Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΦΙΣΕΣ ΠΟΥ ΕΞΟΡΓΙΖΟΥΝ -οι Βούλγαροι εθνικιστές προκαλούν και πάλι

Κυριακή, 5 Σεπτεμβρίου 2010



http://www.xronos.gr/detail.php?ID=58452&sphrase_id=6483

Δεκάδες αφίσες του VMRO, τοποθετημένες με αφορμή την εθνική εορτή της Βουλγαρίας – 3η Μαρτίου, τα οποία παρίσταναν τον τότε χάρτη της Βουλγαρίας, προκάλεσαν διπλωματικό σκάνδαλο μεταξύ Ελλάδας και Βουλγαρίας πριν λίγους μήνες.

Τεράστιες αφίσες με τον χάρτη της Βουλγαρίας της συνθήκης του Αγίου Στεφάνου και λογότυπο «Δεν έχουμε ξεχάσει», εξοργίζουν Έλληνες, Σκοπιανούς και Τούρκους που μπαίνουν στη Βουλγαρία.

Οι αφίσες τοποθετήθηκαν από το κόμμα VMRO («Πίστη, Ηθική, Πατριωτισμός, Ευθύνη») με αφορμή τη συμπλήρωση 107 χρονών από την εξέγερση του Ίλιντεν. Τα τεράστια ταμπλό έχουν τοποθετηθεί στους μεθοριακούς σταθμούς Κούλατα, Ζλατάρεβο, Γκιουέσεβο, Καλότινα και Καπιτάν Ανδρέεβο, καθώς και στην εθνική οδό Е-79.

Στα όρια της Βουλγαρίας της συνθήκης του Σαν Στεφάνο περιλαμβάνονται οι πόλεις Μπίτολια, Θεσσαλονίκη και Όντριν (Αδριανούπολη), που προκαλούσε την αγανάκτηση των ξένων, είπαν πωλητές στα καταστήματα του μεθοριακού σταθμού του Προμαχώνα. Οι περισσότεροι Έλληνες κατάφερναν να διαβάσουν τα ονόματα και θύμωναν. «Ποιος έβαλε τη Θεσσαλονίκη στα όρια της Βουλγαρίας; Αυτό δεν είναι αλήθεια», σχολίαζαν οι γείτονες. Δεκάδες αφίσες του VMRO, τοποθετημένες με αφορμή την εθνική εορτή της Βουλγαρίας – 3η Μαρτίου, τα οποία παρίσταναν τον τότε χάρτη της Βουλγαρίας, προκάλεσαν διπλωματικό σκάνδαλο μεταξύ Ελλάδας και Βουλγαρίας πριν λίγους μήνες. Στα όρια της Βουλγαρίας των αφισών έμπαινε και ένα μέρος της σημερινής Ελλάδας και των Σκοπίων.

Αγανακτισμένος ο Έλληνας Πρόξενος στην Φιλιππούπολη Νικόλαος Πιπερήγος ανέφερε ότι αυτό που συμβαίνει είναι σκανδαλώδες και ανεπίτρεπτο και ότι ο Δήμαρχος της Φιλιππούπολης, επιδιώκει την αυθαίρετη επέμβαση στις άψογες σχέσεις Ελλάδας - Βουλγαρίας.


Πηγή : http://www.xronos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου