Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Η ομογένεια αποδοκιμάζει τη Χρυσή Αυγή

. Πολιτική
NewYork Xrysh aygiΑντιδράσεις προκάλεσε στο χώρο της ομογένειας της Νέας Υόρκης η εμφάνιση της Χρυσής Αυγής, με τις οργανώσεις να την αποδοκιμάζουν.
Ομογενειακοί φορείς, όπως η ΑΧΕΠΑ, με ανακοινώσεις τους καταδικάζουν την ιδεολογία και τις ενέργειες των μελών της Χρυσής Αυγής. Επίσης, στελέχη αμερικανοεβραϊκών οργανώσεων εκφράζουν την ανησυχία τους, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για «επικίνδυνο φαινόμενο».
Η εφημερίδα «Νιου Γιορκ Τάιμς», σε δημοσίευμά της την περασμένη Δευτέρα, ανέφερε ότι η «ακροδεξιά οργάνωση», όπως επισήμανε, άνοιξε πρόσφατα γραφείο στη Νέα Υόρκη, ανακοινώνοντας την παρουσία της μέσω Διαδικτύου.
Σύμφωνα, όμως, με τα μέχρι τώρα δεδομένα, η Χρυσή Αυγή δεν λειτουργεί δικό της γραφείο στην Αστόρια. Μια φωτογραφία που δημοσιεύτηκε σε διάφορα έντυπα και ιστοσελίδες με μέλη της Χρυσής Αυγής έχει παρθεί από τα γραφεία της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Νέας Υόρκης, στην Αστόρια.
Σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία υποστηρίζει ότι δεν έχει «καμία συνεργασία» με τη Χρυσή Αυγή και ότι το οίκημά της, το Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο στην Αστόρια, «δεν χρησιμοποιείται» από τη Χρυσή Αυγή.
Τέλος, η Αριστερή Κίνηση Νέας Υόρκης με ανακοίνωσή της εκφράζει την έντονη αποδοκιμασία των μελών της για την εγκατάσταση συνδέσμου και την έναρξη δραστηριοτήτων της Χρυσής Αυγής στην Αστόρια της Νέας Υόρκης και σε άλλες περιοχές της Βόρειας Αμερικής, σημειώνοντας επίσης ότι «η Χρυσή Αυγή λυμαίνεται την ανέχεια και την απόγνωση μεγάλου μέρους της ελληνικής κοινωνίας, με απώτερο σκοπό τη συλλογή ψήφων και οπαδών».

http://spirospero.gr/index.php/politiki/21681-i-omogeneia-apodokimazei-ti-xrysi-avgi#.UGyCjSson70.facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου