας αφήνουν στη μοίρα μας. Είκοσι χρόνια ψηφίζουμε το VMRO (Γκρουέφσκι) αλλά μας γυρίζει την πλάτη και αυτό. Ενημερώσαμε τον ιερέα της Ενορίας αλλά ούτε, καν, ενδιαφέρθηκε.

Θα πάμε στη Φλώρινα, να διαπραγματευτούμε με τι εκεί τοπικές αρχές, για να πάνε τα παιδιά μας σχολείο εκεί, δήλωσε ο πρόεδρος του χωριού Λάζες (Лажец) Όρσε Νταντουσέφσκι.

Από την πρωτοβάθμια εκπαίδευση προσπάθησαν να καθησυχάσουν τους κατοίκους του χωριού, χωρίς όμως επιτυχία.

«Τη δεύτερη μέρα του μποϋκοτάζ, συναντηθήκαμε με τους γονείς και τους εκπροσώπους της τοπικής κοινωνίας, τους δηλώσαμε, ότι δεν μπορούν να εκφράζουν με αυτόν τον τρόπο τη διαφωνία τους ,γιατί κάνουν κακό στα παιδιά. Αυτοί, όμως, ήταν ανένδοτοι. Θα ενημερώσουμε το αρμόδιο υπουργείο», κατέληξε ο Λιούπκο Στεφανόφσκι, διευθυντής του Σχολείου.


Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου