Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Κορυφαίος δήμαρχος του κόσμου ο Μπουτάρης

Το citymayors.com ανέδειξε τον θεσσαλονικιό τοπικό άρχοντα, στην παγκόσμια κορυφή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης
Ο Γιάννης Μπουτάρης έλαβε τη διάκριση «Δήμαρχος του μήνα» από την ιστοσελίδαcitymayors για τον Οκτώβριο του 2012. Τους δύο προηγούμενους μήνες, την ίδια διάκριση έλαβαν ο δήμαρχος του Λονδίνου Μπόρις Τζόνσον και ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ.

Η ιστοσελίδα σημειώνει: Αν όλοι οι έλληνες πολιτικοί ήταν σαν τον Δήμαρχο της Θεσσαλονίκης, η Ελλάδα δεν θα ήταν σε αυτό το οικονομικό χάλι που βρίσκεται σήμερα, επεσήμαναν οι γερμανικές εφημερίδες μετά την επίσκψη του Μπουτάρη στο Βερολίνο τον περασμένο Φεβρουάριο. Τότε, ο Δήμαρχος μεταξύ αστείου και σοβαρού είχε πει στους δημοσιογράφους ότι η οικονομική κρίση βοήθησε στο να αλλάξουν τα «ήθη» στην πόλη του: «Αφού δεν υπάρχουν χρήματα για να εξαγοράσουμε ψήφους, οι πολιτικοί πρέπει να γίνουμε αποτελεσματικοί».

Η ιστοσελίδα φιλοξενεί ένα πλήρες βιογραφικό του πολιτικού, αναφέρεται στις αλλαγές που έχει φέρει ο Μπουτάρης στην πολιτική ζωή της πόλης (ανάμεσα στα άλλα, τις μεταρρυθμίσεις στον τουριστικό και οικονομικό τομέα) και κλείνει το κείμενο για τον δήμαρχο με μία φράση του Δημάρχου: «Το μικρό είναι όμορφο. Οι Ελληνες πρέπει να επικεντρώσουμε στα μικρά πράγματα που ξέρουμε καλά και μετά να τα παράγουμε σε εκαιρετική ποιότητα. Δεν πουλάμε τους εαυτούς μαςς και τα προϊόντα μας αρκετά καλά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου