Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι τα συμφέροντα των μεγάλων Γερμανικών εταιρειών

Μάρκος Μπόλαρης

Δημοσιογράφος : Υπουργέ κύριε Μάρκο Μπόλαρη καλημέρα σας τι κάνετε ;

Μπόλαρης : Χαίρετε 
Δημοσιογράφος : Να σας πω κάτι,  αυτό το πράγμα των μέτρων,  των 9 κόμμα δις ευρώ, εμπροσθοβαρές για το 2013 ,  από 3,8 δις στον  προϋπολογισμό στο σχέδιο, πάει 4, 9.  Πάμε από εδώ... Δηλαδή δεν μπορεί να περάσει αυτό κύριε Υπουργέ,  να το ξέρετε ! Είναι δύσκολο.  Και το 
ΠΑΣΟΚ έχει τις ευθύνες.  Δεν λέω για τον απολογισμό ευθυνών.  Εδώ και τώρα.  Άλλα έχει πει ο κύριος Βενιζέλος,  άλλα έχετε πει στη Βουλή εσείς.  
Μπόλαρης :  Καλημέρα πρώτα απ όλα στους ακροατές.  Δεν είναι τα εναλλακτικά μέτρα αυτά που είχε υποσχεθεί ο κύριος πρωθυπουργός;  Γιατί είχε πει ότι ...
Δημοσιογράφος : Ο κύριος πρωθυπουργός είχε πει 18 δις ισοδύναμα μέτρα,  με Ζάππειο 1, Ζάππειο  2, Ζάππειο 3. έτσι δεν είναι κύριε Μπόλαρη ;
Μπόλαρης :  Ζάππειο 3 και έχουμε ισοδύναμα και εκτός από αυτά υπάρχουν και μια καβάντζα δεκαοκτώμισι δις,  18, 4 δις,  για την ακρίβεια,  τα οποία θα ελαφρύνουν τον κόσμο.  Και εμείς περιμένουμε να έρθουν αυτά τα ισοδύναμα.  
Δημοσιογράφος : Α ! Περιμένετε ;
Μπόλαρης : Γιατί ξέρετε,  έχουν περάσει 4 μήνες σχεδόν,  από τότε που έγιναν οι εκλογές,  και σε αυτούς τους 4 μήνες που πέρασαν,  εκείνο το οποίο εισπράττει ο πολίτης είναι πρώτα ότι υπάρχει μια αδράνεια σε σχέση με οποιαδήποτε πολιτική πρωτοβουλία θα έπρεπε να αναληφθεί για τον τόπο,  μια επικοινωνιακή επίθεση για το ότι γίνεται κάτι,  ότι αλλάζει κάτι,  χωρίς να υπάρχει αντιστοιχία μεταξύ λόγων και έργων και βέβαια έχουμε και μία ατελείωτη μετρολογία,  μετρολαγνεία η οποία έχει σχέση με το ότι,  κλείδωσαν τα μέτρα άνοιξαν τα μέτρα, θα ξανακλείσουν, θα ξανακλειδώσουν έτσι ώστε να πείσουν,  η τρόικα,  θα έρθει η τρόικα,  θα τα ξαναδεί η τρόικα. Όταν βρισκόμαστε με την τρόικα,  κάνει έτσι μια με το χέρι,  πετάει από το τραπέζι τα μισά,  και ξαναρχίζει από την αρχή. Και αυτό το πράγμα στο τέλος,  όπως καταλαβαίνετε,  αυτό το ατελείωτο πήγαινε έλα,  αυτή η έλλειψη πραγματικά ευθύνης,  απέναντι στον πολίτη,  οδηγεί,  τους μεν πιο ευαίσθητους σε κατάθλιψη,  και τους άλλους σε απασφάλιση,  σε εξέγερση.  Είναι κάτι το οποίο επί 4 μήνες,  όλοι όσοι διαχειρίζονται αυτή την εικόνα, θα το έχουν καταλάβει.  Και στο τέλος,  ο κύριος πρωθυπουργός είναι υποχρεωμένος να βγει και να μας πει,  τι έχει αλλάξει,  διότι πήρε ψήφο,  πήρε 30 τοις 100, και δεν βγήκε μα πει κάποια άλλα πράγματα.  Αυτό τώρα το πακέτο το οποίο ετοιμάζεται,  είναι χειρότερο από αυτό το οποίο είχε ετοιμάσει ή ετοίμαζε τέλος πάντων,  ωρίμαζε,  ο Παπαδήμος ως πρωθυπουργός.  Και όπως καταλαβαίνετε,  το ουδείς αναμάρτητος,  με το δις αναμάρτητος,  δεν τελειώνει η δουλειά.  Θα πρέπει να υπάρχει πολιτικό θάρρος,  αυτό σημαίνει πολιτική ηγεσία,  μπαίνω μπροστά και εξηγώ τι έγινε.  Τι γινόταν,  πως το διαχειρίσθηκα.  τι παρέλαβα και τι κάνω σήμερα.  Υπάρχει λοιπόν υποχρέωση από οποιονδήποτε θέλει να είναι σοβαρός πολιτικός. με συνέπεια απέναντι στους πολίτες.  Εκτός εάν ο Εθνικός στόχος είταμε να γίνει κάποιος πρωθυπουργός.  Εάν αυτός ήταν ο Εθνικός στόχος,  αυτό το πετύχαμε.  Αλλά επειδή δεν νομίζω ότι αυτός είναι ο Εθνικός στόχος,  και επειδή από κάτω υπάρχει και ένας λαός,  11-12 εκατομμύρια  ο οποίος περιμένει εξελίξεις, χρειάζεται ειλικρίνεια για να μπορούμε να ξέρουμε που πάει ο τόπος.  Ο τόπος το πραγματικό πρόβλημα το οποίο έχει είναι μια τεράστια δυσλειτουργία,  αναποτελεσματικότητα και διαπλοκή,  και διαφθορά,  στο Δημόσιο τομέα και ταυτόχρονα μια αδυναμία τεράστια. στο χώρο της παραγωγής,  στον ιδιωτικό τομέα παραγωγής,  που σε πολύ μεγάλο βαθμό οφείλεται στην ανεπάρκεια και στη δυσλειτουργία του δημόσιου τομέα.  Αυτό είναι το πρόβλημα της χώρας.  Αντί λοιπόν να ασχοληθούμε με το ουσιαστικό πρόβλημα της χώρας και να πούμε ότι,  πρέπει να λύσουμε αυτά τα ζητήματα,  να κάνουμε διαρθρωτικές αλλαγές επιτέλους σε αυτόν τον τόπο.  Έχει σταματήσει εδώ και 8-10 μήνες οποιαδήποτε συζήτηση για διαρθρωτικές αλλαγές,  που πρέπει να γίνουν στην Ελλάδα και εκείνο το οποίο γίνεται είναι ατελείωτη μετρολογία. 
Δημοσιογράφος : Κύριε Μπόλαρη,  επειδή όλα αυτά που τονίζεται και υπογραμμίζεται και επειδή μιλήσατε για πολιτικό θάρρος, ,  προεκλογικά έχουνε τεθεί όλα αυτά.  Σα να είναι έτοιμες λύσεις και την επόμενη μέρα θα γίνουν.  Άρα τι διακρίνουμε;  Από την προεκλογική περίοδο μέχρι την πρώτη μετεκλογική δραστηριότητα,  εκεί φεύγουμε από την ελπίδα και τη λύση και πάμε στο ρεαλισμό.  Αυτή είναι η ουσία της σχολής των δύσπιστων που ανήκουμε εμείς.  Αυτό τώρα εγώ το λέω κωλοτούμπες σε στιλ Τσουκαχάρα.  Ο Τσουκαχάρα είναι πρωταγωνιστής , πρωταθλητής  στις κωλοτούμπες.  Κύριε Μπόλαρη.  
Μπόλαρης : Να σας πω κύριε Πολυμενέα το εξής.  Το πρόβλημα είναι ότι στη χώρα επιχειρούμε να λύσουμε τα ζητήματα κάνοντας λάθος εκτιμήσεις,  λάθος αναλύσεις.  Σας είπα ότι εάν ο Έλληνας πολίτης,  η ελληνική πολιτική ηγεσία,  όποια είναι,  όλοι όσοι διαμορφώνουν τον Δημόσιο λόγο,  δε εστιάσουμε στο ποιο είναι το πραγματικό μας πρόβλημα,  γιατί εμείς έχουμε 2 προβλήματα.  Το ένα είναι εσωτερικό μας και το άλλο είναι  το  ευρωπαϊκό.  Όταν λοιπόν εμείς δεν έχουμε εστιάσει και δεν έχουμε ξεκαθαρίσει μέσα μας,  για να το ξέρουμε,  ότι το πρόβλημα το οποίο δημιουργήθηκε στον ευρωπαϊκό Νότο,  όχι στην Ελλάδα,  όχι από τα μνημόνια,  αλλά στον ευρωπαϊκό Νότο, και στην Ελλάδα και στην πολύ ισχυρότερη Ιταλία των G8 και στην πολύ ισχυρότερη Ισπανία και στην Πορτογαλία,  όταν λοιπόν υπάρχει ένα πρόβλημα,  το οποίο έχει να κάνει με αποπληθωρισμό,  το οποίο έχει ασκηθεί και είναι  κεντρική πολιτική από την Ευρωπαϊκή Ένωση,  την οποία επιβάλλει η Γερμανία, γιατί αυτές είναι οι νεοσυντηρητικές επιλογές της,  δεν μπορούμε να δαιμονοποιούμε ανθρώπους,  πρόσωπα,  καταστάσεις,  και να μην λέμε ότι,  εάν δεν αλλάξει η πολιτική,  η νεοφιλελεύθερη πολιτική,  του αποπληθωρισμού του Νότου,  της συγκέντρωσης των πλεονασμάτων του Νότου στο κέντρο,  στη Γερμανία,  δεν μπορεί να σταθεί στα πόδια του ο ευρωπαϊκός Νότος.  
Δημοσιογράφος : Μιλάτε για πολιτική λύση εσείς τώρα;
Μπόλαρης : Εγώ λέω γιατί προκλήθηκε το πρόβλημα στις χώρες του Νότου.  
Δημοσιογράφος : Η αιτία  ; Η αιτία είναι πολιτική ;
Μπόλαρης : Ξέρετε γιατί το λέω.  Γιατί προηγουμένως βάλατε στο τραπέζι τη λέξη ρεαλισμός.  Όταν λοιπόν θέλουμε ρεαλισμό,  ο ρεαλισμός δεν είναι το αν πονάει το χέρι της κυρίας Μέρκελ ή ο κύριος Τόμσεν και λέει θέλω αυτό,  αλλά γιατί το λέει αυτό !  Αυτό έχει σημασία,  να κάνουμε την ανάλυση στο γιατί η κυρία Μέρκελ ζητάει και επιβάλλει αυτές τις πολιτικές.  Ναι,  υπάρχει λοιπόν μία στρατηγική από πλευράς Γερμανίας.  Συμπαραστάτης σε αυτήν την πολιτική,  για όσα χρόνια ήταν πρόεδρος, ο κύριος Σαρκοζί  και αυτήν την πολιτική την πληρώνουμε εμείς.  Πέρα δηλαδή στο δικό μας πρόβλημα το εσωτερικό,  στο οποίο αναφέρθηκα προηγουμένως,  στην ανεπάρκεια του δημόσιου τομέα,  την αναποτελεσματικότητά του,  τα προβλήματά του,  την κατάρρευσή του και στην αδυναμία αλλαγής,  προστέθηκε η συνταγή της Γερμανίας,  η οποία έχει δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα.  Για να μην αδικώ, γιατί λένε μερικοί ότι επιτίθεμαι στη Γερμανία,  δεν επιτίθεμαι στη Γερμανία,  επιτίθεμαι στην νεοσυντηρητική,  νεοφιλελεύθεροι υφεσιακή πολιτική που πάει να επιβάλει η κυρία Μέρκελ και το κόμμα της,  όχι μόνο στη Γερμανία αλλά και σε όλη την Ευρώπη,  και τα πρώτα εμφανή θύματα είναι οι λαοί του Νότου.  
Δημοσιογράφος : Κύριε Μπόλαρη,  από τη στιγμή που μία συμμαχία,  μία ένωση έχει μετατραπεί σε ηγεμονία μιας χώρας,  κατ αρχήν καταρρέει η ένωση,  καταρρέει η συμμαχία και τώρα περιμένουμε εμείς αλλαγή πολιτικής, από την ίδια τη Γερμανία;  Δεν είναι δυνατό να γίνει αυτό !
Μπόλαρης : Εμείς εκείνο το οποίο λέμε είναι ότι,  εάν αυτό το πράγμα,  γιατί εδώ κοιτάξτε να δείτε,  εάν η Γερμανία και η κυρία Μέρκελ επιμείνει σε αυτήν την ιστορία,  εκείνο το οποίο θα γίνει είναι ότι θα υπάρξει  συμπαράταξη όλων των θιγομένων.  Και είναι απολύτως σαφές πως η συμπαράταξη του ευρωπαϊκού Νότου θα ηγηθεί η Γαλλία,  υποχρεωτικά και τότε τα πράγματα θα είναι τελείως διαφορετικά.  
Δημοσιογράφος : Θα πάμε σε άλλες συμμαχίες τότε. 
Μπόλαρης : Θα δημιουργηθεί πρόβλημα μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.  Η κυρία Μέρκελ αυτό ήρθε να προλάβει εδώ.  Να είστε βέβαιοι.  Αυτό ήρθε να προλάβει εδώ.  
Δημοσιογράφος : Αλλά το εύχομαι και ελπίζω, δεν μου άρεσε καθόλου κύριε Υπουργέ.  Τι σημαίνει εύχομαι και ελπίζω και το παρουσιάσαμε σαν επίτευγμα.  Να γράψουμε καλά στις εξετάσεις. 
Μπόλαρης :  Ο ελληνικός λαός λέει παρηγοριά στον άρρωστο.  Αυτά τα εύχομαι και ελπίζω,  ξέρετε πότε θα είχε αξία;  Αν η κυρία Μέρκελ την άλλη μέρα που αποχωρούσε, η συμπεριφορά των υπαλλήλων που είναι εδώ,  ήταν διαφορετική,  ήταν υπέρ του ελληνικού λαού.  Τότε θα λέγαμε, ναι είχε αποτέλεσμα.  Η επίσκεψη εδώ,  διότι η κυρία Μέρκελ πράγματι δεν ήρθε φέρνοντας δώρα.  Εμείς δεν θέλουμε δώρα να μας κάνει.  Το θέμα είναι να υπάρξουν πολιτικές,  οι οποίες στηρίζουν την Ευρωπαϊκή Ένωσή και η Ευρωπαϊκή Ένωσή δεν είναι τα συμφέροντα των μεγάλων  Γερμανικών εταιρειών αλλά είναι το συμφέροντα των λαών που ζούνε εδώ και οι λαοί αυτοί και εμείς, να πάνε καλά οι εταιρείες και οι εργοδότες και οι επιχειρήσεις. Αλλά για όλα υπάρχει ένα μέτρο.
http://bolaris.gr/index.php?page=description&article_id=6294

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου